Vučić čestitao Mađaru na pobedi!

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
254.212

Vučić čestitao Mađaru na pobedi, Orbanu se zahvalio na pomoći​

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je lideru opozicione stranke Tisa Peteru Mađaru pobedu na parlamentarnim izborima u Mađarskoj.
Vučić je u poruci na mreži X izrazio uverenje da će se snažna saradnja dve zemlje nastaviti i u narednom periodu, uz zahvalnost dosadašnjem premijeru Viktoru Orbanu na pomoći da takvi odnosni budu mogući.
https://www.021.rs/info/srbija/440456/vucic-cestitao-madjaru-na-pobedi-orbanu-se-zahvalio-na-pomoci

Vučić se po običaju brzo prešaltovao tako da za mene ovo nije iznenađenje. Kako će se razvijati budući odnosi naše dve zemlje?
Uzgred, da li su Mađaru čestitali i Tramp i Putin?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je lideru opozicione stranke Tisa Peteru Mađaru pobedu na parlamentarnim izborima u Mađarskoj.
Vučić je u poruci na mreži X izrazio uverenje da će se snažna saradnja dve zemlje nastaviti i u narednom periodu, uz zahvalnost dosadašnjem premijeru Viktoru Orbanu na pomoći da takvi odnosni budu mogući.
https://www.021.rs/info/srbija/440456/vucic-cestitao-madjaru-na-pobedi-orbanu-se-zahvalio-na-pomoci

Vučić se po običaju brzo prešaltovao tako da za mene ovo nije iznenađenje. Kako će se razvijati budući odnosi naše dve zemlje?
Ne znam sta ti to znaci "presaltovao" i cemu tvoje cudjenje. Normalno je da neki predsednik cestita pobedniku na izborima u bilo kojoj drugoj zemlji, a kamoli susednoj.
Mislim da je Vuciceva cestitka vrlo korektna i na mestu.

Screenshot_2026-04-13-08-30-32-355-edit_com.facebook.katana.jpg

Branili Šredera da se ne prašaltuju na Orbanovog naslednika ...njima obraz,čast,moral ne smetaju,nemaju oni to.

Ne znam da li je poludjeli Trump čestitao, ali znam da je objavio ovo

04d039e2-63c9-44d0-b20c-22e6dc00914c.jpg

Dakle, ako je neko odlijepio u potpunosti, to je očito teško oboljeli Tramp. Možemo očekivati bilo što, pa tako i čestitku 🤣

Ne znam sta ti to znaci "presaltovao" i cemu tvoje cudjenje. Normalno je da neki predsednik cestita pobedniku na izborima u bilo kojoj drugoj zemlji, a kamoli susednoj.
Mislim da je Vuciceva cestitka vrlo korektna i na mestu.

Naravno da je normalno da čestita, to niko i ne spori. Ali praviti se da je to samo rutinska kurtoazija je baš ono "pravimo se ludi".

Do juče otvorena politička i medijska podrška Orbanu, zajedničke priče, uzajamno jačanje… i onda preko noći, čestitka njegovom protivniku, uz zahvaljivanje Orbanu u istoj rečenici. To nije neutralna diplomatija, to je klasično ljigavo "okretanje kako vetar duva".

Nije problem što je čestitao, nego kako i kada. Progutaš knedlu, prešaltaš se i pokušaš da ostaneš na obe strane u isto vreme. To je već viđen obrazac, pogotovo kod Vučića.

A poruka je prilično jasna: kad jedan takav politički model počne da pada u regionu, svi koji su se na njega naslanjali počinju da hvataju odstupnicu. Prepoznaju da se teren menja.

Drugim rečima, nije ovo stvar bontona, nego instinkta za preživljavanje.

Ne znam da li je poludjeli Trump čestitao, ali znam da je objavio ovo

Dakle, ako je neko odlijepio u potpunosti, to je očito teško oboljeli Tramp. Možemo očekivati bilo što, pa tako i čestitku 🤣

To je bolest, ima svoju dijagnozu i F šifru

Isprati opis, nije Tramp jedini koji je teško oboleo, ima ih još dosta

Mesijanski sindrom (ili kompleks spasitelja) je stanje svesti u kojem osoba veruje da je nezamenjiva, da poseduje jedina ispravna rešenja i da je predodređena da spasi druge. Često se vezuje za lidere koji misle da su nepogrešivi, a može biti povezan sa bipolarnim poremećajem ili shizofrenijom.

Ključne karakteristike:
  • Ubeđenje u sopstvenu nezamenjivost: Verovanje da bez njih sistem ili grupa ne mogu funkcionisati.
  • Kompleks više vrednosti: Osoba smatra da su sva druga rešenja, osim njenih, pogrešna.
  • Potreba za spasavanjem: Snažna želja da se drugi "spasu" ili reše njihovi problemi, često bez traženja pomoći.
  • Politička dimenzija: Često se javlja u politici, gde vođa veruje da je jedini sposoban da vodi narod, što je uslovljeno i potrebom sledbenika za takvom ličnošću.
  • Psihološki aspekt: Može biti manifestacija skrivenih opasnosti ega, a u ekstremnim slučajevima, kada ih sledbenici napuste, ovakvi lideri mogu pokazati znake duševnog poremećaja.

