Одговарајући на питања новинара у Тивту, на Самиту Процеса Брдо-Бриони, председник Србије, Александар Вучић рекао је да је срећан што Срби на Косову користе косовске личне карте и регистарске таблице јер то подразумева слободну трговину, проток робе, капитала и људи, те да то нема никакве везе са државно-правним статусом.
Вучић је на питање црногорског новинара о српском наоружању и муницији у Украјини одговорио да он „мисли да је видео гранате Слободе Чачак“ и додао да вероватно „и на руској страни има наше муниције као и на украјинској“, јер Србија производи много муниције.На питање да ли Србија можда мења правац у погледу прихватања институција Републике Косово, с обзиром да је Србија од 2013. године признала косовске личне карте, таблице и да су српски посланици устајали на косовску химну, Вучић је најпре нагласио да не постоји нешто као што је Република Косово.
„Хвала Вам што сте ово урадили, да нисте, многи би посумњали у моје речи. Не постоји никаква Република Косово, ни по међународном јавном праву, ни по повељи Уједињених нација, нити Резолуцији 1244“, рекао је Вучић.
Он је додао и да је Косово део територије Републике Србије, те да се таквим питањем подржава цепање територије Србије.
„Што се тиче личних карти и свега другог, па да, ја сам срећан због тога. Ми смо увек били за слободну трговину, слободан проток роба, капитала, људи и свега другог, али то нема везе са државно-правним статусом“, рекао је председник Србије.
https://srbin.info/politika/vucic-bez-blama-srecan-sam-sto-srbi-na-kim-koriste-kosovske-licne-karte/
Zaboravio je da kaže da je srećan i za šiptarske vozačke dozvole da bi RKS mogla da se reklamira širom Srbije.Uskoro će to reći pazite šta vam kažem i za šiptarske pasoše.