Vučić: "Moja ponuda - referendum o opozivu predsednika do kraja godine"

Kao, Srbija spašava evropsku auto industriju od nadiruće kineske, koja uz to bolja za preko nekoliko klasa od evropske, i najvažnije : jeftinija.

Nije kineska auto industija bolja od evropske već se bazira na jeftinoj radnoj snazi i subvencijama. Dakle igra se nepošteno. To je problem.

Ako hoćeš normalnu ekonomiju, moraš pošteno platiti radnike. A kad ti radnici rade za 3-4 hiljade eur mesečno, onda auto ne može da košta kao u Kini.

Kakav je to sporazum sa Kinom ako ne uvoziš automobile bez carine ? Bole me racku za mercedese, bmveove, citroene, fijate... hoću BYD za 10 soma!
A ovaj naš predsednik.pfffff...direktni izdajnik.

Jeste, i onda uvoziš tako sve iz Kine i tvoj narod ostane bez posla. Počneš da zavisiš od Kine i postaneš njihova kolonija. Zato u evropi imaš pametne ljude koji kažu "ne može", lepo lupe carine i možeš da se slikaš. Dok Srbija koja ima fetiš da bude kolonija, kaže "izvolite tržište, izvolite rudnike, uzimajte šta vam je volja...".

Какав сузавац и жандармерија.

Ви живите у бајци сопствене неполитичке антифилозофије.

Једино, оружани устанак може да промени структуру од 1944.г. која је тада наоружана и постављена, а онда и цементирана 1948. од Вашингтона.

Дахије полажу рачуне Вашингтону, ако их не препусти у неким питањима ЕУ (Немачкој)
A zar nije 90% ovih što su kao protiv isto američki ljudi? Nešto tu smrdi.

Tj, biće referenduma, ali o njemu lično, a ne o litijumu, verovatno njegovi računaju da će posle EU prinuditi građanističku opoziciju da i ona stane iza projekta, i onda mogu da čekaju izbore bez mnogo brige.

Videćemo. Problem Srbije je nestabilna i neozbiljna opozicija. Mnogo ih je, usitnjeni su, bez istaknutog lidera, čak se i sami bune kad imaju lidera, loži ih da nemaju, jedina njihova perspektiva je bila da se udruže. Tako su i uradili, međutim onda su se pojavla dva debila i sve rasturila. Tako da sad opozicija u Srbiji praktično ne postoji i to je jedna velika šansa za Vučića koji sad razmišlja kako da je iskoristi. Lazović i Grbović će verovatno da se prodaju lako, to su pokazali na delu, Manojlović nikada i nije bio opozicija, on se već sklonio u stranu, verovatno je takav i bio dogovor. Ostaje Đilas, on se jedini drži svog opozicionog kursa, ali nije mnogo popularan (i nema muda to da popravi, da se ponaša liderski, već sve o svima samo super, ajde da se družimo), tako da sada generalno opozicije nema. Odnosno ima na papiru, ali nemaju nikakav uticaj, čak i ovi što protestuju kažu da ne žele opoziciju. Bukvalno su skrajnuti i ne mogu da iniciraju ni p od promena. Mogu samo da parazitiraju na političkoj sceni i da čekaju da građani (nekako) smene Vučića, ili da se sam saplete, pa da oni dođu na vlast samo zato što su se zatekli na mestu opozicije a bez ikakvog njihovog uticaja na te promene. Tužna slika Srbije, uglavnom zbog dva debila, ali dobro, to nam je što nam je ;)

Kao da bi nešto promenilo da više ljudi agituje za litijum u SNS. Kako god okreneš Vučić može da bira da li će policija bacati suzavac i lemati ili će odustati od projekta kao pre dve godine. I da se održe referendum i izbori povoljni po njega opet će imati otpor na ulici.
nikakav otpor neće biti zuzev egzbicionizma...

Ништа није дефинисано са ММФом и С.Банком од 2002, 2003.г.

2004 или 5 је ратификован споразум у Скупштини, пројекат је трајао 2003 и 4

Зашто мрзим крстарицу ? - Зато што могу да лажу !

Poslednja izmena od moderatora:

Vučić: „Moja ponuda – referendum o opozivu predsednika do kraja godine“
1722531184-Tan2024-08-0118493724_7-750x500.jpg
Aleksandar Vučić predsednik Srbije obraćanje naciji Foto:TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je njegova ponuda onima koji ga kritikuju – rapisivanje referenduma za opoziv predsednika Republike.

