Vučić: Da vidim rešenje kosovskog pitanja, rekao bih 1.000 evra 2025. godine

Pa nisu svi te qurate srece da imaju Vuclera za presidenta ...
Vi ste imali Ramuša sad imate Kurtu :D
-----------------------------------------------------
28. Januar 2020. • 23:28

Kosovski Telekom pred bankrotom

Ne manje od pet miliona evra je Upravni odbor Telekoma zatražio od kosovskog premijera Ramuša Haradinaja kako bi kompanija bila spašena od bankrota, javlja RTK. ...

Kako se navodi, taj novac trebalo bi da bude obavezna hitna mera da bi se osigurao normalan rad. U suprotnom, kompanija predvođena generalnim direktorom Bedrijem Istrefijem rizikuje tehnički kolaps.

„Kosovski Telekom, kao centralno preduzeće u javnom vlasništvu, čiji je jedini akcionar Vlada Kosova, obraća se ovim zahtevom za povećanje kapitala kompanije za najmanje pet miliona evra, kao obaveznu, hitnu meru za obezbeđivanje njegovog funkcionisanja i otklanjanja opasnosti od bankrota”, navodi se u pismu.

U pismu se navodi da je Telekom u teškoj finansijskoj situaciji i rizikuje da dođe u situaciju u kojoj nije moguće funkcionisati sa nezamislivim posledicama.

Zbog stvorene situacije u Telekomu, nagomilani su zahtevi neplaćenih potraživanja ugovarača i kao rezultat toga Telekom posluje bez održavanja tehničkih platformi i rizikuje tehničku propast.

“Tehnički sistem je u najgorem stanju, bez održavanja i većina ovih uređaja je čak pri kraju svog veka.
Da stvar bude još gora, kosovski Telekom posluje bez održavanja platforme, rizikujući sto odsto tehnički i funkcionalni kolaps u pružanju usluga. Kao posledica ovog tehničkog stanja i kvalitet pruženih usluga nije zadovoljavajući i time se nanosi velika šteta imidžu kompanije i kao rezultat toga dolazi do smanjenja prihoda odnosno nerealizacije biznis plana“, navodi se u pismu upućenom Vladi Kosova.
-----------------------------------------------------
Sad morate da plaćate račune :rtfm: :D
Ima li tamo na okupiranoj teritoriji nešto što nije u bankrotu?
 
7. Februar 2020. • 12:08

Grdžaljiju: Zbog takse veća inflacija i nekontrolisana količina robe iz uvoza

Bivši predsednik Privredne komore Kosova Safet Grdžaljiju ocenjuje da se normalizacija odnosa između Beograda i Prištine može postići samo dijalogom i da zato treba prihvatiti savet međunarodnih partnera da se taksa od 100 posto na uvoz robe iz Srbije i BIH ukine, kako bi se pružila šansa dijalogu i saradnji, prenosi RTK.

“Vi znate moj stav da sam ja bio protiv takse od 100 posto. Analizirao sam tu tačku sa nekoliko aspekata i političkog i strateškog, socijalnog i integracionog i to je zapravo politička odluka orijentisana ka populizmu, a ne ka perspektivi i u tom kontekstu Kosovo je pretrpelo jako veliku štetu u svim tim dimenzijama. Ne gradi se budućnost na misilima kako napraviti barijere, mudrost je naći puteve kako eliminisati barijere”, kaže Grdžaljiju.

Mišljenja je da je krajnje vreme da se počne sa implementacijom postignutih sporazuma, jer ako se oni implementiraju onda sigurno neće biti prostora ni za taksu, ni za reciprocitet, nego samo za saradnju i bolju perspektivu svih.

“Postoje samo dva konačna indikatora koji mere efekat te takse: da li imamo rast izvoza i da li imamo pad uvoza.

Na Kosovu se događa suprotno. Imamo nekontrolisanu količinu uvoza, a izvoz je na istom nivou kao pre, ali problem je u tome što tu robu koju smo mi kupili iz Srbije mi ćemo nadoknaditi iz Italije, ali troškovi su pet puta veći i to na kraju plaća potrošač.
Ako vi analizirate strukturu uvoza negde oko 80 posto su bili poluproizvodi i sirovine i zato naši proizvodi nisu konkurenti nigde, čak ni u Albaniji”, kaže Grdžaljiju.


