Vučić: Ne znam da li je u Jasenovcu bio genocid, Milanović: Jeste, bio je!

• Začetnik teme Začetnik teme pop80
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Oluja nije genocid, Jasenovac jeste.
Oluja je etnicko ciscenje pripadnika jednog naroda sa njihovih vekovnih ognjista. Da su to srbi uradili svakako bi im se u Hagu sudilo za genocid kao i u Srebrenici. Ono sto su cinjenice je to da je u Oluji zapad imao itekako umesane prste, i svako vece sudjenje osim pojedinacnog bi ukljucilo i njih u proces a onda bi kompletna smisao rata koji se desio na podrucju bivse drzave dobio sasvim neki drugaciji oblik. Ono sto je zapadu bio cilj to su i uradili, razjediniti narode na balkanu i krvno ih posvadjati, to se zapravo i desilo. Bosnjaci kivni na srbe, srbi na hrvate, a hrvati i na bosnjake i na srbe, odlicno strateski odradjeno, zali boze tolikih zrtava i ljudi koji su raseljeni sa svojih ognjista.

Medjutim kako se svi ponasamo u ovom nazovi miru u kojem zivimo od zavrsetka tog nesretnog rata verovatno nismo bolje ni zasluzili od ovoga, prosecan koeficijent inteligencije na ovim prostorima ravan je sobnoj temperaturi, za to stanje je komunizam prilicno kriv jer je direktno ucestvovao u ispiranju mozga skoro pa pola veka narodima na ovim prostorima.

I sam znaš kroz istoriju, "istina" je uvek bliža pobednicima nego gubitnicima. To je cena koju plaćaš jer si odlučio da budeš gubitnik.

Ali i pored svega, Srbija nije osuđena, jasno je naznačeno da je to delo pojedinca a ne države ili naroda, ali tvoj šef voli malo da se pravi lud pa često spinuje kako je Srbija osuđana, verovatno da bi namerno podgrejavao nacionalističke emocije, a ti naravno, moraš da pratiš taj narativ.
Ne,ne i ne...Presuđeno je da se u Srebrenici dogodio(desio) genocid,što je laž.
Teško. Jer je Ukrajina evropska država, graniči se sa EU i 80% stanovništva je prozapadno orjentisano. Što znači da je više zapadna nego ruska. Putin će to morati da prihvati svidelo se to njemu ili ne. Jer, ne živi se u prošlosti nego u sadašnjosti.
A realnost o kojoj si pisao,ništa?

Milanović Srebrenica nije isto što i Jasenovac.
Kratko i jasno.
Normalno da nije. Ako se držimo onoga što UN tumači kao genocid, Srebrenica je, nesumnjivo veili ratni zločin, počinjen u cilju etničkog čišćenja određene teritorije, bez obzira što ga neki karakterišu kao vrstu odmazde (što svakako ne menja stvar), ali nije genocid.
Jednostavno, tu nije bilo sistematskog uništavanja pripadnika jednog naroda u kontinuitetu.
Srebrenica ostaje nama, Srbima, kao jedna sramota i velika opomena za budućnost.
Isto kao Hrvatima Jasenovac.
Isto kao Muslimanima Konjic i Jablanica i Podrinje.

Evo, sa gratis ispitanicima. Samo jedan od trojice odgovorio potvrdno.

Pa koliko sam video i čuo,Vučić mu je više puta,sasvim kulturno objasnio zašto on sa pozicije predsednika države ne može da tvrdi ono što mu ovaj nameće.Nego,hoće li Hrvatima biti lakše ako kažemo da su genocidan narod?

Pa koliko sam video i čuo,Vučić mu je više puta,sasvim kulturno objasnio zašto on sa pozicije predsednika države ne može da tvrdi ono što mu ovaj nameće.Nego,hoće li Hrvatima biti lakše ako kažemo da su genocidan narod?
:think::think::think:
Možeš da ga pravdaš za mnogo toga i da o tome diskutujemo, ali to se radi makar onako kako je Mile Dodik uradio - kažeš, da, jeste, pa makar i posle izuvijanja.

