Вучевић: Војска Србије спремна да штити Србе на Косову

Straks92

Legenda
Moderator
Poruka
64.945

Poslušaćemo Boreljov savet​

Vučić je dodao da će Srbija poslušati savet Žozepa Borelja koji je uputio dvema stranama.
"Poslušaćemo savet i zahtev visokog prestavnika. On je tražio da ne izdaju kazne, a da mi ne izdajemo nove tablice KS, što je za nas u redu. A šta će oni da rade - videćemo. Jasno je svima u svetu ko je želeo dogovor, očuvanje mira i stabilnosti. Ono na čemu smo mi insistrirali je da se potpisani dogovori poštuju", rekao je Vučić.

Vučić: Nema dogovora​

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle razgovora sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem u Briselu, da iz njemu nejasnih razloga nisu uspeli da postignu apsolutno nikakv dogovor o registarskim tablicama, preneo je N1.
 

Metronomy

Buduća legenda
Poruka
35.760

Pogledajte prilog 1258522

Vučević: Vojska Srbije spremna da štiti Srbe na Kosovu


Vučević: Vojska Srbije spremna da štiti Srbe na Kosovu 1


Beta danas 10:02

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da je srpska vojska sposobna i spremna da odgovori na sve izazove, štiteći Srbe na Kosovu.

„Naravno da niko ne želi ratove, ali Srbija je ozbiljna država i preduzima sve korake da može da odgovori na svaki izazov i potencijalni problem“, rekao je Vučević za današnje izdanje Srpskog telegrafa.

On je ponovio da je Srbija otvorena za dijalog, ali da je „više puta dokazano“ da sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem „nikada ne možete biti načisto“.

„Na njega (Kurtija) ni medjunarodna zajednica, pre svega zemlje Kvinte, nema uticaj. Mi ne želimo eskalaciju sukoba, ali ne damo na naš narod“, istakao je Vučević.

link

Премда сам свестан да би злом човечуљку из Кремља у овом тренутку одговарао један мали сукоб на простору бивше СРЈ, лично бих волео када би се председник СНС-а, напивши се рујна вина, залетео да војском брани мафију Милана Радоичића и Звонка Веселиновића на северу Косова. Јер, тзв. "српском национализму" преко је потребан један свеж, а урнебесни пораз!
Svi znamo da je ovo registrovano zabavni list, pa komsija pise humoristicne napise u njemu i prenosi na krstaricu kao istinu. Tako da jedino na sta moze da se komentarise su njegovi placeni komentari. Ovo ukrasavanje i reklamiranje lista danas je naravno placeno krstarici kao reklama....
Normalno i politika na krstarici je zabavnog karaktera tako da komsija moze da bulazni gluposti.
 

комшија

Stara legenda
Poruka
83.612

1669069530930.png

VUČIĆ MOŽE PRIČATI ŠTA HOĆE: Izricanje kazni za srpske tablice počinje sutra ujutro!


Iz komande misije EULEX-a i KFOR-a ističu da njihovi pripadnici, iako su prisutni na terenu, ne mogu da preuzmu ulogu policije i da to nije u njihovom mandatu.

1669069493108.png


Prije 21 min


Kosovska policija potvrdila je da će od 22. novembra početi sa izricanjem kazni vozačima koji upravljaju vozilima sa srpskim registarskim oznakama početnih slova gradova na Kosovu.

Izricanje kazni počinje sutra ujutro od osam sati, prenosi RTS.

"Sprovođenje odluke o izricanju novčanih kazni u skladu sa zakonima koji su na snazi, prema procjeni i planu policije, očekuje se da počne 22. novembra, tokom prijepodnevne smjene", saopštila je kosovska policija.

Kažnjavanje će početi, kako je potvrđeno u direkciji policije, u osam sati.

Pojedini mediji na albanskom su objavili, ali ta informacija nije potvrđena, da su specijalne jedinice policije na Kosovu dobile naredbu da se pripreme za preseljenje na sjever.

Popodne su primjećeni pokreti specijalnih jedinica u oklopnim vozilima iz baze Belvedere na jugu Mitrovice ka sjeveru, gdje su inače smještene četiri baze mobilne jedinice granične policije.

Iz komande misije EULEX-a i KFOR-a ističu da njihovi pripadnici, iako su prisutni na terenu, ne mogu da preuzmu ulogu policije i da to nije u njihovom mandatu.

Inače, centralna izborna komisija u Prištini produžila je do 25. novembra rok za prijave kandidata za predsjednike opština Sjeverna Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, za vanredne izbore zakazane za 18. decembar.

Prema prvobitnom planu MUP-a u Prištini, kažnjavanje sa 150 eura vozača koji ne preregistruju vozila trebalo je da počne danas, 21. novembra.