„Da ne mislite da ću držati vlast po svaku cenu, moja ponuda je da ne biste razvlačili naš narod svakoga dana, podnesite zahtev vas 80, 75 potpisa, obezbediću vam ostatak i idemo na referendum o opozivu predsednika do kraja godine. Pričam političarima – vi to ne radite zbog litijuma nego zbog mene, hoćete meni da vidite leđa. Nema problema“, rekao je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ​

Vučić o litijumu i projektu Jadar: Tvrdi da nikakvog kopanja neće biti narednih godinu i po dana i da će pozvati najbolje domaće i strane eksperte

Dodao je da daje javno obećanje i da može doći do dogovora da li bi referednum bio u decembru, martu…

Odgovarajući na konstaticiju novinarke N1 da 70 poslanika opozicije ne mogu pokrenuti proceduru za njegov opoziv, Vučić je rekao da je svestan toga, te da će zato, ukoliko opozicija sakupi 70 glasova, zamoliti predsednika SNS Miloša Vučevića da poslanici SNS glasaju za referendum o njegovom opozivu, da bi obezbedili dvotrećinsku većinu.
„A ja sam spreman da pomognem ljudima u opoziciji koji to žele. Da dođu do te dve trećine, zamoliću svog prijatelja Miloša Vučevića da poslanici Srpske napredne stranke prihvate taj zahtev i da se ide u proceduru opoziva predsednika Republike koja mora da prođe referendumsku proceduru sa odgovorom da ili ne. Ili za ili protiv, kako će već da bude referendumsko pitanje postavljeno. Sve što sam vam rekao je baš u skladu sa Ustavom Republike Srbije“, rekao je Vučić.
Dodao je da su spremni da pomognu opoziciji na svaki način, da je čak naveo i rokove.

https://nova.rs/vesti/politika/vuci...bpush&utm_campaign=2024-08-01-Vui-ima-ponudu-

Nije loš Vučić. Loši su litijum i ljudi oko njega. :per:
predsedniče šta mutiš sada ?

pre mesec dana si najavljivao kako ces dati narodu referendum oko litijuma ? jesi li to govorio samo da u tom momentu smiris tenzije ? a sada pokusavas da to zataskas i da ponudis referenduom o svom nekom ebenom opozivu ?

ebe se nama predsednice za tvoj opoziv i za prodavanje magle. nemoj da skreces sa puta vec se drži reči, i daj referendum o litijumu. ako ne budes to dao ubedjen sam da ce se narod za to izboriti.

a onda ces automatski biti opozvan .... :mazi:

za ovog lika nema reci kako ga opisati,koliko li su para uzeli kad po svaku cenu hoce rudnik................................
pa ako su uzeli onda su to opasne paretine. ako su stotine miljardi evra u pitanju oko pocetka posla, Bog samo zna kolko je onda bio kolač....

kazem ako su uzeli...

u tom slucaju nema im nazad, jer ce tu biti penala .... pa cak i da jesu bolje je prizanti narodu i da se narod nekako zajedn osa njima pocne izvlaciti iz te situacije ako je to zaista stetno po zdravlje ... da se izvuku i oni i srbija kako umeju , ok bilo bi tu štete novčane...

nadajmo se da nisu uzeli

za ovog lika nema reci kako ga opisati,koliko li su para uzeli kad po svaku cenu hoce rudnik................................

Сви узимају паре од Рио Тинта(више од 20г.), а нико неће да врати ! Сви се праве блесави

То је сада проблем.

Не може се тако са светском мафијом на светским пословима, које ангажује опасна светска суперкласа

Podrzavam ovu odluku , ako narod ne shvata da je ispod svake mere nepostovanje njegove reci od pre mesec dana i da zato ne treba da ode, onda nema sta da se iko buni protiv takvog naroda...to nije ljudska populacija.....tako da bar ce biti ocigledno....

Iz mog ugla gledano , ako je Srbija zemlja gmazova, to ce postati jasno i istog trenutka nemam vise domovinu....a u pm...

Ne znam da li Vučić nekad pogleda Ustav..verovatno ne.

Ne postoji Referendum o opozivu predsednika republike. Ne postoji. 🙂

Šta kaže Ustav o pitanju razrešenja predsednika Republike.

Razrešenje

Član 118

Predsednik Republike razrešava se zbog povrede Ustava, odlukom Narodne skupštine, glasovima najmanje dve trećine narodnih poslanika.

Postupak za razrešenje može da pokrene Narodna skupština, na predlog najmanje jedne trećine narodnih poslanika.

Ustavni sud je dužan da po pokrenutom postupku za razrešenje, najkasnije u roku od 45 dana, odluči o postojanju povrede Ustava.
Pod uslovom da je skupština najvisi ogran vlasti a to nije slučaj u Srbiji .. Kako u zemlji gde premijerka zove predsednika sefe..Sve je okrenu naopako ,obesmislio

Poslednja izmena:

Back