Normalno da nije. Ako se držimo onoga što UN tumači kao genocid, Srebrenica je, nesumnjivo veili ratni zločin, počinjen u cilju etničkog čišćenja određene teritorije, bez obzira što ga neki karakterišu kao vrstu odmazde (što svakako ne menja stvar), ali nije genocid.
Jednostavno, tu nije bilo sistematskog uništavanja pripadnika jednog naroda u kontinuitetu.
Srebrenica ostaje nama, Srbima, kao jedna sramota i velika opomena za budućnost.
Nisi u pravu jer se u Srebrenici nije dogodilo ništa.Bilo je streljanja ratnih zarobljenika na farmi Branjevo i na još ČINI MI SE dva mesta.Na jednom mestu su zarobljeni muslimani razoružali srpskog vojnika pa je došlo do incidenta,ali ni govora o etničkom čišćenju ili tome sličnom scenariju.Naravno,preskočio si sve ono što su muslimani radili Srbima po selima oko Srebrenice,na šta su Srbi upozoravali UN ili kako su se već zvali,ali su ovi to ignorisali,pa je to što se i desilo oko Srebrenice logičan sled događaja jer su ih muslimani konstantno ubijali upadajući im u sela iz zaštićene zone Srebrenica.Zašto si preskočio to?Inače,oslobađanje samog grada Srebrenice je čista vojnička pobeda Srba.

Вучић Пицулић. Шта му се намеће, истина? Знам да је њему тешко истину да превали преко уста. Исто као и његовим ботовима.
:mazi:

mozda mu tata andjelko ne da da se izjasni iskreno ozbirom na njegove bliske srodnike koji su ubijeni kao ustase?

pune novine o istini koja je isplivala kako se to modernim jezikom kaze...ko sto je isplivao hrvatski rodoslov dodika...pa se posle neki pitaju sto toliko hrvata u vladi srbije...pa sto decu srbije bas takvi nazivaju ustasama.
Ne serendaj bez nužde
Ceo Beograd žali što su nam Rusi pokvarili saradnju sa Nemcima
Sad bi se zvao Hans i imao bih platu 3.5000€

A ovako šta smo dobilu?
Rusi došli pa odmah otišli i ostavili nas na minimalac od 64.000
Ko od sirotinje obrne 100K taj je uhvatio Božu za donju kožu

Vidim na forumu se često pominje reč Genocid. Ovaj pojam se najviše povezuje sa Srebrenicom. Međutim šta je sa Genocidom nad Srbima? Da li je Oluja Genocid? Da li je Jasenovac genocid? Što se tiče genocida mnogima su promakle neke izjave ali ne i meni, meni nikad ništa ne promakne jer za razliku od Ćacadi ja pamtim, razmišljam, rasuđujem.
Tako sam dobro zapamtio reči Milorada Dodika: U Srebrenici je bio genocid. Jbg neko će reći: Ljudi se menjaju. Ok menjaju se ali u jednom trenutku svog života Dodik je to i mislio.

Što se tiče Jasenovca Srbija nikada nije usvojila rezoluciju koja bi jasno i nedvosmisleno potvrdila da se u Jasnovcu za vreme WW2 desio najstrašniji genocid nad Srbima.

Da vidimo šta o ovom osetljivom pitanju kažu predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Hrvatske Zoran Milanović:

Vučić

"Da li se u Jasenovcu desio Genocid?"

"Ja mislim da je to bio logor.To ne znači da je danas vreme da govorim svakom Hrvatu E znaš vi ste počinili to i to."

"U redu ali ja postavljam direktno pitanje: Da li je u Jasenovcu bio genocid?"

"Znate kada bi ja sad to kao predsednik države govorio... bla bla bla bla..hqwebdbqw bla bla.. xqgvwedvqwedqbhvdq "

"Da li je u Jasenovcu bio genocid nad Srbima gospodine Vučiću"?

"Kada bih to rekao znači da u ... bwehdbwhebdwedjwed.... jhwebdc... "

Milanović

"Gospodine Milanoviću da li se u Jasenovcu desio genocid?"

"Da. u Jasenovcu se desio Genocid nad Srbima i Židovima"

"Zašto se izbegava ta riječ?"

"Koja riječ?"

"Pa Genocid?"

"Ko izbegava tu riječ? Ovdje je bio genocid. Ovdje, na ovom mjestu na kojem stojimo, su na najmonstruozniji način sistematski ubijani ljudi sa ciljem njihovog istrebljijenja. Što je to ako nije genocid!"

Dakle imamo Vučića koga Senad Hadžifejzović 3 puta pita: Da li je u Jasenovcu bio genocid a on ne želi da odgovori i predsednika Hrvatske koji 3 puta jasno i nedvosmisleno kaže: Da, bio je genocid. Ko je jbt ovde Srbin a ko Piculić i Ustaša?

