Radašin778
Elita
- Poruka
- 20.126
Nikada oni nisu bili pouzdani,uvek su terali neki inat državi.Mi pokušali da se,kao i vi u Hrvatskoj,obračunamo sa njima i dobili bombardovanje,vi se obračunali sa Srbima i dobili članstvo u EU.Da, mogu. Da Srbi nisu počinili masovne masakre nad Albancima 1912. godine, ne bi se bila nastavila zla krv između Srba i Albanca. Srbi su imali povijesnu odgovornost te 1912. godine stati na kraj srpsko-albanskom sukobu izazvanom osmanskim upletanjem na Balkanu kroz dulje razdoblje i od njih stvoriti pouzdane sugrađane. Umjesto toga, išlo se đonom i đon se probušio 1999. godine.
Vi ste se bespravno odvojili od matične države što znači da ste izvršili nezakonitu i nelegalnu radnju-secesiju.Zato je JNA(jedina legitimna vojna sila u SFRJ) i intervenisala,ali se naravno umešao zapad i po odluci Badinterove komisije(koja to inače ne dozvoljava u svojim državama-Je li tebi itko dojavio da su ti "brižni hrvatski građani srpske nacionalnosti" odbili ostati hrvatski državljani, odbili prihvatiti Hrvatsku kao svoju domovinu i nezakonito i nasilno se odcjepili od nje, uzimajući hrvatske teritorije sa sobom? Ako ti još dosad nitko to nije javio, evo ja sam sada to učinio. Ne trebaš mi zahvaljivati.
Badinterovu komisiju (zvanično Arbitražnu komisiju Mirovne konferencije o Jugoslaviji) činilo je pet predsednika ustavnih sudova zemalja tadašnje Evropske ekonomske zajednice (EEZ):
- Robert Badinter (predsednik) – predsednik Ustavnog saveta Francuske.
- Roman Herzog – predsednik Saveznog ustavnog suda Nemačke.
- Aldo Corasaniti – predsednik Ustavnog suda Italije.
- Francisco Tomás y Valiente – predsednik Ustavnog suda Španije.
- Irène Pétry – predsednica Arbitražnog suda Belgije.