Вучић хоће да прихвати литијум како би му Америка попустила око Косова!?

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548

1691976211697.png

Ризик сукоба Србије и Косова постоји, посебно уколико заиста озбиљно дође до „трговине“ литијумом, који је доста запостављен као стратешки елемент наше геополитичке приче, упозорио је политиколог Младен Мрдаљ у разговору за ФоНетов серијал Косинус.

1691976269965.png

13.08.2023.

Уколико Западу, а пре свега Американцима, литијум толико треба, Мрдаљ мисли да би могло да се спекулише да ли ће Александар Вучић наставити да ради са литијумом, не би ли га искористио као неку основу да Србија у једном моменту уђе на север Косова, а да Американци онда позову обе стране на суздржаност.
На тај начин би се истрговало „литијум за север Косова“, објаснио је он и додао да ту хипотезу не би требало лако одбацити.

Упитан о француско-немачком предлогу споразума са Приштином, Мрдаљ је указао да је то „лов у мутном, јер нема спецификације ко, шта и када треба да испуни, једни чекају друге, а и Вучић је већ најавио да неће поштовати неке делове тог документа“.

Он мисли да је споразум била само нека куповина времена, констатовао је он и оценио да је замрзнути конфликт са Косовом више је у интересу Србије, уколико би била демократска либерална и прозападна.

Дилема Европска унија (ЕУ) или Косово, за Мрдаља не постоји: „Косово увек, ЕУ ако може“.

Он је и противник чланства Косова у Уједињеним нанцијама (УН), али сматра да би Кина и Русија биле против, чак и ако би се Србија с тим сагласила.

А чак и кад би Кина и Русија хтеле да истргују нечим за столицу Косова у УН, Запад то не би хтео да плати, уверен је Мрдаљ.
Он Заједницу српских општина (ЗСО) види као јако упориште за српску политику према Косову и зато на њој треба инсистирати, не само у смислу формалног прокламовања, него и на „стадардима њеног успеха“.

Ако Албанци прихвате да се формира ЗСО, она би морала да се искористи за повратак Срба и да се на тај начин Србија даље „углави“ у тај процес, како би се нашао „изговор да Косово не може да се призна као независна држава“.
Референдум о предлогу решења за Косово је непотребан, нагласио је Мрдаљ, јер не постоји легитимни основ за његово расписивање, будући да „не постоји критична маса политичких партија које заговарају признање Косова као независне државе“.

Сви они који сматрају да Србија треба да призна независно Косово имају опцију да сакупе 100.000 потписа и захтевају да Скупштина распише референдум. Па, срећно им било, закључио је Мрдаљ.

link

Чипуљчанин жели да уништи Србију ископавањем литијума.

Poslednja izmena od moderatora:

Ризик сукоба Србије и Косова постоји, посебно уколико заиста озбиљно дође до „трговине“ литијумом, који је доста запостављен као стратешки елемент наше геополитичке приче, упозорио је политиколог Младен Мрдаљ у разговору за ФоНетов серијал Косинус.

Pogledajte prilog 1394190

13.08.2023.

Уколико Западу, а пре свега Американцима, литијум толико треба, Мрдаљ мисли да би могло да се спекулише да ли ће Александар Вучић наставити да ради са литијумом, не би ли га искористио као неку основу да Србија у једном моменту уђе на север Косова, а да Американци онда позову обе стране на суздржаност.
На тај начин би се истрговало „литијум за север Косова“, објаснио је он и додао да ту хипотезу не би требало лако одбацити.

Упитан о француско-немачком предлогу споразума са Приштином, Мрдаљ је указао да је то „лов у мутном, јер нема спецификације ко, шта и када треба да испуни, једни чекају друге, а и Вучић је већ најавио да неће поштовати неке делове тог документа“.

Он мисли да је споразум била само нека куповина времена, констатовао је он и оценио да је замрзнути конфликт са Косовом више је у интересу Србије, уколико би била демократска либерална и прозападна.

Дилема Европска унија (ЕУ) или Косово, за Мрдаља не постоји: „Косово увек, ЕУ ако може“.

Он је и противник чланства Косова у Уједињеним нанцијама (УН), али сматра да би Кина и Русија биле против, чак и ако би се Србија с тим сагласила.

А чак и кад би Кина и Русија хтеле да истргују нечим за столицу Косова у УН, Запад то не би хтео да плати, уверен је Мрдаљ.
Он Заједницу српских општина (ЗСО) види као јако упориште за српску политику према Косову и зато на њој треба инсистирати, не само у смислу формалног прокламовања, него и на „стадардима њеног успеха“.

Ако Албанци прихвате да се формира ЗСО, она би морала да се искористи за повратак Срба и да се на тај начин Србија даље „углави“ у тај процес, како би се нашао „изговор да Косово не може да се призна као независна држава“.
Референдум о предлогу решења за Косово је непотребан, нагласио је Мрдаљ, јер не постоји легитимни основ за његово расписивање, будући да „не постоји критична маса политичких партија које заговарају признање Косова као независне државе“.

