Vučić napao Vojislava Koštunicu: Što si organizovao skup "Kosovo za patike"

Pacho Herrera

Iskusan
Poruka
6.005
Vučić napao Vojislava Koštunicu: Što si organizovao skup „Kosovo za patike“
POLITIKA Autor:Vojislav Milovančević01. feb 202313:11

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je povodom vesti da je bivši predsednik SR Jugoslavije i premijer Srbije, Vojislav Koštunica, potpisao peticiju Pokreta za odbranu Kosova i Metohije.

Predsednik Srbije rekao je da su sve te peticije „dobre“, ali se posebno osvrnuo na to što je jedan od potpisnika ovog dokumenta i bivši predsednik SR Jugoslavije i premijer Srbije, Vojislav Koštunica.

„To je njihovo demokratsko pravo i srećan sam što živimo u demokratskoj državi“, započeo je Vučić svoje izlaganje, da bi potom počeo da govori o Koštunici.

„Samo kad pročitate obrazloženje te peticije, pa se zapitate – što si pustio 2003. godine ili kad već, 2001. godiine, nije ni važno… Što si pustio 1.800 terorista iz srpskih zatvora, među kojima i braću Mazreku? Što si ih pustio? Što si ćutao i pustio da nam spaljuju crkve i manastire po Kosovu i da nam progone i ubijaju ljude 2004… Što si ti isti, koji to potpisuješ, ćutao i organizovao skup „Kosovo za patike“, 2008. godine i to je bio sav trud. A ovaj drugi pobegao u Rumuniju. Ja ne bežim nigde, idem i pred svoj narod, idem i pred parlament… Idemo da slušam uvrede i najgore moguće gadosti i nikakav problem mi nije. Odgovoriću se svakome od njih“, kazao je Vučić.
Podsetimo, u susret očekivanoj sednici skupštine Srbije posvećenoj Kosovu, a koja je zakazana za sutra u 10 časova, pokret koji već dve i po godine okuplja srpske intelektualce koji žele da spreče „savremene skorojeviće“, koji su uz „spoljnu pomoć“ zarobili Srbiju, a sada „hoće da dokrajče njeno nacionalno biće hladnokrvnom predajom njenog nosećeg simbola – Kosova i Metohije“, objavio je istovetni proglas i peticiju, kada su u ponedeljak i predstavili svoje stavove, preneo je KoSSev.
Peticija je pokrenuta na Savindan, a inicijalno ju je potpisalo 205 članova i simpatizera Pokreta, među kojima više poznatih imena, uključujući i jedno koje se već duže ne viđa u javnosti – bivši predsednik SRJ i premijer Srbije – Vojislav Koštunica. Pored očekivanih potpisnika, poput Matije Bećkovića, Emira Kusturice, Đorđa Vukadinovića, lidera desnih stranaka – Milice Đurđević-Stamenkovski, Miloša Jovanovića, Vojislava Mihajlovića, Boška Obradovića, tu su i bivši ministar kulture Vladan Vukosavljević, kao i još nekoliko umetnika.
Sa Kosova, peticiju su potpisali Nebojša Jović, Zvonko Mihajlović, Aleksandar Đikić.
Sama peticija ima za sada 1444 potpisa.
Tekst i sadržaj peticije pročitajte u posebnoj vesti.

https://nova.rs/vesti/politika/vuci...nizovao-skup-kosovo-za-patike-video/?ref=push

Ovo Kosovo za patike je gradjanistički narativ. To su valjda LDP ovci sklopili 2008. Zašto Vučić koristi to?
Dobro, ludi Bota jeste pobegao u rumuniju tada. :lol: :

Stronghold

Aktivan član
Poruka
1.482
kostunica_kala.jpg

zemunski kej

Elita
Poruka
19.081
U ovom slucaju puna podrska Vucicu! Od ovih potpisnika ogromna vecina lelemudi ,filozofi,pesnici,neproduktivni intelektualci. Jedino mi je krivo sto vidim u tom drustvu Emira Kusturicu koji je odlican autor i najbolji reziser ovog dela sveta. Ovi drugi nevazni za javnost. Mislim da je Beograd po ovom pitanju vecinski uz Vucica,vreme je da se to zavrsi. Ne znam zasto sam se setio japanskog cara Hirohita koji je nakon Hirosime i Nagasakija rekao ,,,ovo mora da se zaustavi na svaki nacin,,,,Kosovo je drzava koja traje duze nego kraljevina Jugoslavija.

