Вучић лаже да није потписао Бриселски споразум

БелиВук

Domaćin
Poruka
3.533
„U ovom našem poslu, posebno kada je u pitanju Kosovo i Metohija, ne postoji nijedna lepa stvar, ni koja je mogla, ni koja će moći da nam se dogodi“, rekao je tokom razgovora u Raškoj sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije predsednik Aleksandar Vučić.

Povodom incidenata koji su se dogodili u sredu, predsednik se obratio okupljenima:

„Vidim kakvo je raspoloženje kod vas, šta god da vas molim znam da me nećete poslušati, šta god da vam kažem ne vredi. Ja sam došao ovde da vam se obratim, zato sam molio da me saslušate do kraja, jer sam imao dovoljno hraborsti iako nisam ja potpisao Briselski sporazum, iako sam odbio ulazak Kosova u Ujedinjene nacije, iako sam odbio Albance na severu Kosova“.
Predsednikovo izlaganje istovremeno je potvrđivao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je sedeći pored njega na izjavu da nije potpisao Briselski sporazum klimao glavom i rekao kratko: „Da“.

Samo koji minut ranije Vučić pripisao je sebi zasluge „dobro odrađenog posla“ u vezi sa Briselskim sporazumom:

„Želim da vas podsetim na 2013. godinu kada sam zahvaljući vama i onome što sam dogovarao sa vama uprkos volji svih ministara koji su sa mnom bili, ne računajući Vulina i Marka Đurića, svi su bili za prihvatanje da Kosovo uđe u Ujedinjene nacije, to je bila naša najteža noć u Briselu“.
On je potom dodao da je zahvaljujući njegovom razgovoru i dogovoru sa ovim ljudima, odbijena tačka 14 Briselskog sporazuma:

„Odbili smo tu tačku i odbili smo je i samo zbog toga Kosovo nije u Ujedinjenim nacijama“, rekao je predsednik i dodao da je odbijena i tačka sporazuma kojom bi 66 posto policije činili Albanci.

„Nisam prihvatio to i danas u policiji imamo 98,99 posto Srba“, istakao je Vučić.
Pošto predsednik očigledno ima kratko pamćenje, mi nemamo. Ko je šta radio u Briselu?

„Pregovori su završeni. Tekst je parafiran od strane oba premijera. Želim im čestitati na njihovoj odlučnosti tokom ovih meseci kao i na njihovoj hrabrosti. Sada je važno da kod obe strane vidimo otklon od prošlosti i korak ka Evropi”, izjavila je 19. aprila 2013. godine Ketrin Ešton, koja je nekada posredovala u pregovorima Beograda i Prišitine.

Tog dana, tadašnji predsednik Vlade Srbije, Ivica Dačić izjavio je:
„Ja sam danas u ime delegacije Srbije parafirao da je ovaj tekst koji smo dobili ovo predlog teksta o čijem prihvatanju ili odbijanju će se izjasniti obe strane“.
Dan ranije, u četvrtak 18. aprila u Brisel su uveče otputovali Ivica Dačić, Aleksandar Vučić, Suzana Grubješić, Marko Đurić i Aleksandar Vulin, a pre njihovog odlaska održane su konsultacije između tadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, premijera Dačića i vicepremijera Aleksandra Vučića. Izvor: Vreme - Postignut dogovor Beograda i Prištine

Nakon toga, Srpska napredna stranka imala je sednicu Glavnog odbora na kojoj je šest sati trajala rasprava, zatvorena za javnost. Doneta je odluka da članovi SNS-a u Vladi Srbije podrže predlog sporazuma iz Brisela, rekao je tada Aleksandar Vučić.
https://www.istinomer.rs/izjava/nisam-ja-potpisao-briselski-sporazum/
Рекао је да се подржи то јест потпише Бриселски споразум. Вучић је велеиздајник.
 
