Vučić napao Vojislava Koštunicu: Što si organizovao skup "Kosovo za patike"

dixieland

Domaćin
Poruka
4.659
Za deo ovoga što govori Aleksandar Vucic je u pravu.
I o tome je pisano nekada davno u čini mi se NIN-u .
Tamo je tadašnja vlast , (a taj deo podržava i sadašnju vlast da ne kažem koji su to sad branioci iz kojih gradjanskoh stranki) pustila zatvorenike ( iz ''nepoznatih'' razloga , dal novčanih dal foteljaških ) , i ne samo to već su kritikovali
uoptše Čovića što se zalaže da sačuva tri južne opštine u Srbiji da ostanu u Srbiji.
Možda bi nam Čović dao dobro objašnjenje ko je to i zašto uradio.

Smorisha

Buduća legenda
Poruka
37.311
Preneo i NSPM.

среда, 01. фебруар 2023.
Председник Србије Александар Вучић реаговао је поводом вести да је бивши председник СР Југославије и премијер Србије, Војислав Коштуница, потписао петицију Покрета за одбрану Косова и Метохије.
Председник Србије рекао је да су све те петиције „добре“, али се посебно осврнуо на то што је један од потписника овог документа и бивши председник СР Југославије и премијер Србије, Војислав Коштуница.
1675251676-Vucic-i-Kostunica-660x371.jpg

„То је њихово демократско право и срећан сам што живимо у демократској држави“, започео је Вучић своје излагање, да би потом почео да говори о Коштуници.
„Само кад прочитате образложење те петиције, па се запитате – што си пустио 2003. године или кад већ, 2001. годиине, није ни важно… Што си пустио 1.800 терориста из српских затвора, међу којима и браћу Мазреку? Што си их пустио? Што си ћутао и пустио да нам спаљују цркве и манастире по Косову и да нам прогоне и убијају људе 2004… Што си ти исти, који то потписујеш, ћутао и организовао скуп „Косово за патике“, 2008. године и то је био сав труд. А овај други побегао у Румунију. Ја не бежим нигде, идем и пред свој народ, идем и пред парламент… Идемо да слушам увреде и најгоре могуће гадости и никакав проблем ми није. Одговорићу се свакоме од њих“, казао је Вучић.
Подсетимо, у сусрет очекиваној седници скупштине Србије посвећеној Косову, а која је заказана за сутра у 10 часова, покрет који већ две и по године окупља српске интелектуалце који желе да спрече „савремене скоројевиће“, који су уз „спољну помоћ“ заробили Србију, а сада „хоће да докрајче њено национално биће хладнокрвном предајом њеног носећег симбола – Косова и Метохије“, објавио је истоветни проглас и петицију, када су у понедељак и представили своје ставове, пренео је КоССев.
Петиција је покренута на Савиндан, а иницијално ју је потписало 205 чланова и симпатизера Покрета, међу којима више познатих имена, укључујући и једно које се већ дуже не виђа у јавности – бивши председник СРЈ и премијер Србије – Војислав Коштуница. Поред очекиваних потписника, попут Матије Бећковића, Емира Кустурице, Ђорђа Вукадиновића, лидера десних странака – Милице Ђурђевић-Стаменковски, Милоша Јовановића, Војислава Михајловића, Бошка Обрадовића, ту су и бивши министар културе Владан Вукосављевић, као и још неколико уметника.
Са Косова, петицију су потписали Небојша Јовић, Звонко Михајловић, Александар Ђикић.
Сама петиција има за сада 1444 потписа.
Видети још:
Светосавски проглас за спас Косова и Метохије – Не ултиматуму, не капитулацији!
КоССев: Поред очекиваних потписника попут Матије Бећковића, Емира Кустурице, Ђорђа Вукадиновића и лидера десних странака, и Војислав Коштуница потписао проглас за спас КиМ
(Нова.рс)

kiriku1

Poznat
Poruka
8.447
Kostunica mi se svojevremeno dopadao ka covek i njegovi govori su mi bili poezija. Ali tad sam bio klinac i uopste nisam shvatao da pored te "dobrote" nepotizam, korupcija, kriminal i sluzba, kao i ceo bolesni sistem zive vecno...Oni su tu zasticeni i jos jaci, imaju najboljeg narodnougodnog zastitnika...
Sto se tice danasnjeg Cara najveceg medijskog maga u istoriji covecanstva on je ovde napravio retku malu gresk u odnosu sa svojim plebsom. Ipak nije smeo da kaze da je onaj milionski miting(naroda i sluzbe) bio greska. Tu se preracunao. A posto je on najveci mag mislim da on tu gresku vise nece ponavljati. To ce zataskati i nece pominjati. Ostace samo na napadima za "izdaju", to uvek pali... Ovu gresku stvarno od njega nisam ocekivao...