mijak

Poznat
Poruka
8.140
Ma kakav zapad. Mi smo ovde usli previse u tu pricu da nekakav zapad posmatra sta ko ovde blebece za svoje politicke potrebe i medije. Oni znaju da smo mi ovde primitivni(ne zelim da vredjam ali u politickom smislu)i da ovde vladaju narativi koji su tamo davno prevazidjeni. I nema tu nikakvih spijuniranja. Mi sami biramo svoju vlast! Bez ikakvih mesanja sa strane, sami je i odrzavamo na vlasti. Nas narod, nasa sluzba i nasi mediji...Kada dolaze parteri sa zapada Car se ne smeje za nase medije(on vodi racuna o svim detaljima), kad se sastaje sa onima sa istoka on je srdacan, sirokg osmeha za nase medije...
Ljude sa zapada to ne interesuje. Tamo funkcionisu institucije i one ce doneti odluke, one su spore, ali funkcionisu. Ne treba ih personalizovati. Svasta mi tu vidimo sto uopste ne postoji...

Ти имаш логику и аргументацију пса који лови свој реп.

mario80

Buduća legenda
Poruka
44.735
Ma kakav zapad. Mi smo ovde usli previse u tu pricu da nekakav zapad posmatra sta ko ovde blebece za svoje politicke potrebe i medije. Oni znaju da smo mi ovde primitivni(ne zelim da vredjam ali u politickom smislu)i da ovde vladaju narativi koji su tamo davno prevazidjeni. I nema tu nikakvih spijuniranja. Mi sami biramo svoju vlast! Bez ikakvih mesanja sa strane, sami je i odrzavamo na vlasti. Nas narod, nasa sluzba i nasi mediji...Kada dolaze parteri sa zapada Car se ne smeje za nase medije(on vodi racuna o svim detaljima), kad se sastaje sa onima sa istoka on je srdacan, sirokg osmeha za nase medije...
Ljude sa zapada to ne interesuje. Tamo funkcionisu institucije i one ce doneti odluke, one su spore, ali funkcionisu. Ne treba ih personalizovati. Svasta mi tu vidimo sto uopste ne postoji...
Idi se leči negde, ko je roknuo Đinđića? Ko je posle toga uništio i rasprodao celu državu i na kraju navukao ovu budalčugu vučića?

mario80

Buduća legenda
Poruka
44.735
U ovom slucaju puna podrska Vucicu! Od ovih potpisnika ogromna vecina lelemudi ,filozofi,pesnici,neproduktivni intelektualci. Jedino mi je krivo sto vidim u tom drustvu Emira Kusturicu koji je odlican autor i najbolji reziser ovog dela sveta. Ovi drugi nevazni za javnost. Mislim da je Beograd po ovom pitanju vecinski uz Vucica,vreme je da se to zavrsi. Ne znam zasto sam se setio japanskog cara Hirohita koji je nakon Hirosime i Nagasakija rekao ,,,ovo mora da se zaustavi na svaki nacin,,,,Kosovo je drzava koja traje duze nego kraljevina Jugoslavija.
A koliko dana radnog staža ima vučić?

mijak

Poznat
Poruka
8.140

А ти му дођеш неко продуктивније телектуалче па и визиЈонарче и стварно је нејасно зашто си се сетио Хирохиће, питај оног Кикирики 1, он уме свашта да повеже, за мало.

zemunski kej

Elita
Poruka
19.081
А ти му дођеш неко продуктивније телектуалче па и визиЈонарче и стварно је нејасно зашто си се сетио Хирохиће, питај оног Кикирики 1, он уме свашта да повеже, за мало.
Ne razumes ovo sa Kosovom traje vise vekova. Mora jednom da se resi inace ce da propadne i Sumadija iVojvodina i Beograd . Otici ce i ovo malo mladih . Zasto car Japana pa zato sto je razuman ,ili ce da ide do kraja i da nestane Japan ili ce da prekine razaranje.
Inace nemam nista protiv sto si ti protiv,mozes i da odes da se boris dole i budes nepokolebljivo hrabar ali nemoj druge da primoravas da biju izgubljene bitke.

Poruka
19.677
Ne razumes ovo sa Kosovom traje vise vekova. Mora jednom da se resi inace ce da propadne i Sumadija iVojvodina i Beograd . Otici ce i ovo malo mladih . Zasto car Japana pa zato sto je razuman ,ili ce da ide do kraja i da nestane Japan ili ce da prekine razaranje.
Inace nemam nista protiv sto si ti protiv,mozes i da odes da se boris dole i budes nepokolebljivo hrabar ali nemoj druge da primoravas da biju izgubljene bitke.
Geopolitika ti nije jača strana.

Тихи

Zaslužan član
Poruka
148.883

Prodao si se za dva sendvica.

Тихи

Zaslužan član
Poruka
148.883

Ti koliko znam nisi Srbin, vec Hrvat po licnom priznanju. Iz tvoje Hrvatske pobeze mladost sirom sveta sto ne date Krajinu Srbima onda "da se resite problema"?