Tihi?
ja mislim da vucic bukvalno drka na to da se izivljava nad srbljem ili te rajom...

covek bukvalno cilja redovno da izjavi sto gore izjave, sto teze izjave

:think::think::think:
Možeš da ga pravdaš za mnogo toga i da o tome diskutujemo, ali to se radi makar onako kako je Mile Dodik uradio - kažeš, da, jeste, pa makar i posle izuvijanja.
Dodik i Vucic su sasvim razliciti profil politicara, Dodik je covek pre svega odlican biznismen, pa onda politicar. Vucic je covek koji u svakom trenutku hoce da ima sve pod kontrolom, pa 90% medija u Srbiji je pod njegovom kontrolom i konstantno ispiraju mozak, odlicno je preslikao bas ono sto je komunizam radio brutalno i konstantno ispiranje mozga narodu, dok je kod Dodika prica drugacija, evo recimo primer, BN televizija mozda i verovatno najgledaniji medij uopste u BiH je vec godinama protiv Dodika, direktno i nikom nista, kod Vucica to ne bi proslo, znaci njih dvojica nisu ni blizu za poredhenja. Sto se tice Dodika, bosnjaci su vise izgubili vec sto su dobili njegovom smenom sa vlasti, samo sto to obicnom narodu nikad nece biti jasno, to su cinjenice, Dodik je godinama dok je bio na vlasti pokusavao u nekim trenucima ulagati cak i u napredak jedinstvene BiH to politicarima u Sarajevu nije odgovaralo jer svaka saradnja sa Dodikom znaci gubitak vlasti na sledecim izborima. Kada je video da konstantno udara glavom u zid okrenuo je pricu o otcepljenu RS, verovatno bi istu stvar i ja radio da sam bio na njegovom mestu.

Zapad u BiH pazljivo prati situaciju i onda reaguje. Sta se tacno desava, zapad umesto da radi na pomirenju naroda u BiH kao strani faktor jer tako se kao predstavljaju, kao neko ko tu zeli mir, oni zapravo rade kontra, svaki i mali pomak ka nekom kao suzivotu u BiH, kod njih pali crveni alarm i onda potezu pricu, Hag, rezolucija o Srebrenici, zlocini u Hercegovini..itd.. u principu balansiraju zlocinima i nesretnim zrtvama vec 30 godina, onda krecu sudjenja, procesi, dokazi, konstantno podsecanje naroda na te nemile dogadjaje i jednostavno narod drze u vakumu, i da Dodik je u pravu, verovatno ti kada se bavis politikom godinama dokurci jedna te ista prica, vi ste zlocinci, genocidasi, genocidna tvorevina i kakvi sve ne izrazi, i naravno da onda se poteze prica o secesiji, osamostaljenju, ako smo takvi kakvi jesmo sta radimo uopste zajedno. Kada sam se vec dotaknuo rata, iz dogadjanja 90-ih i ratnih sukoba najvise su profitirali siptari na Kosovu, fakticki su dobili drzavu na poklon, iskoristili su priliku u kojoj je zapadu trebala pomoc da najbrojniji i najjaci narod na ovim prostorima a to jeste srbe rastegnu na vise strana od Hrvatske, preko Bosne do Kosova kako bi ga oslabili i uspeli su u tome, siptari znaci najbolje prosli a najgore su prosli bosnjaci, odnosno muslimani u BiH, imali su ogromne zrtve u ratu a zavrsili na manje od 30% teritorije u BiH, sutra hrvati mogu da naprave treci entitet i podela je konacna.
Obicni narod vec 30 godina pokusava da zaceli svoje rane od rata dok zapad i odredjeni politicari spinuju i manipulisu sa tim istim zrtvama zbog svojih politickih igri, to je istinito i zalosno stanje ove regije. I, da, Dodik radi bas ono sto treba ako idemo u kontru, idemo maksimalno ukazivati na Jasenovac, Oluju, Kravice, uopste sve Srpske zrtve u Podrinju, Kosovo i sva ostala mesta gde su pocinjeni genocidi i zlocini nad srbima.

Poslednja izmena:
Vidim na forumu se često pominje reč Genocid. Ovaj pojam se najviše povezuje sa Srebrenicom. Međutim šta je sa Genocidom nad Srbima? Da li je Oluja Genocid? Da li je Jasenovac genocid? Što se tiče genocida mnogima su promakle neke izjave ali ne i meni, meni nikad ništa ne promakne jer za razliku od Ćacadi ja pamtim, razmišljam, rasuđujem.
Tako sam dobro zapamtio reči Milorada Dodika: U Srebrenici je bio genocid. Jbg neko će reći: Ljudi se menjaju. Ok menjaju se ali u jednom trenutku svog života Dodik je to i mislio.

Što se tiče Jasenovca Srbija nikada nije usvojila rezoluciju koja bi jasno i nedvosmisleno potvrdila da se u Jasnovcu za vreme WW2 desio najstrašniji genocid nad Srbima.