Straks92

Legenda
Moderator
Poruka
66.455
Kostunica mi se svojevremeno dopadao ka covek i njegovi govori su mi bili poezija. Ali tad sam bio klinac i uopste nisam shvatao da pored te "dobrote" nepotizam, korupcija, kriminal i sluzba, kao i ceo bolesni sistem zive vecno...Oni su tu zasticeni i jos jaci, imaju najboljeg narodnougodnog zastitnika...
Sto se tice danasnjeg Cara najveceg medijskog maga u istoriji covecanstva on je ovde napravio retku malu gresk u odnosu sa svojim plebsom. Ipak nije smeo da kaze da je onaj milionski miting(naroda i sluzbe) bio greska. Tu se preracunao. A posto je on najveci mag mislim da on tu gresku vise nece ponavljati. To ce zataskati i nece pominjati. Ostace samo na napadima za "izdaju", to uvek pali... Ovu gresku stvarno od njega nisam ocekivao...
On uvek tako priča, u par rečenica dodvori se nacionalistima i gradjanistima istovremeno.

DarkMoon

Elita
Poruka
20.530
Znaci ti podrzavas veleizdaju?

kiriku1

Poznat
Poruka
8.447
On uvek tako priča, u par rečenica dodvori se nacionalistima i gradjanistima istovremeno.
Ok, ali on zna da je taj gradjanski deo neuporedivo manji i da se ne moze vladati sa njihovom podrskom vec samo na strani nacionalista.
Od samog pocetka njegov narativ je nacionalisticki.Citavu deceniju ni jednog trenutka ni on ni mediji ni sluzba nisu objasnjavali niti predocili narodu koliko mi stvarno zavisimo od EU i okruzenja. To nije radjeno, jer to ne donosi nikakve glasove u narodu. Sva ta pogresna percepcija koja je postavljena pred plebs je isla u njegovu korist i korist vlasti. Ali sve to se nakupi i jednom ce eksplodirati...
Naravno ja znam da ta nasa lopovska hobotnica na vlasti ne zeli da mi postanemo clan EU, sami tim ni narod to ne zeli, ali ono sto nama kao licemerima treba to je da budemo na tom putu. Tu je korist za nas. Sa tog puta se moze vecno vladati, bolesni sistem ostaje ziv, ima se koristi, a narod zadovoljan nasim ne ulaskom u porodicu zlih zapadnih zemalja...

kiriku1

Poznat
Poruka
8.447
Znaci ti podrzavas veleizdaju?
Potpisivanje tog sporazuma? Pa nista to ne znaci, ako samo potpisujemo da preskocimo jednu prepreku...
On sta ja podrzavam su pune evroatlanske integracije, jer ja znam da ovaj nas sistem sami ne mozemo da pobedimo, osim ako nemamo mentora koga cemo podrzati. A ova vlast, sluzba i mediji na laznom putu u EU su nesto sto ne podrzavam...

Straks92

Legenda
Moderator
Poruka
66.455
Ok, ali on zna da je taj gradjanski deo neuporedivo manji i da se ne moze vladati sa njihovom podrskom vec samo na strani nacionalista.
Od samog pocetka njegov narativ je nacionalisticki.Citavu deceniju ni jednog trenutka ni on ni mediji ni sluzba nisu objasnjavali niti predocili narodu koliko mi stvarno zavisimo od EU i okruzenja. To nije radjeno, jer to ne donosi nikakve glasove u narodu. Sva ta pogresna percepcija koja je postavljena pred plebs je isla u njegovu korist i korist vlasti. Ali sve to se nakupi i jednom ce eksplodirati...
Naravno ja znam da ta nasa lopovska hobotnica na vlasti ne zeli da mi postanemo clan EU, sami tim ni narod to ne zeli, ali ono sto nama kao licemerima treba to je da budemo na tom putu. Tu je korist za nas. Sa tog puta se moze vecno vladati, bolesni sistem ostaje ziv, ima se koristi, a narod zadovoljan nasim ne ulaskom u porodicu zlih zapadnih zemalja...
Pa ne govori to zbog tih nekih gradjanista nego više za zapad da ne pomisle da je radikal opet. Zato govori malo jedno malo drugo. Sa druge strane njegovi tabloidi furaju priču kako je najveći Srbin a ostali su izdajnici. Televizije njegove često zovu i jedne i druge. U suštini kada pogledamo osim većine tabloida narativ je mešan.

tadija001

Aktivan član
Poruka
1.768
Могао би нешто да припомогне...зато овај неартикулисано вришти...