Danas je u Briselu održan hitan sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine, a kako je saopštenjno nakon razgovora nikakav dogovor nije postignut.
 

комшија

Stara legenda
Poruka
83.612

1669069895731.png

Međunarodni predstavnici razočarani neuspehom sastanka, Osmani kaže da je Borelj pristrasan, a opozicija traži razgovore o priznanju


1669070059018.png


21. novembra 2022. 22:09

Nakon današnjeg neuspelog „hitnog“ sastanka na visokom političkom nivou u Briselu, nižu se reakcije. Međunarodni predstavnici razočarani su u rezultat današnjeg susreta, te poručuju da se eskalacije situacije moraju izbeći, te da KFOR i EULEX prate situaciju. Sa druge strane, predstavnici vlasti u Prištini za neuspele razgovore optužuju Beograd, ali i optužuju Žozepa Borelja da je pristrasan. Za to vreme opozicija na Kosovu poziva da se ne razgovara o tehničkim pitanjima, već o priznanju.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti sastali su se danas u Briselu na poziv EU, a zbog najnovije krize na Kosovu u vezi sa tablicama. I ovaj sastanak završio se bez dogovora.

Evropska unija zatražila je od Prištine da prekine sprovođenje druge faze odluke o tablicama, odnosno izdavanje kazni za one koji nisu prešli na RKS, a od Beograda da suspenduje izdavanje novih tablica sa oznakama gradova na Kosovu, uključujući i KM .

Visoki predstavnik EU Žozep Borelj kazao je da je Beograd prihvatio predlog, ali ga je odbio kosovski premijer. Sa druge strane, Aljbin Kurti kritikovao je Borelja zbog toga što je, kako je rekao, odustao od roka – marta 2023. kao konačnog datuma za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

„Kao rezultat toga, posle osam sati razgovora, na ukupno šest sastanaka – tri bilateralna i tri trilateralna, nemamo dogovor“, kazao je Kurti.

I dok iz Kosovske policije najavljuju da se sutra počinje sa kažnjavanjem vozača koji nisu prešli na RKS, a u Beograd putuju predstavnici Srba sa Kosova, nižu se reakcije međunarodnih i prištinskih zvaničnika.

Sa srpske strane, pored predsednika Srbije koji se dva puta obraćao javnosti u vezi sa današnjim susretom u Briselu, izostaje veći broj reakcija.

EU i NATO ostaju koordinisani, EULEX pažljivo prati situaciju na terenu

Međunarodni predstavnici listom izražavaju razočarenje zbog toga što danas u Briselu nije postignut dogovor, te poručili da se eskalacija situacije mora izbeći.

Na društvenoj mreži Tviter se među prvima oglasio britanski ambasador u Prištini, Nikolas Ebot:

„Razočaravajuće je što danas nije postignut dogovor. Trenutna situacija predstavlja rizik za bezbednost i život običnih ljudi na Kosovu i odvlači pažnju od misije vlade da poboljša njihove živote“, kazao je.

Ebot je pozvao strane da izbegavaju radnje koje bi mogle da dovedu do eskalacije situacije ili izazovu pretnje po bezbednost, te poručio da je neposredna potreba postizanje napretka u sporazumu, koji bi, kako je naveo, sporove oko pitanja kao što su registarske tablice učinio nepotrebnim.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na istoj društvenoj mreži naveo je da je razgovarao sa Boreljom i poručio da je „razočaran“.

„Razočarani smo što nije bilo moguće rešiti spor oko registarskih tablica. Sada je vreme za odgovornost i pragmatična rešenja, a eskalacija situacije se mora izbeći“, rekao je Stoltenberg i dodao da pripadnici KFOR-a „ostaju na oprezu“.

Potom se oglasio i Borelj koji je potvrdio da je razgovarao sa Stoltenbergom. Naveo je i da EU i NATO „ostaju koordinisani“, ali i da EULEX „pažljivo prati situaciju na terenu“.

Sličnu poruku poslala je i Viola fon Kramon, izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo, navodeći da žali zbog toga što „nije bilo istinskog interesa da se postigne dogovor između Kosova i Srbije uz posredovanje EU“.

Pozvala je Kurtija i Vučića da se vrate za pregovarački sto.

Dodala je da su „mnoge stvari dovedene u pitanje“, uključujući i već ostvarenu integraciju Severnog Kosova.


„U ratnim vremenima, poslednje što nam treba je eskalacija situacije u našem dvorištu“, poručila je fon Kramon.
 