велеиздајници-вучић-дачић.jpg
 
A bre Jutka, sta ce ti papir.. Ako kaze da nije potpisao (a laze, jer on bukvalno sve zivo laze), to znaci da je potpisao.
ana brnabic je od-potpisala, halo ljudi, poslala je pismo na adresu eu ministarstva za odbranu, a to znaci da optuzuje eu za okupaciju kosova, dijalog sa siptarima posredstvom stranog okupatora je - kolabirao!!! :dash: brisel na haparatima:rotf: sad iznapusavati eu okupatora, i stvar je resena, vidimo se u BRIKS-u:per: Ano. muskarcino, Vucic ostade derpe izdajnicko!
Svetska politicka pozornica se promenila, i pismo je poslato na ministarstvo odbrane eu zlocinacke strukture, da ne bude posle da nisu znali, kada zapocne sudjenje. Stvar smo jasno izlozili, pismo je umnozeno i poslato ostalima u eu zlocinackoj strukturi koja je okupirala nasu juznu pokrajinu. Sta tu nije jasno?
Sutra kada ceo svet bude u BRIKS-u, mi cemo insistirati na sankcijama EU zlocinackoj organizaciji, da se ona ne primi, vec pojedinacno zemlje koje plate Srbiji ratnu odstetu srazmerno sa ucescem u agresiji na nasu zemlju! To sada znaci da smo na pravu adresu poslali pismo, jer smo pod okupacijom strane vojne sile, da se ne prave budale, adresa je prava..
rekao anonimni diplomata?

"Možda za Srbiju ovo pismo može biti korisno u predizbornoj kampanji. Ali Srbija treba da zna da, nakon 17. dolazi 18. decembar i svi ostali dani za redom, a obaveze ostaju. Ovo neće tako lako proći kod zemalja članica EU", rekao je Radiju Slobodna Evropa (RSE) jedan visoki evropski diplomata

Diplomate u Briselu su zbunjeni zašto je ovo pismo upućeno na adresu Evropske službe za spoljnu akciju (EEAS), a ne predsedniku Evropskog saveta Charlesu Michelu, domaćinu samita EU-Zapadni Balkan, budući da je pismo predstavljeno kao rezerva na završnu deklaraciju sa samita.

Neki od njih smatraju da Srbija na ovaj način možda želi da izbegne posledice ovog pisma.

Međutim, kako je za RSE potvrđeno iz više diplomatskih izvora, ovo pismo je odmah prosleđeno svim državama članicama EU i smatra se zvaničnim stavom Srbije.

Oni, takođe, kažu da pismo predstavlja prekretnicu, odnosno da se u zvaničnoj komunikaciji na relaciji Brisel-Beograd po prvi put koristi veoma oštar jezik.

Vogel: Srbija pismom ozvaničava kolaps dijaloga


sta vam nije jasno? srbija se okrece ka briksu, eu je izduvala! KAPUT! na desetine zemalja se uclanjuje u BRIKS, pa nije srbija evropski magarac da bude poslednja

francusko-nemacki bankari ce da dobiju ono da izbiju ono, neka idu u ukrajinu da naplate svoja potrazivanja, srbija je od danas kineska intereesna sfera, ideu u BRIKS, A U EU VISE NE IDE, zato su presahnula sva obecanja ludima radovanja, hehehe
 
Poslednja izmena:
A bre Jutka, sta ce ti papir.. Ako kaze da nije potpisao (a laze, jer on bukvalno sve zivo laze), to znaci da je potpisao.
U pravu i ekonomiji se poštuje samo papir. Ovako, rekla kazala, psi laju a karavani prolaze....slikaj se.
Rekao mi Žika da mu je rekla Persa da rođaka komšije Lale ima rođaku koja voli žene. :)
 
U pravu i ekonomiji se poštuje samo papir. Ovako, rekla kazala, psi laju a karavani prolaze....slikaj se.
Rekao mi Žika da mu je rekla Persa da rođaka komšije Lale ima rođaku koja voli žene. :)
takoe, zapad je tako 100 puta obecavao ludom radovanje., pa zahebao, posle se jos hvalio kako je prehebao ruse za nesirenje natoa, za minske ihahaj... e, pa sad je zapad udario na prevejanijeg od sebe, dijalog je kolabirao, vidi iznad, vucicevu rec mogu sebi u pedu da nabiju, svi znamo da je on patoloski lazov, pismo sto ana Brnabic odasla, ono je merodavno

Vogel: Srbija pismom ozvaničava kolaps dijaloga

trazili ste, eto vam ga q-dijalog, po medjunarodnom pravu okupatori ne mogu da budu titlovani ni u kakvom sporazumu trecih subjekata kao njegovi nosioci, OKUPATORI MARS IZ SRBIJE! francusko-nemacki okupatorski sporazum je pravno nistavan.
 
Poslednja izmena:

Back
Top