Da vidimo šta o ovom osetljivom pitanju kažu predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Hrvatske Zoran Milanović:

Vučić

"Ja mislim da je to bio logor.To ne znači da je danas vreme da govorim svakom Hrvatu E znaš vi ste počinili to i to."

"Znate kada bi ja sad to kao predsednik države govorio... bla bla bla bla..hqwebdbqw bla bla.. xqgvwedvqwedqbhvdq "

Milanović

"Koja riječ?"

"Pa Genocid?"

"Ko izbegava tu riječ? Ovdje je bio genocid. Ovdje, na ovom mjestu na kojem stojimo, su na najmonstruozniji način sistematski ubijani ljudi sa ciljem njihovog istrebljijenja. Što je to ako nije genocid!"

Dakle imamo Vučića koga Senad Hadžifejzović 3 puta pita: Da li je u Jasenovcu bio genocid a on ne želi da odgovori i predsednika Hrvatske koji 3 puta jasno i nedvosmisleno kaže: Da, bio je genocid. Ko je jbt ovde Srbin a ko Piculić i Ustaša?

Tihi?

Eto koja splačina vodi Srbe i Srbiju...

...

Oluja je etnicko ciscenje pripadnika jednog naroda sa njihovih vekovnih ognjista. Da su to srbi uradili svakako bi im se u Hagu sudilo za genocid kao i u Srebrenici. Ono sto su cinjenice je to da je u Oluji zapad imao itekako umesane prste, i svako vece sudjenje osim pojedinacnog bi ukljucilo i njih u proces a onda bi kompletna smisao rata koji se desio na podrucju bivse drzave dobio sasvim neki drugaciji oblik. Ono sto je zapadu bio cilj to su i uradili, razjediniti narode na balkanu i krvno ih posvadjati, to se zapravo i desilo. Bosnjaci kivni na srbe, srbi na hrvate, a hrvati i na bosnjake i na srbe, odlicno strateski odradjeno, zali boze tolikih zrtava i ljudi koji su raseljeni sa svojih ognjista.

Medjutim kako se svi ponasamo u ovom nazovi miru u kojem zivimo od zavrsetka tog nesretnog rata verovatno nismo bolje ni zasluzili od ovoga, prosecan koeficijent inteligencije na ovim prostorima ravan je sobnoj temperaturi, za to stanje je komunizam prilicno kriv jer je direktno ucestvovao u ispiranju mozga skoro pa pola veka narodima na ovim prostorima.
Ne bi bilo Oluje da su Srbi bilo:
1) na vrijeme se predali, a imali su pune 4 godine vremena položiti oružje i ispregovarati mir i nastavak svog života u Republici Hrvatskoj
2) prihvatili Plan Z-4 koji im je nudio takoreći državu u državu na području dvije teritorijalne oblasti

Nije Oluja pala s vedra neba, niti je rat započeo 1995. godine. Što se tiče etničkog čišćenja, Srbi JESU to uradili! Prvo etničko čišćenje u Hrvatskoj su počinili Srbi, protjeravši sve Hrvate s okupiranih područja Hrvatske (1991. - 1992.), njih oko 250.000 s okupiranih područja.

Ja do sad ni jednog predsjednika Srbije od Miloševića do Vučića nisam čuo da je izjavio da je u Jasenovcu bio genocid!
Jeste, Koštunica, ali kad više nije bio predsednik. Evo šta je rekao, povodom priče o deklaraciji o Srebrenici 2010.

"Mi smo jedini narod nad kojim je izvršen genocid, a čija Skupština na silu hoće da proglasi da su Srbi počinili genocid. Ko daje pravo da se Srebrenica odvoji od Bratunca, Oluje, Bljeska i raznih drugih stratišta širom bivše Jugoslavije. Bezumno je i duboko nepravedno razdvajati nevine žrtve", naveo je Koštunica u izjavi dostavljenoj agenciji Beta
'Takav put ne vodi nikamo osim u ponižavanje vlastitog naroda. Ako Skupština Srbije, umjesto jedne deklaracije kojom se osuđuju svi ratni zločini, treba donijeti neku posebnu deklaraciju, onda bi to trebala biti deklaracija o Jasenovcu u kojem je izvršen genocid nad srpskim narodom', rekao je Koštunica

.Naravno,preskočio si sve ono što su muslimani radili Srbima po selima oko Srebrenice,na šta su Srbi upozoravali UN ili kako su se već zvali,ali su ovi to ignorisali,pa je to što se i desilo oko Srebrenice logičan sled događaja jer su ih muslimani konstantno ubijali upadajući im u sela iz zaštićene zone Srebrenica.Zašto si preskočio to?Inače,oslobađanje samog grada Srebrenice je čista vojnička pobeda Srba.
Nisi ti dobro pročitao moj post na koji referiraš.
Rekao sam:

O tvom mišljenju da je Srebrenica čista vojnička pobeda Srba neću ni da pomislim da polemišem.
Ako ti tako nešto smatraš za pobedu, ti onda puščanog baruta u ratu ni omirisao nisi.
Da jesi, ne bi tako pisao.

