Вучић хоће да прихвати литијум како би му Америка попустила око Косова!?

Kada bi nam neko ponudio da idemo u EU sa KiM-om ili ne idemo u EU i ostanemo bez KiM-a druga opcija je neuporedivo prihvatljivija.
No pošto su ponude upravo obrnute onda je odbijanja ulaska u EU savršena stvar.

Али Србија ЕУ никада видети неће.
У наредних 10+ Година сигурно НЕ.ПА ЕУ зВАНИЧНИЦИ су то сами потврдили.
А после 10 Година,сама та ЕУ више неће ни да постоји јер ће веом ускоро БРИКС да хара Светом,
тако да ће саме ТРЕНУТНЕ Чланице ЕУ да захтевају ИШчлањење какоби улетели У Брикс.
Теби изгледа ништа није јасно :lol:

Али Србија ЕУ никада видети неће.
У наредних 10+ Година сигурно НЕ.ПА ЕУ зВАНИЧНИЦИ су то сами потврдили.
А после 10 Година,сама та ЕУ више неће ни да постоји јер ће веом ускоро БРИКС да хара Светом,
тако да ће саме ТРЕНУТНЕ Чланице ЕУ да захтевају ИШчлањење какоби улетели У Брикс.
Теби изгледа ништа није јасно :lol:
U kom smislu mi nije jasno . To da i dalje treba da se foliramo kako treba da idemo u EU a ona će sama od sebe da propadne?

U kom smislu mi nije jasno . To da i dalje treba da se foliramo kako treba da idemo u EU a ona će sama d sebe da propadne?
Видим да ти ништа није јасно самим тим,
што покушаваш...то што ти је ЕУ,горе нека од Претпоставки повезана са Србијом.
да ли ћемо..а како ћемо..а да ли би могли?
Тако?
Значи,то је ад-акта.
Мислим да је то и теби јасно.

Даље....
Кад би ми одхебали целу ту ЕУ и хтели се прикључимо БРИКСУ...
Мислим да би у Очима Путина имали тај АА+ Рејтинг за уфур,много јачи него тренутних 16 светских Држава који су званично предали Налог за Чланство.
Али....ова наша Власт мора комплетно се замени а Рус ту сигурно неће се меша,
као што се никада није мешао за разлику од твојих "ЕУ,УСА "пријатеља".

Јер Ви Људи не смете никад да занемиарите Чињеницу,ко је уствари ИМПЕРАТОР ове Планете:

То је овај Човек,горе на линку.
Јел морамо вечито да пишамо УЗ ветар?Докле бре проданих душа,поткупљених политичара,настраних сподоба који нам руководе Животима 30+ година,цео жИВОТ прође док нам продају своје бајке?

Све се много променило.То видите и сами.
Рус је наш БРАТ И МИ СМО ЊЕГОВА БРАЋА...
Природан Поредак Ствари.

Ми са западом немамо ништа,али НИШТА заједничко.

Ne mirisem diktatore...
Ја нисам то рекао.
рекао сам Император.
и СВЕ на фињака освојио и Целу Африку,целу Јужну америку(знају ти јужноамериканци какви су амери),
преотео Саудијску Арабију,Блиски Исток...
и све то ,
БЕЗ ИСПАЉЕНОГ МЕТКА!

а ти се Србијо и даље акај са јадранком јоксимовић и овим ванбрачним Муслијуом што ти на кашичицу дели по 20,30 евраа па скачеш од Среће.

Svi naši neprijatelji žele da se ne dobiju fabrike baterija, da Srbija bude zaostala satrapija u koju se ide na safari. Svako mora da odabere: napred ili sa Ćutom u Srednjo vek. Sa AV može i do kamenog doba.

Ne treba ti Ćuta da primetiš kako prolaze banana države izvoznici sirovina. Imaš primere u Africi, Srednji Istok... pa čak i Rusiju. Nije banana država ali je ustrojena kao tiranija, sa razvijenom korupcijom i tajkunstvom, pa i pored ogromnih rudnih bogatstava, zarada od istih nekako završi samo u krugu "ekipe" dok narod ostaje jadan i bedan. E pa, takva ti je i napredna Srbija, ne treba Ćuta da ti otvara oči, njih valjda i sam imaš. Dolaskom ekspoatacije litijuma mi ne bi popravili standard ni malo. Ako te to brine, onda možeš slobodno da se opustiš. Imaš brojne primere kako izgleda eksploatacija rudnih bogatstava ovde. NIS drže braća Rusi, rudnike braća Kinezi. I otprilike koja je konstrukcija: stranci dobijaju 95% profita, 5% ide domaćoj "ekipi" a narodu ostaje rad za minimalac i zagađenje. Ako ti je takav model poslovanja prihvatljiv, ti se zalaži za litijum. A mi neki pametniji znamo da takvi projekti ipak moraju da sačekaju neku daleko ozbiljniju vlast.