Istovremeno ocenjuje da je Bosna i Hercegovina bila kolateralna šteta odluke o uvođenju taksi od 100 posto Srbiji, te da BIH ne zasluže jednu takvu kaznu.

“Postoje neprekidne niti na relaciji Sarajevo- Priština i upravo zbog toga trebalo je pronaći neki kompromis, ali sam ubeđen da ako se reši ovaj problem sa Srbijom automatski će se to rešiti i sa Bosnom. Sada je vreme kada se ne živi od populizma, kada se ne živi od pseudo patriotizma, budućnost je ekonomski razvoj i normalizacija odnosa sa svim državama u regionu i šire”, zaključuje Grdžaljiju. ....
---------------------------------------------------------------------------
Ajde Šiptar sad sihter :D
 
Čitaj ovo Šiptar :D
--------------------------------
31. Januar 2020. • 17:31
Kosovo u 2019. uvezlo robu vrednu više od četiri milijarde evra

Kosovo je, prema carinskim podacima, za godinu dana uvezlo proizvode iz različitih zemalja u vrednosti većoj od četiri milijarde evra, dok je izvezlo proizvode u vrednosti od 340 miliona evra, prenosi Koha. ...
------------------------------------------

25. Januar 2020. • 16:51

Na Kosovu u 2019. godini zatvoreno više od 1700 preduzeća

Trend registracije i zatvaranja preduzeća na Kosovu nastavljen je i tokom 2019. godine, a broj zatvorenih kompanija za godinu dana brine ekonomske stručnjake, prenosi Kosova Press.

Poslovni direktor Agencije za registraciju preduzeća Mehdi Plašniku izjavio je da je u 2019. godini 1.774 preduzeća na Kosovu zatvoreno, od čega 11 stranih kompanija.

Plašniku je istakao i da je u januaru ove godine registrovano 518 preduzeća, dok je 71 zatvoreno.

Predsednik Privredne komore Kosova Berat Rukići naveo je da u drugim zemljama mogu da budu niže stope zatvorenih firmi, ali da su postupci bankrota i zatvaranja mnogo strožiji i to obeshrabruje mnoge kompanije da uđu u biznis u tom postupku, sve dok na Kosovu ne bude postojala birokratija koja bi zatvorila preduzeća.

Rukići je naglasio i da preduzeća donose odluke o zatvaranju zbog obaveza i određenih postupaka.

Ekonomski stručnjak Mustafa Kadriaj naglasio je da se kao rezultat slabih ekonomskih performansi preduzeća na Kosovu, broj ukinutih kompanija neprestano povećava.

Prema njegovim rečima, zbog poteškoća u pristupu finansijama i niskim kreditnim stopama, većina kompanija je propala.

Neki od razloga za zatvaranje kompanija su promena zakonodavstva ili administrativnih uputstava, nepostavljanje godišnjih izveštaja o finansijskim prihodima i niska ekonomska aktivnost, piše Kosova Press.


Samo droga šiptara spašava!
 
Prvo si rekao devet puta vise a sada mogla bi da ima. :D Srbija je ekonomski ku rac. Sa svojih 50 milijardi GDP moze samo da stane u red sa Afrikancima. Doduse kao i eo Balkan minus Grcka.
I o tome da Srbija spada u afrički prosek sam odavno pisao samo ti nisi porčitao.

Devet puta se odnosi na tvoju tvrdnju da smo ispod nivoa Mauritanije koja nije tačna.

Ali kako je Mauritanija na u donjoj polovini afričke BDP liste nema kontradikcija.
 
I o tome da Srbija spada u afrički prosek sam odavno pisao samo ti nisi porčitao.

Devet puta se odnosi na tvoju tvrdnju da smo ispod nivoa Mauritanije koja nije tačna.

Ali kako je Mauritanija na u donjoj polovini afričke BDP liste nema kontradikcija.
Dobro sad ce se lakse ziveti kad znamo da smo razvijeniji od Mauritanije.
 
