Vučić: Ja sam hteo da podignem rudnu rentu, ali Rusija nije dala

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
223.612
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je želeo da podigne rudnu rentu u državi, koja iznosi pet odsto, ali da to nije "jednostavan proces".

Odgovarajući na pitanja građana u Ljuboviji o rudarenju litijuma, Vučić je rekao da kada je hteo da podigne rudnu rentu, "nema ko iz Rusije mu nije na glavu skočio", a ticalo se srpskih izvora gasa i nafte, koji su sada u vlasništvu ruskog Gasproma.

Vučić je rekao da rudna renta iznosi pet odsto i u mnogim drugim zemljama.

"Nisam ovu rudnu rentu izmislio ja, nego su je izmislili neki mnogo ranije, za metalične i nemetalične je pet odsto rudna renta. Pokušaćemo da podignemo rudnu rentu, ali to neće biti nimalo lak, nimalo jednostavan proces", rekao je Vučić.
https://www.021.rs/story/Info/Srbij...odignem-rudnu-rentu-ali-Rusija-nije-dala.html

Znači tako. Nisam ni sumnjao. Onomad je NIS predat Rusima i ko zna koliko godina ćemo još trpeti zbog toga.
Zašto se NIS lepo ne nacionalizuje, odnosno da vratimo ono što je naše? Prevarili su nas - kraj priče.
Drugo pitanje - zašto niko ne pokreće pitanje odgovornosti Tadića i Koštunice koji su sklopili sporazum štetan po Srbiju?
O svemu složno ćute i vlast i opozicija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je želeo da podigne rudnu rentu u državi, koja iznosi pet odsto, ali da to nije "jednostavan proces".

Odgovarajući na pitanja građana u Ljuboviji o rudarenju litijuma, Vučić je rekao da kada je hteo da podigne rudnu rentu, "nema ko iz Rusije mu nije na glavu skočio", a ticalo se srpskih izvora gasa i nafte, koji su sada u vlasništvu ruskog Gasproma.

"Nisam ovu rudnu rentu izmislio ja, nego su je izmislili neki mnogo ranije, za metalične i nemetalične je pet odsto rudna renta. Pokušaćemo da podignemo rudnu rentu, ali to neće biti nimalo lak, nimalo jednostavan proces", rekao je Vučić.
https://www.021.rs/story/Info/Srbij...odignem-rudnu-rentu-ali-Rusija-nije-dala.html

Znači tako. Nisam ni sumnjao. Onomad je NIS predat Rusima i ko zna koliko godina ćemo još trpeti zbog toga.
Zašto se NIS lepo ne nacionalizuje, odnosno da vratimo ono što je naše? Prevarili su nas - kraj priče.
Drugo pitanje - zašto niko ne pokreće pitanje odgovornosti Tadića i Koštunice koji su sklopili sporazum štetan po Srbiju?
Kod nas u Hrvatskoj su nedavno pronašli dosta velike zalihe nafte i plina i čini se da je to dosta više.
Iz Agencije za ugljikovodike za FORBES Hrvatska kažu da je ugovorom s Vermilionom definirano da država ima više od 50 posto prihoda projekta na eksploatacijskom polju kod Kutine gdje se početak proizvodnje očekuje u idućoj godini
https://forbes.n1info.hr/aktualno/k...i-plina-koje-su-kanadani-pronasli-kod-kutine/

A zašto bi vama Rusi određivali tko će i koliko vama plaćati nekakve rente?

Vučić: Ja sam hteo da podignem rudnu rentu, ali Rusija nije dala​

aljek siftar vas sada lozi da kada stignu rafali srbija zarati protiv rusije, samo da znate, nemo' posle da bude niko nam nije rekao, ima da vas prevde zedne preko vode, samo polako, ne znate vi jos ko je aca siptar, 'sljasticar-paljacinkar

mi ameri smo vec spremili kokice i sve cemo da snimamo, kako vi krvarite gace protiv rusije, zahvaljujuci aljeku siftaru veleizdajniku - nemojte da se ljutite na mene sto sam direktan, gadjam u glavu, nista nije licno, radi se o geostrategiji koju sprovodim, da se svrgne siftar dok nije kasno, litijum je dobra prilika, ne znam da li ce ih biti posle jos