Ризик сукоба Србије и Косова постоји, посебно уколико заиста озбиљно дође до „трговине“ литијумом, који је доста запостављен као стратешки елемент наше геополитичке приче, упозорио је политиколог Младен Мрдаљ у разговору за ФоНетов серијал Косинус.

Pogledajte prilog 1394190

13.08.2023.

Уколико Западу, а пре свега Американцима, литијум толико треба, Мрдаљ мисли да би могло да се спекулише да ли ће Александар Вучић наставити да ради са литијумом, не би ли га искористио као неку основу да Србија у једном моменту уђе на север Косова, а да Американци онда позову обе стране на суздржаност.
На тај начин би се истрговало „литијум за север Косова“, објаснио је он и додао да ту хипотезу не би требало лако одбацити.

Упитан о француско-немачком предлогу споразума са Приштином, Мрдаљ је указао да је то „лов у мутном, јер нема спецификације ко, шта и када треба да испуни, једни чекају друге, а и Вучић је већ најавио да неће поштовати неке делове тог документа“.

Он мисли да је споразум била само нека куповина времена, констатовао је он и оценио да је замрзнути конфликт са Косовом више је у интересу Србије, уколико би била демократска либерална и прозападна.

Дилема Европска унија (ЕУ) или Косово, за Мрдаља не постоји: „Косово увек, ЕУ ако може“.

Он је и противник чланства Косова у Уједињеним нанцијама (УН), али сматра да би Кина и Русија биле против, чак и ако би се Србија с тим сагласила.

А чак и кад би Кина и Русија хтеле да истргују нечим за столицу Косова у УН, Запад то не би хтео да плати, уверен је Мрдаљ.
Он Заједницу српских општина (ЗСО) види као јако упориште за српску политику према Косову и зато на њој треба инсистирати, не само у смислу формалног прокламовања, него и на „стадардима њеног успеха“.

Ако Албанци прихвате да се формира ЗСО, она би морала да се искористи за повратак Срба и да се на тај начин Србија даље „углави“ у тај процес, како би се нашао „изговор да Косово не може да се призна као независна држава“.
Референдум о предлогу решења за Косово је непотребан, нагласио је Мрдаљ, јер не постоји легитимни основ за његово расписивање, будући да „не постоји критична маса политичких партија које заговарају признање Косова као независне државе“.

Сви они који сматрају да Србија треба да призна независно Косово имају опцију да сакупе 100.000 потписа и захтевају да Скупштина распише референдум. Па, срећно им било, закључио је Мрдаљ.

link

Чипуљчанин жели да уништи Србију ископавањем литијума.
Ово је режимска коска. Циљ је да се не бавимо корупцијом, криминалом и лоповлуком, него неким небулозама и теоријама завере.

Чим нам баце коску о неким стварима на које немамо утицај и не можемо да контролишемо, као што је случај са окупираним КиМ и са западом, знај да се нешто краде од народа.

Ne treba ti Ćuta da primetiš kako prolaze banana države izvoznici sirovina. Imaš primere u Africi, Srednji Istok... pa čak i Rusiju. Nije banana država ali je ustrojena kao tiranija, sa razvijenom korupcijom i tajkunstvom, pa i pored ogromnih rudnih bogatstava, zarada od istih nekako završi samo u krugu "ekipe" dok narod ostaje jadan i bedan. E pa, takva ti je i napredna Srbija, ne treba Ćuta da ti otvara oči, njih valjda i sam imaš. Dolaskom ekspoatacije litijuma mi ne bi popravili standard ni malo. Ako te to brine, onda možeš slobodno da se opustiš. Imaš brojne primere kako izgleda eksploatacija rudnih bogatstava ovde. NIS drže braća Rusi, rudnike braća Kinezi. I otprilike koja je konstrukcija: stranci dobijaju 95% profita, 5% ide domaćoj "ekipi" a narodu ostaje rad za minimalac i zagađenje. Ako ti je takav model poslovanja prihvatljiv, ti se zalaži za litijum. A mi neki pametniji znamo da takvi projekti ipak moraju da sačekaju neku daleko ozbiljniju vlast.
Neophodno je imati čime da se počne. Bez tog prokletog litijuma nema nama otvaranja onih grana industrije koje tek dolaze. A motore sa unutrašnjim sagorevanjem smo pustili da prođu pored nas. Zašto to isto uraditi sa elektičnim automobilima? Čemu zaostajanje?