Dobro sad ce se lakse ziveti kad znamo da smo razvijeniji od Mauritanije.
Svakako neće ali ne bih imao ništa protiv da si formulisao kako smo po nivou razvijenosti u afričkom proseku.

Naša borba ne treba da bude usmerena ka tome da uđemo u EU pošto poto. Time bi smo bili kao Bugarska.

Mi moramo da nastojimo da se prvo plasiramo na afrički vrh.

Posle će biti mnogo lakše.
 
Svakako neće ali ne bih imao ništa protiv da si formulisao kako smo po nivou razvijenosti u afričkom proseku.

Naša borba ne treba da bude usmerena ka tome da uđemo u EU pošto poto. Time bi smo bili kao Bugarska.

Mi moramo da nastojimo da se prvo plasiramo na afrički vrh.

Posle će biti mnogo lakše.

Ima logike. No nema se vremena za to. Nama su potrebni novi iskusni i vispreni lideri koji ce doneti slobodne ekonomske zakone koji ce za 4 godine dovuci 100 milijardi BDP-a. Dakle 25 milijardi godisnje. Oko 2 milijarde mesecno a ne godisnje kao sada.

To se moglo uciniti blagovremenim pripremama za VW, Alibabu itd.

Treba pod hitno stvoriti uslove za dolazak ozbiljnih igraca a ne smejurije 10 000 eur po radnom mestu. Pricas na primer Microsoftu o 10 000 eur... A nemas zakonsku regulativu koja u stvari interesuje gigante.

Evo da ne pricam u prazno na primer poslednje mere oslobadjanja poreza IT radnika na 3 meseca. Kakvaa je to budalastina. To nikog nece privuci. Time se jasno kaze da ce Srbija posle tri meseca da dere porezima i doprinosima. Naravno da to nece doneti nista.

Umesto da su doneli zakon u koojem se strane IT firme potpuno oslobadjaju poreza na zarade i profit. To bi imalo efekta. I onda lepo punis kasu kroz PDV, obrt i rast potrosnje. Milijarde propustene.

Ali ne eto... dodjite da vas deremo za tri meseca.

Dakle to nama treba. Ovo sve sto imamo na vlasti su budale. Degenerici. Vec 30 godina. Nema se dakle vremena za neke korake. Mora se hitno i precizno reagovati.
 
Eto 1200 evra godisnje , lepa para za krpljenje budzeta. Npr. letovanje , zimovanje, drva,tursija nesto da se prikolje, skolarci , neki komad namestaja itd. Ah to Kosovës...

Ova Vuciceva izjava u prevodu znaci - narode pusti me da priznam Kosovo a ja (EU i zapad) cu ti dati platu od 900-1200 evra.. A istina je da se plate ne bi popravile ni za jedan cent, samo bi dosli na red Vojvodina, Sandzak, Presevo i Rep. Srpska..

Ali moram priznati da je taj nivo ljigavosti zaista tesko postici.. Jer on ovom izjavom i nabacuje krivicu Srbima, kao eto vi zivite u mitovima, necete da me podrzite da priznam a dobili bi sever i vece plate... Pa frajeru ti priznaj, ko ti brani, sta je prpa, ne ide ti se s vlasti... Samo budala i magarac moze da verujem ovom lazovu i psihopati....

Nek kaze Amerima da se odreknu Teksasa i Kalifornije, eto imace u rukama New York
 
Ova Vuciceva izjava u prevodu znaci - narode pusti me da priznam Kosovo a ja (EU i zapad) cu ti dati platu od 900-1200 evra.. A istina je da se plate ne bi popravile ni za jedan cent, samo bi dosli na red Vojvodina, Sandzak, Presevo i Rep. Srpska..

Ali moram priznati da je taj nivo ljigavosti zaista tesko postici.. Jer on ovom izjavom i nabacuje krivicu Srbima, kao eto vi zivite u mitovima, necete da me podrzite da priznam a dobili bi sever i vece plate... Pa frajeru ti priznaj, ko ti brani, sta je prpa, ne ide ti se s vlasti... Samo budala i magarac moze da verujem ovom lazovu i psihopati....

Nek kaze Amerima da se odreknu Teksasa i Kalifornije, eto imace u rukama New York

Соћо, еси направио дефиницију?
 
