Вучић: И ове године повећање пензија, за пензионере са малим пензијама и додатно

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
42.377
Председник Србије Александар Вучић

Вучић: И ове године повећање пензија, за пензионере са малим пензијама и додатно​

Александар Вучић изјавио је да „морамо да покажемо људима да о њима бринемо, да нам је стало до сваког од ових људи"

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће пензије и ове године значајно да расту, као и да ће пронаћи решење да, уз поштовање закона, пензионери са примањима мањим од 40.000 и 45.000 имају додатно повећање како би могли да имају сигурност.

„Пензије ће и ове године поново и значајно да расту и то је ствар коју вам гарантујем и мислим да је то важно. Имамо један проблем који ме мучи и који ћемо да решимо ове године. Ја сам тражио предлоге решења од људи из ПИО Фонда и да видим шта је то што они могу да предложе. Морамо нешто да урадимо за пензионере који имају најниже пензије”, рекао је Вучић приликом дружења са пензионерима у Севојну.

Додао је да његови родитељи имају веома високе пензије, али да се мора помоћи оним пензионерима који имају мању пензију, јер они „тешко да могу да преживе” и „крпе крај са крајем”.
z vucic.jpg

„Свима ће пензије да расту - и онима са ниским и онима са високим пензијама, али хоћу да посебно неко повећање или посебан начин додатне исплате новца обезбедим за људе који имају не само најниже, већ и ниже пензије, дакле испод 40.000 или 45.000, да то посебно повећамо да би људи могли да имају сигурност, да би људи могли да планирају будућност и да буду много задовољнији”, рекао је Вучић.

Према његовим речима, неједнакост је оно што људе боли, јер кад се пензија повећа за 11 одсто његовом оцу се повећава за 11.000, а неком другом се повећа за 2.200.
https://www.politika.rs/scc/clanak/...ja-za-penzionere-sa-malim-penzijama-i-dodatno
Znaci i roditeljima od Ace Parizera ce se povecati penzija :maramica:

Back