комшија

Stara legenda
Poruka
83.612

1669070015269.png


Osmani: Da je Borelj poštovao osnovne principe neutralnosti on bi pomenuo Briselske sporazume koje krši Srbija


1669070158261.png


I dok međunarodni predstavnici pozivaju Beograd i Prištinu na razgovor i zaključenje sporazuma, predstavnici vlasti u Prištini za neuspeh razgovora optužuju Beograd, ali i Evropsku uniju.

Kosovska predsednica, Vjosa Osmani, oglasila se večeras dužom objavom na Fejsbuku navodeći da je Borelj „očigledno bio pristrasan, prihvatajući agresora i predstavljajući potpuno iskrivljenu stvarnost“.

„Da je Borelj poštovao osnovne principe neutralnosti, on bi Srbiji, umesto da optužuje Kosovo, pomenuo bar neke od ovih prekršenih Briselskih sporazuma“, poručila je Osmani i izlistala čak 15 stavki, odnosno sporazuma koji su već postignuti a koje, kako kaže Beograd krši:


„1. Kršenje obaveze o tome da se rasformiraju paralelne i nelegalne kriminalne strukture, kako je to predviđeno Sporazumom iz 2013. Naprotiv, ove strukture danas podržava, finansira i naoružava Vučić, sa ciljem da napadnu Kosovo u stilu Putinovog plana;
2. Nesprovođenje Plana implementacije Sporazuma iz 2013. godine, koji zahteva da obe strane usvoje zakone o amnestiji. Do sada samo Kosovo je to odobrilo;
3. Kršenje obaveza iz Sporazuma iz 2013. godine u vezi sa održavanjem izbora, gde je Srbija kontinuirano podsticala napade na srpske stranke koje nisu smatrane lojalnim Vladi Srbije. To je više puta potvrđeno izveštajima međunarodnih izbornih posmatračkih timova;
4. Kontinuirano kršenje tačke 14. Sporazuma, gde se zahteva da Srbija ne blokira evropski put Kosova;
5. Kršenje tačke 9, 10 i 11 Sporazuma iz 2013. godine, koji predviđa integraciju Srba u policiju, pravosuđe itd. Štaviše, poslednjih dana videli smo flagrantno kršenje ovog sporazuma potpisivanjem ugovora sa nelegalnim institucijama Srbije i bez reakcije EU;
6. Blokiranje implementacije energetskog sporazuma skoro 10 godina;
7. Nesprovođenje sporazuma o slobodi kretanja, kroz zabrane koje je Srbija dala mnogim zvaničnicima i građanima Kosova svih profila da uđu u Srbiju, neprihvatanje dokumenata izdatih od strane Kosova itd.;
8. Nesprovođenje sporazuma o pravosuđu, stavljanjem pečata na originalna dokumenta sudova i drugih organa Kosova sa natpisom „Republika Srbija – Kosovo i Metohija – pod upravom UN i Rezolucijom 1244.“;
9. Nesprovođenje Sporazuma o kancelarijama za vezu nedozvoljavanjem proširenja osoblja kancelarija za vezu kako su se strane dogovorile;
10. Kršenje carinskog sporazuma, gde Srbija i dalje koristi paralelne carinske pečate i sl.;
11. Kršenje ugovora o katastru, gde nema pomaka u obavezi Srbije da dostavi originalne katastarske isprave;
12. Kršenje sporazuma o diplomama, u čemu takođe nema napretka od strane Srbije;
13. Kršenje dogovora o mostu na Ibru, podsticanje izgradnje nelegalnih objekata u cilju nastavljanja sa nedozvoljenim radnjama blokiranjem saobraćaja vozila;
14. Kršenje sporazuma o regionalnom predstavljanju, pokušaj da se blokira učešće Kosova i pogrešno tumačenje sporazuma u fusnoti u bilo kojoj regionalnoj organizaciji Evropske unije, bilo da se radi o sastancima na vladinom, parlamentarnom ili drugom nivou;
15. Kršenje obaveza za funkcionisanje graničnih prelaza“.

Kosovska predsednica navela je i da Kosovo neće odustati od „dugoročnog cilja mira i stabilnosti“, ali da se oni ne mogu postići „prihvatanjem onih sa hegemonističkim ambicijama“.


Kosovska ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gervala-Švarc, danas se takođe oglasila navodeći da Kosovo ostaje posvećeno dijalogu i normalizaciji odnosa Srbijom, ali i sporazumu „sa uzajamnim priznanjem u centru“.


„To se može postići samo fer i pravednim rešenjima, uz međusobno priznanje u centru, a nikada kroz smirivanje uzbunjivača i kriminalaca, samo uz vladavinu prava“, poručila je Gervala.


Za neuspeh današnjeg sastanka i direktor televizije Klan Kosova Adriatik Keljmendi optužio je Beograd.