Poslednja izmena:
Kod nas u Hrvatskoj su nedavno pronašli dosta velike zalihe nafte i plina i čini se da je to dosta više.
Iz Agencije za ugljikovodike za FORBES Hrvatska kažu da je ugovorom s Vermilionom definirano da država ima više od 50 posto prihoda projekta na eksploatacijskom polju kod Kutine gdje se početak proizvodnje očekuje u idućoj godini
https://forbes.n1info.hr/aktualno/k...i-plina-koje-su-kanadani-pronasli-kod-kutine/

A zašto bi vama Rusi određivali tko će i koliko vama plaćati nekakve rente?
Zato što ovde niko ne sme Rusima da kaže NE.
Poslednji koji je za to imao mooda je umro pre više od 40 godina.

pokušava da okrene rulju protiv Rusije...Verovatno mu Rusija ne da da brani Srbe na Kosovu i tera ga da uzima kredite i troši ih na gluposti......Rusija mu ne da da uhapsi Đilasa...Rusija mu rekla da naruči Rafale....

mislim realno kako strana država može da ti zabrani da povećaš rudnu rentu?

Ово је очигледно покушај Великог Вође да окрене народ против Русије, што је задатак који су му дале газде са запада. Не треба бити надпросечно паметан да би се то видело.
Што се тиче НИСа, НИС пуни буџет. Пре пар година је било 20-30%, сада нисам пратио, али верујем да је и даље на десетину пута више него било која друга страна компанија. И Руси још увек држе НИС, и продају нам пет пута јефтинији гас. А шта ћемо са другим приватизованим компанијама, које су продане западњацима које не само да не пуне буџет као НИС, него су као US Steal продале назад држави за 1 долар, са све новим дуговима, чим је профит пао?

pokušava da okrene rulju protiv Rusije...Verovatno mu Rusija ne da da brani Srbe na Kosovu i tera ga da uzima kredite i troši ih na gluposti......Rusija mu ne da da uhapsi Đilasa...Rusija mu rekla da naruči Rafale....

mislim realno kako strana država može da ti zabrani da povećaš rudnu rentu?
Kako je strana država uspela da nas natera da joj predamo monopol u državi nad naftom?

А да не помињемо то што је уговором о продаји НИС најпре директно гарантован монопол Русима за увоз нафте, а када је истекао уговорени период, монопол је гарантован индиректно (увођењем неразумних захтева у погледу капацитета које мора поседовати увозник нафте).

Kako je strana država uspela da nas natera da joj predamo monopol u državi nad naftom?
ne može niko da te natera da pucaš sebi u nogu...možeš to sam da uradiš zbog neke koristi za državu ili sebe...to ti je kao ova kupovina Rafala...daješ nešto što vredi formalno za nešto što ne vredi toliko a u stvari za zaštitu nekih svojih interesa

Patetika. Verovatno se sprema neko povećanje (tipa sa 5% na 6%) da se građani malo odobrovolje za rudarenje i onda su smislili predstavu, eto kao teško je, ali se predsednik lavovski izborio ;)

Realno on više i ne krije da smo kolonija. Mi moramo da tražimo dozvolu da povećamo. Kako drugačije ;)

Pa sad, kako mu je to povećanje potrebno zbog Rio Tinta, on je verovatno već tražio i dobio dozvolu koju ćemo verovatno platiti skupo. Sve su to neke trange-frange kombinacije. Rijaliti Srbija.

I ja sam volela da budem kapetan bele ladje, pa nikom nista.

Kao da ne moze da se zakon u tili cas promeni da rudne rente budu "od - do" sto je i logicno? Nego bas mora ta jedna "zafiksirana"?

Vucic menja zakone kako hoce a ovo je odjednom tesko da se pormeni, pa da ostane Rusima toliko koliko je sada, a za ove druge da bude veca, jer nije isti rizik po zivotnu sredinu.

Sto naravno, i tada ne znaci kopati litijum , ovo je samo spin vlasti.