Сви они који сматрају да Србија треба да призна независно Косово имају опцију да сакупе 100.000 потписа и захтевају да Скупштина распише референдум. Па, срећно им било, закључио је Мрдаљ.

link

Чипуљчанин жели да уништи Србију ископавањем литијума. Пошто-пото хоће да заврши посао свога дЈеда. Дјед му је Јово у аустроугарској униформи погинуо од србијанског куршума код Крушевца.
sto god Vucic da uradi, tvoje gazde ce ga preko tebe pljuvati. Nije ni Kosovo ni litijum u pitanju vec to sto je Srbija uz Rusiju.
Tako da ce Vucic biti "kriv" I AKO I PRIZNA I AKO NE PRIZNA KOSOVO.......................sve dok je Srbija uz Rusiju.
Ovaj komentar nije upucen tebi vec publici...............da vide skim imaju posla.

..sve dok je Srbija uz Rusiju.
Није твој Вољени уз "Мајчицу" како тај политички шарлатан кога је на власт довео BND жели да се представи пред онима над којима је преко својих медија извршио лоботомију, већ је само наставио политику Тадича Борисова 'на четири стуба'*. Јер да је Србија уз "Мајчицу" на начин како ти то желиш да то представиш, не би се Србија у Уједињеним нацијама придружила осуди агресије на Украјину, не би гласала за избацивање Руске Федерације из Савета УН за људска права, не би пристала да испоручи Украјини оружје, не би Војска Србије имала три пута више вежби са НАТО земљама него са "Мајчицом", не би се у Београду прошле године одржао EuroPride, и да не набрајам.

*Политика на четири стуба Србијанског непријатеља, Црногорца Тадича Борисова, наравно да је погрешна и погубна за Србију. Ми Србијанци откако смо створили нашу суверену државу Србију под србијанским краљем Миланом Обреновићем, тежимо Западу, јер ми знадемо шта је добро за нас. Друго је Титова епоха и Покрет несврстаних. Сада смо опет Србија, и сходно нашим тежњама које датирају још из 19. века, место нам је на политичком Западу, а то значи чланство у ЕУ и НАТО . Да нисмо хтели да будемо Јевропа, ми не би дизали устанак против турака.

Poslednja izmena:

Ovakve trgovine nisu nikakva novost u politici. Sve je moguće, samo treba videti šta nam se više isplati. Dal trovanje ili malo više teritorije.

Koliko se sećam, za vreme Tadića smo imali sever pod našom kontrolom. Sve je predao bez ikakve borbe (ni vojne ni diplomatske). Posle i Vučić "verifikovao". Sad ispada da oni daju teritorije free a onda da bi ih dobili nazad, moramo da se trujemo?

Imali smo 25 godina "zamrznutog" konflikta pa smo iz godine u godinu samo primali golove. Na koju foru neki likovi misle kako ćemo sad posle teškog gubitnika početi da preokrećemo situaciju u našu korist? Kako? Ima li ko plan? Samo da nije "doći će Putin na ove prostore i vratiti nam Kosovo" ;)

Ja nisam znao da nam neko nudi Kosovo u zamenu za EU.

Koliko ja znam, izbor je sledeći:
- Da idemo u EU bez Kosova
- Da ne idemo u EU bez Kosova

sto god Vucic da uradi, tvoje gazde ce ga preko tebe pljuvati. Nije ni Kosovo ni litijum u pitanju vec to sto je Srbija uz Rusiju.
Tako da ce Vucic biti "kriv" I AKO I PRIZNA I AKO NE PRIZNA KOSOVO.......................sve dok je Srbija uz Rusiju.
Ovaj komentar nije upucen tebi vec publici...............da vide skim imaju posla.
Srbija je uz Rusiju ko sto je Madjarska ili Turska...

Srbija je uz Rusiju ko sto je Madjarska ili Turska...
pa, mislim, ko god nije u NATO, automatski je uz Rusiju jer, treceg nema.........kako je to rekao Djole Bush 2001 ....."ko nije uz nas protiv nas je" dakle, Bush nam je tada odredio Rusiju za saveznika.

A šta da mu popusti?
Kako da popusti?
Da nam dozvole ulazak u KosSev? I onda će to biti proglašeno za degeneričnu pobedu Srba kao i kumanovski sporazum. :hahaha:

Više štete će nam naneti iskopavanje litijuma nego da priznamo Kosovo. Čak! Priznanje Kosova bi nam donelo koristi i skidanje tereta sa leđa. Na primer Kosovo bi preuzelo na sebe plaćanje spoljnog duga koji joj otplaćuje Srbija. Popravili bi se odnosi i izvoz Srbije bi još više ojačao.

A od Litijuma samo trovanje i pare koje narod neće videti.

Da je ovo normalna država i da mi znamo da će se rudno bogatstvo iskoristiti i upotrebiti kao u Norveškoj a ne da završi na računima lopuža druga bi priča bila. Ovako nikako.

pa, mislim, ko god nije u NATO, automatski je uz Rusiju jer, treceg nema.........kako je to rekao Djole Bush 2001 ....."ko nije uz nas protiv nas je" dakle, Bush nam je tada odredio Rusiju za saveznika.
Kao na primer Japan. On nije u NATO - značu iz Rusiju je.

