Nikita Kulganov
Buduća legenda
- Poruka
- 36.382
Вучић: Мења се расположење народа поводом ископавања литијума
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да не потцењује протесте против ископавања литијума, али је нагласио да су они, како сматра, све мањи и да се мења расположење народа.
Одговарајући на питање новинара да ли оптужбама на рачун других људи покушава да премости антилитијумске протесте, Вучић је у касарни „Васа Чарапић“ рекао да, када се појави велики проблем, не постоји могућност да се побегне од њега или да се он премости, већ да се он директно суочава са њим.
„И ја идем директно да се суочавам са проблемом. И зато ћу ускоро канцеларију председника да преместим на запад Србије, макар седам дана, и да разговарам са људима директно, у сваком месту, на сваки начин. Јер само директним разговором можете да чујете од људи нешто“, рекао је Вучић.
Он сматра да се расположење народа поводом ископавања литијума мења.
„Ми знамо да меримо расположење народа. И мења се и расположења народа, јер добар део људи види да су били лагани и обмањивани. И полако, то је процес који је дуг. Али ево, да вас обавестим да се и то мења, и то се значајно мења, и тек ће да се мења“, рекао је Вучић.
Он је такође рекао да је, како је рекао, са Шолакових медија вођена беспоштедна кампања против ископавања литијума.
„А шта сам ја морао да слушам, како ће, ако буде ископавања литијума, имамо рогове да добијемо, имамо по две главе да добијемо, имамо да пијемо наранџасту воду, па ћемо за туширање и прање морати да користимо воду коју купимо у продавници. Ово је срамота кад тако лажете сваки дан. Све заједно. И политичаре и аналитичаре који долазе код вас, и вас који на томе радите сваки дан, по директном налогу криминалца Шолака. По директном његовом налогу“, рекао је Вучић.
https://www.politika.rs/scc/clanak/...polozenje-naroda-povodom-iskopavanja-litijuma
Ovo su i na Pinku i Hepiju i na Informeru potvrdili da se raspolozenja naroda menja, znaci kopace se litijum ?