Vučić o napadima na studente u Novom Sadu: "Nisu hteli da beže pa su im lupili nekoliko šamara"

kapetanmark

Legenda
Banovan
Poruka
65.437
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras, komentarišući skup u Novom Sadu, na kome su pristalice vlasti napale i povredile nekoliko studenata i novinara, da je u pitanju zapravo bilo "nekoliko šamara".

1771368822144.png

Vučić je za televiziju Pink kazao da je jedini legalno i legitimno zakazan skup sinoć u Novom Sadu bio onaj koji je Matica Srpska organizovala u Srpskom narodnom pozorištu, dok drugi skup nije bio prijavljen policiji, pa je zbog toga - kriminalan.

"Oni koji su se okupili, blokaderi, imali su kriminalni skup. Protivzakonito su se okupili. Njihov unapred proklamovani cilj je bio - mi dolazimo da vas bijemo. A onda kada su došli, iznenadili su se što je bilo mnogo više onih koji su hteli da uđu u pozorište, nego onih koji su hteli nekoga da tuku", tvrdi predsednik.

Optužio je demonstrante da su oni prvi počeli da napadaju ljude okupljene ispred Srpskog narodnog pozorišta.

"Videli ste napade i na starije ljude i sve druge. Međutim, neki nisu hteli da beže, nekoliko su im šamara udarili i uvek mi je žao kada se tako nešto dogodi. Ali morate da imate u vidu - da li vi stvarno mislite da ćete vi nekoga da jašete, a da taj neko neće da se suprotstavi? Da ćete nekoga da ubijate, da tučete, a da ljudi nemaju pravo da podignu glavu? To je nemoguće", rekao je Vučić.

On je uputio molbu svima da se "stišaju i smire, da ne progone srpsku crkvu, da ne ruše srpsku državu".

"Sebe su srušili, oni više ne mogu da nas ugroze. Pitanje je samo da li će se setiti da je vreme da prestanu da napadaju naše vrednosti", naveo je Vučić.

https://www.021.rs/info/srbija/4353...hteli-da-beze-pa-su-im-lupili-nekoliko-samara

Poslednja izmena od moderatora:

Trpko​

17.02.2026 • 22:13

Kako samo može da izgovori ovoliko neistina? Oni crnokapuljaši koji su stajali na ulazu u pozorište u njemu nikada nisu ni bili niti im je bila namera da uđu, jer to nije bilo ni predviđeno, a ne bi ni znali da uđu. Oni su tu postavljeni namerno da bi izazvali sukob sa studentima i taj njihov skup nije prijavljen. Sukoba nije ni bilo jer su crnokapuljaši napali studente koji su mirno stajali bez namere za bilo kakav sukob, no na nečiji mig crnokapuljaši su krenuli u napad što im je policija dozvolila, verovatno po nečijoj naredbi. Isto tako i ''odbrana'' crnokapuljaša od strane Vučevića i Brnabićke su toliko besmislene, a drugačije izgovoreno od njih ne može ni biti.

Select​

17.02.2026 • 21:25

Baš šteta što se sns jugend nije pojavio 15. marta u Beogradu, 1. novembra u Novom Sadu kao ni na jednom većem skupu u proteklih godinu i više dana. Napadaju samo kada su manja okupljanja, hrabri su kada tuku devojke bezbol palicama i u sličnim situacijama. U većini slučajeva nisu smeli ni da se pojave kada je narod masovno boravio na ulicama.

Aleksandar​

17.02.2026 • 20:20
Zanimljivo....
Uvek optužuju narod i studente da kreću nekoga da šamaraju a povređeni uvek studenti. Niko iz sns nikada nije povređen. Pogani ste mafijo. Mnogo ste zla učinili, mnogo lagali, mnogo opljačkali.. Sve koji se bore za istinu, pravdu, poštovanje zakona gazite. Fizički povređujete, hapsite.. Pa.. kad se ćurak okrene......... Za sada šamarate, šutirate, pendrečite, gazite kolima... Biće vam đavo kriv kada to počne vama da se dešava.

Ovi Vučićevi batinaši sa poslednjeg protesta su teške jajare. Sitni dileri i likovi koji duvaju jaja jačim likovima za 30 evra. Sramota je što ih rulja nije izgazila.Znam pola njih lično i nko od njih mi ne bi smeo prići da sam bio tamo. Pišem već odavno svima koji idu na preoteste- naoružajte se i izlomite bagru. Tuče vas peečka koja puši ljudima za 30 evra

Back