Mislim da su Srbi jedno ozbiljno poremeceno drustvo kad i raspravljaju o ovako degenericnim idejama.
Имаш среће што не живиш овде...

Толико се умоболника накотило после короне, да су Вучићу почели конкуренцију да праве

Ovakve trgovine nisu nikakva novost u politici. Sve je moguće, samo treba videti šta nam se više isplati. Dal trovanje ili malo više teritorije.

Koliko se sećam, za vreme Tadića smo imali sever pod našom kontrolom. Sve je predao bez ikakve borbe (ni vojne ni diplomatske). Posle i Vučić "verifikovao". Sad ispada da oni daju teritorije free a onda da bi ih dobili nazad, moramo da se trujemo?

Imali smo 25 godina "zamrznutog" konflikta pa smo iz godine u godinu samo primali golove. Na koju foru neki likovi misle kako ćemo sad posle teškog gubitnika početi da preokrećemo situaciju u našu korist? Kako? Ima li ko plan? Samo da nije "doći će Putin na ove prostore i vratiti nam Kosovo" ;)

Ja nisam znao da nam neko nudi Kosovo u zamenu za EU.

To o litijumu te inače podučava ekolog Ćuta koji je krenuo u odbranu reka kad mu je propao biznis sa sopstvenom mini elektranom?

Da znaš da baš svakog od ‘ekologa’ za nos okolo vodaju ljudi koje plaća austrijski lobi izvoznika hidroelektične energije. Zašto da ne plate Ćutislava da zahebava i organizuje “blokade“ saobraćaja pa nastave da izvoze skupu struju u Srbiju kojom vlada izvesni AV koji iz svog oportunizma ne sme javno da kaže da iz svog ličnog kukavičluka toleriše nepismene koji bi da Srbiju drže u Srednjem veku još 1000 godina?

Svi naši neprijatelji žele da se ne dobiju fabrike baterija, da Srbija bude zaostala satrapija u koju se ide na safari. Svako mora da odabere: napred ili sa Ćutom u Srednjo vek. Sa AV može i do kamenog doba.

A šta da mu popusti?
Kako da popusti?
Da nam dozvole ulazak u KosSev? I onda će to biti proglašeno za degeneričnu pobedu Srba kao i kumanovski sporazum. :hahaha:

Više štete će nam naneti iskopavanje litijuma nego da priznamo Kosovo. Čak! Priznanje Kosova bi nam donelo koristi i skidanje tereta sa leđa. Na primer Kosovo bi preuzelo na sebe plaćanje spoljnog duga koji joj otplaćuje Srbija. Popravili bi se odnosi i izvoz Srbije bi još više ojačao.

A od Litijuma samo trovanje i pare koje narod neće videti.

Da je ovo normalna država i da mi znamo da će se rudno bogatstvo iskoristiti i upotrebiti kao u Norveškoj a ne da završi na računima lopuža druga bi priča bila. Ovako nikako.
Titoista postao ekolog. Poznato.

Jedino mi nije jasno oko čega se sukobljavate sa Vučićem kad i jedni i drugi forsirate Srednji vek?

Titoista postao ekolog. Poznato.

Jedino mi nije jasno oko čega se sukobljavate sa Vučićem kad i jedni i drugi forsirate Srednji vek?
Koja korist od toga? Ajde da sami kopamo zlato, ko sto kopaju Kinezi pa nam ga prodaju po premijum cenama, a sad i Litijum, da Rio Tinto
skida kajmak?

To o litijumu te inače podučava ekolog Ćuta koji je krenuo u odbranu reka kad mu je propao biznis sa sopstvenom mini elektranom?
Извор,линк,неки АВ-медији..
бар би они као ПРВИ изашли са том "Ћутином електраном"....
Причај?

Ово само одвраћање Пажње са Николе Петровића(вучићевог Кума-Мекларена)
који целе Реке сабија у Цеви,Извоз струје -милиони Евра.

Сад,и да је ово горе Истина---како једна приватна Воденица може да се мери са СРБСКИМ РЕКАМА,
које су Опште Добро?

Kada bi nam neko ponudio da idemo u EU sa KiM-om ili ne idemo u EU i ostanemo bez KiM-a druga opcija je neuporedivo prihvatljivija.
No pošto su ponude upravo obrnute onda je odbijanja ulaska u EU savršena stvar.

Komšijine teme su po definicije neka glupost , ne znam zašto bi i ova bila dugaćija.
Čuj Bajdemova Amerika nudi sever KiM-a Srbiji zarad neke austalijsko-britanske firme kojoj je Vučić ranije banbadava davao da potruje Srbiju?
A reč je očigledno o ličnim interesima uskog kruga elite na vlasti da potruju Srbiju jer bi se time kako kažu Srbija obogatila sa par posto rudne rente :sad2:

Back