ScipioAfricanus
Stara legenda
- Poruka
- 93.710
I ja sam hteo al mi nisu dali...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
"U noci izmedju 12 i 13 oktobra 1990, na granicnom prelazu sa madjarskom( gorican-letenje ),ulazi nekoliko slepera lakog naoruzanja..
Не разумем шта хоћеш да кажеш.
Калашњиков је најпродаванија пушка у свету са више од 100 милиона комада широм света.
Више од 30 земаља производи разне варијанте АК.
У рату у бившој СФРЈ, Хрватска је највише користила калашњикови из залиха Источне Немачке, а прве испоруке кренуле су из Мађарске. Обе земље имају сопствену производњу овог оружја.
Русија није испоручивала ово оружје на територији бивше СФРЈ.
.
."U noci izmedju 12 i 13 oktobra 1990, na granicnom prelazu sa madjarskom( gorican-letenje ),ulazi nekoliko slepera lakog naoruzanja.
Skladisti se kod zagreba (Rakitije).
18000 lakog naoruzanja (AK-47) sa municijom...
Sledeca isporuka pet dana kasnije...
Povlacenjem crvene armije iz zemalja clanica varsavskog pakta je ostavilo pitanje primarnog prodavca ovog oruzija.
(Tako to rade rusi).
U svim izvorima se provlaci zakljucak da pravi trgovac AK-47 nije poznat, ali eto, mi znamo da nisu rusi..
Ја бих рекао, тако резонују људи који површно, мало или нимало знају шта се тих година дешавало.
Руси нису тамо оставили своје наоружање јер су те земље то наоружање платиле и по свим прописима и правима њима припада.
Остало је тамо и мигова и сухоја и хиљаде оклопа.
То оружје је остало у надлежности и одговорности тих држава.
Русија са тим више ништа није имала нити је имала начин да на било који начин утиче.
Да упростим, ако неки голф или мерцедес прегази неког у Србији, то свакако није одговорност Немачке, већ његовог власника.
.
.U svim izvorima se provlaci zakljucak da pravi trgovac AK-47 nije poznat, ali eto, mi znamo da nisu rusi.
Jeljcin odlikuje Tudjmana i priznaje drzavnost.
Putin, kasnije odlikuje Mesica i prodaje S300.
Zar je stvarno toliko tesko reci da je trgovina naoruzanja nezavisna od spoljne politike.
Jeste, u maju 96.Ту државност је признала и Србија.
Ok, to nisam propratio.Хрватска је пар ракета из система С-300 (које су биле неупотребљиве) добила шверцерским каналима из Украјине која је ту опрему добила опет шверцерским каналима из Белорусије.
https://vlada.gov.hr/vijesti/hrvats...ukrajini-u-vrijednosti-181-milijun-eura/40830Руси Хрватима никад нису опростили што су ту опрему предали Американцима.
.https://vlada.gov.hr/vijesti/hrvats...ukrajini-u-vrijednosti-181-milijun-eura/40830
Imaju jos stosta da im zamere.
Da treba da slušamo Vučića sve što kaže.Što veli Elpidije Oštroumni o rudnoj renti
Tužiti ga neće iz istog razloga zbog kog je NIS i predat Rusima, da ne bi neko prošao kao Đinđić.
a) Koja vlast je ono prodala NIS?Zato što je naše mudro rukovodstvo predalo NIS Rusima.
Од 1989.г. Кол је рекао, да су се створили услови да се Немачка врати оно што јој је Србија учинила у 1. и 2. св.рату
mamu im svapsku
to je opsta poznata stvar ali mnogi ne srbi i nasi dusmani takve cinjenice preskacu ili im je pamcenje oko tih argumenata najednom oslabilo...
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je želeo da podigne rudnu rentu u državi, koja iznosi pet odsto, ali da to nije "jednostavan proces".
Odgovarajući na pitanja građana u Ljuboviji o rudarenju litijuma, Vučić je rekao da kada je hteo da podigne rudnu rentu, "nema ko iz Rusije mu nije na glavu skočio", a ticalo se srpskih izvora gasa i nafte, koji su sada u vlasništvu ruskog Gasproma.
Vučić je rekao da rudna renta iznosi pet odsto i u mnogim drugim zemljama.
"Nisam ovu rudnu rentu izmislio ja, nego su je izmislili neki mnogo ranije, za metalične i nemetalične je pet odsto rudna renta. Pokušaćemo da podignemo rudnu rentu, ali to neće biti nimalo lak, nimalo jednostavan proces", rekao je Vučić.
https://www.021.rs/story/Info/Srbij...odignem-rudnu-rentu-ali-Rusija-nije-dala.html
Znači tako. Nisam ni sumnjao. Onomad je NIS predat Rusima i ko zna koliko godina ćemo još trpeti zbog toga.
Zašto se NIS lepo ne nacionalizuje, odnosno da vratimo ono što je naše? Prevarili su nas - kraj priče.
Drugo pitanje - zašto niko ne pokreće pitanje odgovornosti Tadića i Koštunice koji su sklopili sporazum štetan po Srbiju?
O svemu složno ćute i vlast i opozicija.
Сама чињеница да не знамо докле траје уговорено слути на превару.Na koji način su prevarili?
Je li išta u ugovoru sa Rusima bilo prekršeno?