Džabe Vučku pokušaj da se uvuče Mađaru u paksu. Otvoreno je sabotirao Mađarovu kampanju i sada će Peter da mu zahvali revizijom svih međudržavnih ugovora između Mađarske i Srbije. Tek će biti cirkusa oko Nis_a, a i posao izgradnje naftovoda između Srbije i Mađarske više nema perspektivu. U okruženju Vučić jedino sada može da radi dilove sa prijateljima Kurtijem i Ramom. Ogadio se svima. Evropljanima, Amerikancima, Rusima, Ukrajincima...

Džabe Vučku pokušaj da se uvuče Mađaru u paksu. Otvoreno je sabotirao Mađarovu kampanju i sada će Peter da mu zahvali revizijom svih međudržavnih ugovora između Mađarske i Srbije. Tek će biti cirkusa oko Nis_a, a i posao izgradnje naftovoda između Srbije i Mađarske više nema perspektivu. U okruženju Vučić jedino sada može da radi dilove sa prijateljima Kurtijem i Ramom. Ogadio se svima. Evropljanima, Amerikancima, Rusima, Ukrajincima...

Zašto mislite da su svi ljudi sujetni

Ako ste vi sujetni

Ne razumem šta je sad problem
Mada nisam tačno pročitala šta jenapisao
Ali je normalno da mu čestita i nada se dobrim odnosima 2 zemlje

Koliko god da ga mrzimo on je ovde predsednik

Otvoreno je podržao Orbana i pokušao da sabotira Mađara i tek tako će Mađari da pređu preko toga. 😂. Da bi dvije države imale normalne odnose i vlasti moraju biti normalne. Vučić ni u kom slučaju nije normalan. Niti u medicinskom pogledu, a ni kao političar. Sa njim veze mogu održavaz jedino likovi poput Madura. To je taj nivo. 😒

Otvoreno je podržao Orbana i pokušao da sabotira Mađara i tek tako će Mađari da pređu preko toga. 😂. Da bi dvije države imale normalne odnose i vlasti moraju biti normalne. Vučić ni u kom slučaju nije normalan. Niti u medicinskom pogledu, a ni kao političar. Sa njim veze mogu održavaz jedino likovi poput Madura. To je taj nivo. 😒
Pa ok, ali profesionalci ne dozvoljavaj da to utiče na njih

Koliko puta svako od nas u karijeri mora da ima posla sa nekim ko mu ne odgovara ili zna da mu je podmetao nogu, pa se praviš lud, tj spustiš loptu i ponašaš se profi

To se očekuje od političara, I za to su plaćeni

Ono što mogu da urade to je da otkriju koruptivne radnje, ili ugovore sa našom državom povodom železnice koje su bile protivzakonite, ako postoje

Ali to neće promeniti dobre susedne odnose, kome bi to bilo u interesu
Nadam se

Zbog ti dobrosusjedskih odnosa poginulo je 16 ljudi jer se željeznička stanica otvarala nekoliko puta i to sve zarad kampanje Orbana i Vučića. Okačite mačku o rep te gluposti o dobrim susjedskim odnosima. Ide revizija svih ugovora. Ured evropskog tužioca otvara kancelariju u Budimpešti. Niko nije sisao vesla pa da krađa tolikih para prođe nekažnjeno. Je

Pa ok, ali profesionalci ne dozvoljavaj da to utiče na njih

Koliko puta svako od nas u karijeri mora da ima posla sa nekim ko mu ne odgovara ili zna da mu je podmetao nogu, pa se praviš lud, tj spustiš loptu i ponašaš se profi

To se očekuje od političara, I za to su plaćeni

Mađar uopće nema nikakav interes da održava ikakve političke odnose sa Vučićem. Biće to na nekom kurtoaznom nivou, ali nikakve poslove više neće radit sa njim.

Do juče otvorena politička i medijska podrška Orbanu, zajedničke priče, uzajamno jačanje… i onda preko noći, čestitka njegovom protivniku, uz zahvaljivanje Orbanu u istoj rečenici. To nije neutralna diplomatija, to je klasično ljigavo "okretanje kako vetar duva".
A kako ocenjujes EU mesanje u izborne procese, koje je bar jedno sto puta veceg intenziteta i uticaja nego sto Srbija ima, ne samo u Madjarskoj nego bilo gde drugde?
Ono kako ja vidim Vucicevu cestitku i poruku novim vlastima u Madjarskoj je pruzanje ruke i iskrenu zelju za nastavak saradnje, a ne nekavo "okretanje kako vetar duva". Potpuno je normalno da se vlasti u drugim zemljama menjaju, ali bitno je odrzavati dobre odnose sa svima njima.

Zbog ti dobrosusjedskih odnosa poginulo je 16 ljudi jer se željeznička stanica otvarala nekoliko puta i to sve zarad kampanje Orbana i Vučića. Okačite mačku o rep te gluposti o dobrim susjedskim odnosima. Ide revizija svih ugovora. Ured evropskog tužioca otvara kancelariju u Budimpešti. Niko nije sisao vesla pa da krađa tolikih para prođe nekažnjeno. Je
Pa šta ti hoćeš da nemamo dobre odnose sa mađarima, na kapiram?

Back