Razlikuj režim od države, narcis AV će biti i proći, a druga zemlja nam neće doći, ostaće nam ova ista Srbija.

A šta da mu popusti?
Kako da popusti?
Da nam dozvole ulazak u KosSev? I onda će to biti proglašeno za degeneričnu pobedu Srba kao i kumanovski sporazum. :hahaha:

Više štete će nam naneti iskopavanje litijuma nego da priznamo Kosovo. Čak! Priznanje Kosova bi nam donelo koristi i skidanje tereta sa leđa. Na primer Kosovo bi preuzelo na sebe plaćanje spoljnog duga koji joj otplaćuje Srbija. Popravili bi se odnosi i izvoz Srbije bi još više ojačao.

A od Litijuma samo trovanje i pare koje narod neće videti.

Da je ovo normalna država i da mi znamo da će se rudno bogatstvo iskoristiti i upotrebiti kao u Norveškoj a ne da završi na računima lopuža druga bi priča bila. Ovako nikako.

K0munjara nam prica sta je dobro za Srbiju :D

Ризик сукоба Србије и Косова постоји, посебно уколико заиста озбиљно дође до „трговине“ литијумом, који је доста запостављен као стратешки елемент наше геополитичке приче, упозорио је политиколог Младен Мрдаљ у разговору за ФоНетов серијал Косинус.

Pogledajte prilog 1394190

13.08.2023.

Уколико Западу, а пре свега Американцима, литијум толико треба, Мрдаљ мисли да би могло да се спекулише да ли ће Александар Вучић наставити да ради са литијумом, не би ли га искористио као неку основу да Србија у једном моменту уђе на север Косова, а да Американци онда позову обе стране на суздржаност.
На тај начин би се истрговало „литијум за север Косова“, објаснио је он и додао да ту хипотезу не би требало лако одбацити.

Упитан о француско-немачком предлогу споразума са Приштином, Мрдаљ је указао да је то „лов у мутном, јер нема спецификације ко, шта и када треба да испуни, једни чекају друге, а и Вучић је већ најавио да неће поштовати неке делове тог документа“.

Он мисли да је споразум била само нека куповина времена, констатовао је он и оценио да је замрзнути конфликт са Косовом више је у интересу Србије, уколико би била демократска либерална и прозападна.

Дилема Европска унија (ЕУ) или Косово, за Мрдаља не постоји: „Косово увек, ЕУ ако може“.

Он је и противник чланства Косова у Уједињеним нанцијама (УН), али сматра да би Кина и Русија биле против, чак и ако би се Србија с тим сагласила.

А чак и кад би Кина и Русија хтеле да истргују нечим за столицу Косова у УН, Запад то не би хтео да плати, уверен је Мрдаљ.
Он Заједницу српских општина (ЗСО) види као јако упориште за српску политику према Косову и зато на њој треба инсистирати, не само у смислу формалног прокламовања, него и на „стадардима њеног успеха“.

Ако Албанци прихвате да се формира ЗСО, она би морала да се искористи за повратак Срба и да се на тај начин Србија даље „углави“ у тај процес, како би се нашао „изговор да Косово не може да се призна као независна држава“.
Референдум о предлогу решења за Косово је непотребан, нагласио је Мрдаљ, јер не постоји легитимни основ за његово расписивање, будући да „не постоји критична маса политичких партија које заговарају признање Косова као независне државе“.

Сви они који сматрају да Србија треба да призна независно Косово имају опцију да сакупе 100.000 потписа и захтевају да Скупштина распише референдум. Па, срећно им било, закључио је Мрдаљ.

link

Чипуљчанин жели да уништи Србију ископавањем литијума.
moj komšija da ti se požalim...

Neophodno je imati čime da se počne. Bez tog prokletog litijuma nema nama otvaranja onih grana industrije koje tek dolaze. A motore sa unutrašnjim sagorevanjem smo pustili da prođu pored nas. Zašto to isto uraditi sa elektičnim automobilima? Čemu zaostajanje?

Nema tu nikakvih drugih grana. Litijum bi se izvozio kao sirovina. Nikakvu korist Srbija ne bi imala od toga, samo zagađenje.

Ako hoćeš da se taj posao odradi kvalitetno, onda moraš da imaš dobre ekološke standarde i institucije koje bi to nadgledale (a mi nemamo ni jedno bi drugo) i, ono što je bitnije, treba da imaš plan razvoja privrede tako da izvozimo finalni proizvod, a ne sirovinu. Znači cela fabrika za baterije ili električne automobile. To bi već imalo smisla.

Back