Kao da ne moze da se zakon u tili cas promeni da rudne rente budu "od - do" sto je i logicno? Nego bas mora ta jedna "zafiksirana"?

Vucic menja zakone kako hoce a ovo je odjednom tesko da se pormeni, pa da ostane Rusima toliko koliko je sada, a za ove druge da bude veca, jer nije isti rizik po zivotnu sredinu.

Чисто за инфо, Гаспром у НИСу буквално ПЛИВА ОД НОВЦА

Чисто за инфо, Гаспром у НИСу буквално ПЛИВА ОД НОВЦА
Nisam za dizanje rudne rente koja je vec pogodjena. Neka se dignu neke naredne rudne rente, u zavisnosti pd slucaja i tezine, i da se naravno donese odgovarajyuci zakon d aone ne budu fiksne.

Naravno, ako je toliko opasno po zivotnu okolinu kao sto je ovde slucaj, onda i da se ne kopa.

Sad je okrenuo bulju Rusima pa baca krivicu na njih a svi znamo da ne sme ni da pomisli da promeni rudnu rentu zbog Rio Tinta

Ni zuti pre njega nisu smeli. I jedni i drugi nisu nista drugo do podguzne muve zapadnih belosvetskih bitangi i hohstaplera.

dr Parović otkriva: Vučić juče bukvalno dao Rio Tintu tri milijarde evra! (VIDEO)​

20:30 08.09.2024.
3

"Vučić je predstavu u Ljuboviji organizovao kako bi ojačao pozicije Rio Tinta. Pre svega obezbedio im je pozitivnu reklamu kakvu nigde u svetu nisu dobili godinama. Obično ih tuže i jure motkama, a ovde je njihov direktor fino razgovarao sa narodom čime je simulirana njihova velika društvena odgovornost i spremnost da uvaže stavove lokalne zajednice", izjavio je dr inž. Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta za Srbin.info.​

REKLAME *​

„Међутим главну ствар коју су јуче добили су аргументи за тужбу против Србије уколико не добију рудник. Наиме, Вучић који је председник Србије је знајући какве ће то последице имати, јавно рекао како они имају право на тужбу и да ће добити милијарде. Свакако да ће Рио Тинто то користити у евентуалном арбитражном поступку уз образложење да су доносиоци одлука у Србији били свесни последица отказивања уговора“.

„Прилично сам сигуран да ће у ICSID трибунал који је основан од Светске банке знати да вреднују ову Вучићеву набачену лопту за Рио Тинто. За ово што су до сада урадили људи из власти су добили огроман мито у виду великих пара плус политичку заштиту од глобалних покровитеља Рио Тинта. Зато политичка побуна мора да се распламса и никао се не сме допустити да Вучић све ово забашури преко својих играча који су правилно распоређени по разним сферама друштва“, истиче Паровић.

Ne verujem da valjda do te mere namerno radi, nego se izvlaci. Tako mu najlakse.

Evo neka napise nov zakon pa nek digne rudnu rentu na 50%

Nek odrapi i Ruse i Rio Tinto ja podrzavam.

Al ne sme sisica malena jajarska . Taj je hrabar samo kad Srbe treba da upropastava i pljacka.

Pred strancima seni ko kuce u liftu.

Evo neka napise nov zakon pa nek digne rudnu rentu na 50%

Nek odrapi i Ruse i Rio Tinto ja podrzavam.

Al ne sme sisica malena jajarska . Taj je hrabar samo kad Srbe treba da upropastava i pljacka.

Pred strancima seni ko kuce u liftu.
Nikako, Tihi! Ne hvataj se na to!

To on i hoce, da digne rudnu rentu pa da se kopa i Srbija napravi na mesecevu povrsinu samo zarad tapsanja sa zapada, a da se mozda sto kazes, i posvadja usput sa Rusima. Nikako!:ok:

verujem da na tragediju NIS-Gazprom su se mnogi ovajdili. sto bivsi sto danasnji. lepo se tu muze cista lova. neces valjda kumcetu posao da kvaris?
slabo nas narod kapira da se tu ne delimo na njihove i nase nego na nas i njih.

Back