Mogao bi.. Uostalom Kostunica je glatko odbio Ahtisarijev plan (Isingerov), koji sada Vucic prihvata.. Da ne pominjem Ustav kojim je Kostunica zabetonirao Kosovo kao neotudjivi deo Srbije..

kiriku1

Poznat
Poruka
8.447
Pa ne govori to zbog tih nekih gradjanista nego više za zapad da ne pomisle da je radikal opet.
Ma kakav zapad. Mi smo ovde usli previse u tu pricu da nekakav zapad posmatra sta ko ovde blebece za svoje politicke potrebe i medije. Oni znaju da smo mi ovde primitivni(ne zelim da vredjam ali u politickom smislu)i da ovde vladaju narativi koji su tamo davno prevazidjeni. I nema tu nikakvih spijuniranja. Mi sami biramo svoju vlast! Bez ikakvih mesanja sa strane, sami je i odrzavamo na vlasti. Nas narod, nasa sluzba i nasi mediji...Kada dolaze parteri sa zapada Car se ne smeje za nase medije(on vodi racuna o svim detaljima), kad se sastaje sa onima sa istoka on je srdacan, sirokg osmeha za nase medije...
Ljude sa zapada to ne interesuje. Tamo funkcionisu institucije i one ce doneti odluke, one su spore, ali funkcionisu. Ne treba ih personalizovati. Svasta mi tu vidimo sto uopste ne postoji...

Straks92

Legenda
Moderator
Poruka
66.455
Ma kakav zapad. Mi smo ovde usli previse u tu pricu da nekakav zapad posmatra sta ko ovde blebece za svoje politicke potrebe i medije. Oni znaju da smo mi ovde primitivni(ne zelim da vredjam ali u politickom smislu)i da ovde vladaju narativi koji su tamo davno prevazidjeni. I nema tu nikakvih spijuniranja. Mi sami biramo svoju vlast! Bez ikakvih mesanja sa strane, sami je i odrzavamo na vlasti. Nas narod, nasa sluzba i nasi mediji...Kada dolaze parteri sa zapada Car se ne smeje za nase medije(on vodi racuna o svim detaljima), kad se sastaje sa onima sa istoka on je srdacan, sirokg osmeha za nase medije...
Ljude sa zapada to ne interesuje. Tamo funkcionisu institucije i one ce doneti odluke, one su spore, ali funkcionisu. Ne treba ih personalizovati. Svasta mi tu vidimo sto uopste ne postoji...
Ovo za puštanje terorista je ispalio kao iz topa a Kosovo za patike uz tešku muku je sročio ali zna da ne sme sada da emituje skroz radikalske talase nego kao i uvek da balansira. :per:

ScipioAfricanus

Stara legenda
Poruka
85.934
Kostunica je uvek bio gospodin i patriota samo vi niste mogli da vidite to pored kristanja izdajnika kao sto su Seselj, Vucic i slicni... Vi se lozite na ljude koji masu oruzjem i koriste siledzijski recnik, umesto na umerene i obrazovane ljude.
Onda ste ga sprdali kao nije obavesten, sto vrv i nije bio jer su g0vna radila njemu iza ledja itd... I covek je na kraju dostojno otisao, bez kradja na izborima, puceva, gradjanskog rata, protesta, batinanja na ulicama i slicno.

Nikada nisam glasao za njega niti mi je bio ikada opcija, ali da je patriota jeste. Pet puta veci od slinavog SNS-a i ekipe.

kiriku1

Poznat
Poruka
8.447
Ovo za puštanje terorista je ispalio kao iz topa a Kosovo za patike uz tešku muku je sročio ali zna da ne sme sada da emituje skroz radikalske talase nego kao i uvek da balansira. :per:
Da se razumemo on bi kao i pola Srbije voleo da zapad izgori u trenutku i nestane...
On najbolje zna koliko mi zavisimo od EU i okoline, sad je dosao u zamku izmedju svojih biraca tj. naroda kome je sve vreme pricao samo sta narod zeli da cuje i sa druge strane istine o nasem funkcionisanju koju je valjalo skrivati da bi narod bio gomila...
Tako, kako samo on zna je odabao da kaze kako necemo moci u soping u Bec i na zimovanja na Alpe(iako tamo ne ide ni jedan procenat)...I da stane na stranu vecinskig izmucenog plebsa, a svi zajedno opet nepravedno zrtvujuci se za bogate Srbe...Koji su opet bogati zahvaljujuci njegovoj dobroj vlasti...Dakle, ako nije ta vecina uz njega, on ce je sam povuci na svoju stranu i prigrliti... Zajedno se svi zrtvujemo fazon...
Ono sto vlast zeli nije nikakav ulazak u EU vec ostanak na tom putu. Dakle, oni ce se grcevito boriti da mi na tom putu ostanemo, a da nikada ne udjemo... Dobro njima, lose nama...