Vučić

Milanović

"Koja riječ?"

"Pa Genocid?"

Tihi?
Sustina sibicara je da vara postene ljude, a da pri tome zaradi za sebe na prevarama? Tako se moze pokrivati zastavama, a klanjati spomeniku genecida u Srebrenici, ili stopirati rezolucije skupstine o zaista nevidjenom NDH genocidu, koji ne negiraju ni predsjenci sadasnje CRO.
Svakodnevno spominjati neke nevazne gruhonjice, a ovamo rasprodavati vojvodjanske oranice hdz generalima, ili orbanovim tajkunima, dok mu ovaj nosi sal sa velikom madjarskom. Ili glumiti ne uvodjenje sankcija putku, ali zato masovno izvoziti ubojite granate ukrima isl.
Ima da se nabraja do sutra.

Nije jer je u srbiji tada u jugoslaviji i sada sve do danas isti titoistički sistem, anti Srpski.

Vučić

Sere da prostite, ali očekivano od nekog ko je iz tog sistema...

Milanović

"Koja riječ?"

"Pa Genocid?"

Tihi?

Opomena da se resimo titoističkog sistema konačno i da ne opustimo da nam opet udba rezira takve zločine po našu štetu
Glavni izvršioci uz udbaška pelemiša behu igrači udbe slovenac kod, musliman ziga...
Nije to ni blizu isto

Genocid u ndh je bio na čitavoj sprčiji zvanoj ndh, recimo u mitrovici je 42ge u junu ubijeno 9000 srba iz srema, veliki broj odveden pešice u jasenovac....

Po čitavoj ndh su ubijali srbe, organizovano na gomili ili na kućnom pragu...

Ne bi bilo Oluje da su Srbi bilo:
1) na vrijeme se predali, a imali su pune 4 godine vremena položiti oružje i ispregovarati mir i nastavak svog života u Republici Hrvatskoj
2) prihvatili Plan Z-4 koji im je nudio takoreći državu u državu na području dvije teritorijalne oblasti

Nije Oluja pala s vedra neba, niti je rat započeo 1995. godine. Što se tiče etničkog čišćenja, Srbi JESU to uradili! Prvo etničko čišćenje u Hrvatskoj su počinili Srbi, protjeravši sve Hrvate s okupiranih područja Hrvatske (1991. - 1992.), njih oko 250.000 s okupiranih područja.
Glupost na kvadrat, to je isto kao da sada srbi kazu bosnjacima u Srebrenici se nista ne bi desilo da se nisu desili zlocini po Podrinju i da ste hteli ostati ziveti u Jugoslaviji po vidjenju bosnjaka velikoj Srbiji, sto je u neku ruku i tacno. Tako isto ni srbi nisu zeleli da zive u drzavi koja se zove Hrvatska i tu nema spora oko toga, desile su se zrtve i kod bosnjaka i kod srba i etnicka ciscenja samo na razlicitim teritorijama.Hrvatska treba da se zahvali medjunarodnoj zajednici i cinjenici da su srbi u tom trenutku ratovali na vise frontova inace bi sada veliki deo gde je nad srbima izvrseno etnicko ciscenje bio ili samostalan ili u sastavu Srbije.

Glupost na kvadrat, to je isto kao da sada srbi kazu bosnjacima u Srebrenici se nista ne bi desilo da se nisu desili zlocini po Podrinju i da ste hteli ostati ziveti u Jugoslaviji po vidjenju bosnjaka velikoj Srbiji, sto je u neku ruku i tacno. Tako isto ni srbi nisu zeleli da zive u drzavi koja se zove Hrvatska i tu nema spora oko toga, desile su se zrtve i kod bosnjaka i kod srba i etnicka ciscenja samo na razlicitim teritorijama.Hrvatska treba da se zahvali medjunarodnoj zajednici i cinjenici da su srbi u tom trenutku ratovali na vise frontova inace bi sada veliki deo gde je nad srbima izvrseno etnicko ciscenje bio ili samostalan ili u sastavu Srbije.
Genocid u ndh je bio na čitavoj teritoriji fašističke tvorevine ndh

Back