84740354_3011250168908378_8063047803925954560_n.jpg
 
Vučić se pravi blesav. Postoje samo dva rješenja kosovskog pitanja, a ostalo su varijante ta dva tipa:

1) Srbija priznaje Kosovo kao neovisnu državu, nakon čega Kosovo postaje nova članica UN-a

2) Srbija proglašava ratno stanje i pokušava ratom vratiti izgubljenu pokrajinu

Znači, ima izabrati rješenje pod brojem 1 ili brojem 2 ili neku varijantu 1a, 1b. I to je to. Nema tu neke filozofije.
 
Ova Vuciceva izjava u prevodu znaci - narode pusti me da priznam Kosovo a ja (EU i zapad) cu ti dati platu od 900-1200 evra.. A istina je da se plate ne bi popravile ni za jedan cent, samo bi dosli na red Vojvodina, Sandzak, Presevo i Rep. Srpska..

Zaboravio si Bosilegrad, Niš, Pirot i Leskovac što potražuju Bugari.
 
Vučić se pravi blesav. Postoje samo dva rješenja kosovskog pitanja, a ostalo su varijante ta dva tipa:

1) Srbija priznaje Kosovo kao neovisnu državu, nakon čega Kosovo postaje nova članica UN-a

2) Srbija proglašava ratno stanje i pokušava ratom vratiti izgubljenu pokrajinu

Znači, ima izabrati rješenje pod brojem 1 ili brojem 2 ili neku varijantu 1a, 1b. I to je to. Nema tu neke filozofije.
Zasto mislis tako, pa evo niko ne pritiska Ukrajnu da ratom vrati Krim ili da ga prizna u sastavu Rusije.
Rekli ljudi mi ne priznajemo to , i sad nista.
Zasto po tebi mi moramo to sada ratom da vracamo, zar nije bolje da sacekamo
nama se nigde ne zuri;;;;;
 
Kad slušaš ili čitaš njegove izjave doslovno ćeš uvek biti obmanut jer nisi fokusiran na ono što stoji između redova..

Ma koliko ga neki omalovažavali on je inteligentan čovek.


Najstos mu je bio kad je rasirio shahovsku pricu stalno ponavljajuci "nemamo damu" (a covek ozenjen), a ustvari signalizirao time nesto ne Srbima, nego Albancima.
 
Zasto mislis tako, pa evo niko ne pritiska Ukrajnu da ratom vrati Krim ili da ga prizna u sastavu Rusije.
Rekli ljudi mi ne priznajemo to , i sad nista.
Zasto po tebi mi moramo to sada ratom da vracamo, zar nije bolje da sacekamo
nama se nigde ne zuri;;;;;

Vama se itekako žuri, jer što više prolazi vremena, to više svima i u Srbiji i na Kosovu i na cijelom svijetu, postaje normalno da je Kosovo država odvojena od Srbije. To je prokletstvo navike. Zamisli situaciju za još 20 godina; Kosovo je i dalje formalno u sastavu Srbije, a de facto neovisna država, Albanci više ne znaju ni beknuti riječ srpskog jezika, nitko se više i ne sjeća da su uopće i bili u sastavu Srbije, Srbi se pitaju a koji će nama moj Kosovo, da kad je to uopće bilo u Srbiji i da ne razume zašto već odavno nije priznato i koga briga za to. Svjetska javnost će se također moći teško, da ne kažem nikako, senzibilizirati da je to uopće nekakav problem više. E, to će biti epilog odgađanja riješavanja problema. Što dulje nije srpsko, sve teže će to opet postati. Srbija gubi bitku s vremenom i VAMA odgađanje ne odgovara. Na isti način su Ukrajinci izgubili Krim.
 
Poslednja izmena:
Razumem da novine pisu gluposti ipak se oni prodaju za 100 evrica,ali ljudi prestanite da otvarate vise teme o Vozdu.
Do sada je uhvacen u lazima minimum 1000 puta(sigurno najvise u novijoj srpskoj istoriji od svih koji su jahali ovu raju) i vi i dalje otvarate teme diskutujete o lazima i glupostima.
Otvorite temu ``sve Vuceceve lazi``i kaciti sve vesti...
 

Back
Top