ВУЧИЋ хтео да говори на сахрани митрополита Амфилохија, епископи одлучно рекли НЕ!

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
1604220026394.png

ВУЧИЋ хтео да говори на сахрани митрополита Амфилохија, епископи одлучно рекли НЕ!

Александар Вучић је отишао у Црну Гору, где ће сутра присуствовати сахрани митрополита црногорско-приморског Амфилохија. Председник Србије је изразио и жељу да говори да испраћају од митрополита, међутим са тим није било сагласно свештенство МЦП, будући да су епископи Јоаникије, Метохије, Атанасије Ракића и Атанасије Јевтић одлучили да он не говори

1604220065309.png

23:41 31.10.2020.

Одлазак Вучића у Црну Гору изазвао је опречне коментаре у српској, али и црногорској јавности. Међу најоштријима у критици одласка лидера СНС у Подгорицу био је председник Двери Бошко Обрадовић, који је истакао да је то „лицемеран гест“, јер су, како је навео, „режимски листови вређали и пљували митрополита Амфилохија“.

Међутим, Вучић није желео да се задовољи самим одласком у Подгорицу на сахрану митрополиту, већ је пожелео да каже коју реч и тако се опрости од Амфилохија. Ипак, за тако нешто није добио дозволу свештенства Митрополије црногорско-приморске, које је донело једногласну одлуку да се Вучић не обрати. Против његовог говора су били епископи Јоаникије, Метохије, Атанасије Ракића и Атанасије Јевтић.

На сам помен тога да би председник Србије могао да држи говор бурно су реаговали на друштвеним мрежама, где су Вучићу послали јасну поруку:

– Вучић врши притисак на владику Јоаникија да сутра држи говор. Надам се да му се то неће дозволити, да би избегли ситуацију где ће му Црна Гора рећи шта мисли о њему. Ђеда нам је клеветао, Вучић није добродошао. Може да се поклони и оде, ништа више. Издајниче српског рода – навео је један твитераш.

Stav tviteraša o želji Vučića da govori na Amfilohijevoj sahrani FOTO: Printscreen

Против говора, али и самог одласка на сахрану митрополиту Амфилохију био је и лидер Покрета за преокрет Јанко Веселиновић.

– Сада Амфилохије није опасан? Јер је мртав. Не чека из заседе. Није необично да се у Србији, међу мафијашима и лицима без образа дешава да дођу на погреб оног кога су уништили физички или на други начин угрозили. На Ивановићеву сахрану нису смели, послали тапшароша – написао је Веселиновић.

link

Пријатно сам изненађен што су попови остали при одлуци да забране Вучићу да држи говор на сахрани Радовића. Мада је Вучићевим бот-тимовима било веома битно да му се то дозволи. Они сада немају шта да медијски експлоатишу.

То га беба поповић наговорио да оде да држи говоранције.
Ако је могао преминули да говори на сарани ђинђића,може и бебин мали на његовој
али,завера је разоткривена!
:lol:

То га беба поповић наговорио да оде да држи говоранције.
Ако је могао преминули да говори на сарани ђинђића,може и бебин мали на његовој
али,завера је разоткривена!
:lol:
Da, ne treba zaboraviti da je SNS Propagandaministerium i ovlašćeni serviser Kraljice majke Ksenije , Beba Popović autor onog već dvodecenijskog spina i laži o tome kako je Amfilohije u svom govoru 15. marta 2003. opljuvao mrtvog premijera i kako je na njega , a ne na ubice mislio kada je rekao "ko se mača laća od mača će i poginuti" .Što nije ni logično kada se gleda ceo govor , a i sam pokojni Risto je više puta demantovao .

Izgleda da je razumeo poruku , ne vidim ga nigde u prvim redovima.

Добио чувени "Макрон положај" ткз. "запећак", да је морао своју ТВ екипу да доведе, јер га РТЦГ у директном преносу није "ић" фермала нити запажала, па је морао "свој Пинк" да ангажује...
ПС. Имао статус као "брат" Мило му...

Добио чувени "Макрон положај" ткз. "запећак", да је морао своју ТВ екипу да доведе, јер га РТЦГ у директном преносу није "ић" фермала нити запажала, па је морао "свој Пинк" да ангажује...
ПС. Имао статус као "брат" Мило му...

Ne vidim ga, gledam na rtcg sat sbb-u
i evo ide Irinej bački, u prvom redu sede Krivokapić i Dritan,
ovog ne snimaju.

Neumesno je što se uopšte nametnuo da
ode na sahranu jer je jasno da time iritira
stvarno potresene i ožalošćene ljude dole.
Al' to je on.

Njemu je sahrana odlican epp poligon, sreca pa nema izbora. Tad nema sanse da bi ga sprecili da ne govori.

Njemu je sahrana odlican epp poligon, sreca pa nema izbora. Tad nema sanse da bi ga sprecili da ne govori.

Al' ko bi ga čuo kad kamere beže od njega ? :think:

Ah, da , ovo je Šolakova "televizija", provajder SBB koji ja imam
opet ga bojkotuju i napadaju.šmrc.

Ne vidim ga, gledam na rtcg sat sbb-u
i evo ide Irinej bački, u prvom redu sede Krivokapić i Dritan,
ovog ne snimaju.
Pa nije ni došao na sahranu , evo ti ga uživo na Pinku i B92
šećka se okolo po Titogradu sa Dodikom i svojim podguznim muvama iz CG
sah.jpg

Vera mi zabranjuje da prebacujem na Pink,
obrisan mi iz memorije.

Kako nije došao na sahranu , zezaš ili ozbiljno ?
Pa nije , do malopre je bio u live prenosu na Pinku u tz. srpskoj kući u Podgorici dok je liturgija uveliko trajala ,možda dodje sada ...

Back