„Vučića zanima samo zamrzavanje statusa kvo, a Kosovo želi da reši problem sa Srbijom“, poručio je na Tviteru i dodao da SAD i EU treba da ostanu fokusirani na postizanje konačnog sporazuma dok je, kako je naveo, „Srbija jedina strana koja ga blokira već mnogo godina, a ne Kosovo“.


Iako je visoki predstavnik EU Žozep Borelj, koji je i posredovao na današnjem sastanku BG-PR kazao da je predlog EU – da Priština obustavi sprovođenje odluke o registarskim tablicama, a Beograd da suspenduje izdavanje istih, odbila Priština, kosovski ambasador u Belgiji Agron Bajrami naveo je da je to zapravo bio predlog Prištine, koji je Beograd odbio.


„Na hitnom sastanku za dijalog koji je sazvao Žozep Borelj, Kosovo je predložilo da se suspenduju dalje faze konverzije tablica, u zamenu da Srbija prestane da izdaje nelegalne tablice i da EU započne proces razgovora na osnovu najnovijeg predloga koji podržavaju Nemačka i Francuska. Čudno, ovo je odbijeno!“, naveo je Bajrami u objavi na Tviteru.


Opozicija, sa druge strane, u svojim reakcijama kritikuje i kosovsku vladu, ali i zvanični Beograd.


Predsednik AAK Ramuš Haradinaj je u svojoj objavi na Fejsbuku pozvao kosovskog premijera da obustavi sprovođenje odluke o preregistraciji dok se, kako je rekao, ne postigne dogovor o uzajamnom priznanju.


„Pozivam predsednika Skupštine da hitno sazove Skupštinu na vanredno zasedanje, da usvoji Rezoluciju koju je predložila AAK, kako bi se prevazišla stvorena situacija, a takođe molim i predsednicu da preuzme aktivnu ulogu u smirivanju situacije i prevazilaženju zastoja“, rekao je Haradinaj.


Ujedno je pozvao i sve Srbe da se uzdrže od nasilja i da „ne nasedaju na političke kalkulacije režima u Beogradu.“


„Poslednji je trenutak da Vlade u Beogradu i Prištini sednu i pregovaraju o mirovnom sporazumu za priznanje i da odustanu od akcija koje ugrožavaju živote ljudi“, poručio je Haradinaj.


S druge strane, poslanik LDK, Avdulah Hoti, kazao je da se dijalog ponovo svodi na tehnički, umesto da u centru bude konačni sporazum sa uzajamnim priznanjem. Kaže da upravo to odgovara Srbiji.


„Umesto da slušamo savete Amerkanaca u vezi odluke o tablicama, sa Srbijom se pregovara u Briselu“, napisao je na Fejsbuku poslanik LDK Avdulah Hoti.


Kaže i da se sada stvaraju tenzije na terenu „uprkos činjenici da Kosovo ima pravo da sprovodi svoje zakone“.


Poručio je da je sada neophodno pregovarati u Briselu da se „reše problemi, a ne da se zaključi sporazum“ i dodao da ovaj pristup „ne vodi nikuda“.


Sa sličnom porukom se oglasila i potpredsednica PDK, Vljora Čitaku.


„Kako smo prešli od rasprave o normalizaciji i uzajamnom priznavanju, do sitnih prepirki oko registarskih tablica?“, upitala je na Tviteru i naglasila:


„Suverenitet je važan, ali takođe i savezi“.

Brnabić: Stalo nam je do kompromisa


Sa druge strane, reakcije srpskih zvaničnika za sada izostaju, izuzev premijerke Srbije Ane Brnabić koja je poručila da „Srbija ostaje posvećena“.


„Mir, stabilnost, dijalog i fokus na prosperitetnu budućnost Balkana su bili na dnevnom redu predsednika Vučića danas u Briselu i on je ponovo pokazao koliko nam je stalo i koliko smo otvoreni za kompromis“, poručila je na Tviteru premijerka Srbije Ana Brnabić.


 

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
39.927
Тако се и деведесетих причало како би на Косову "војска за 72 сата све завршила ..."
Albanci su napravili traktorijadu u Albaniju, ali su se posle vratili. Da je to uradjeno 1990. ne bi bilo nikakvih problema...
 

комшија

Stara legenda
Poruka
83.612

1669070373382.png

Komandant KFOR-a sa Svećljom o situaciji na Kosovu: Važno izbeći ponovnu eskalaciju situacije

Angelo Michele Ristuccia


21. novembra 2022. 22:54

Komandant KFOR-a general-major Anđelo Mikele Ristuća sastao se večeras sa kosovskim ministrom unutrašnjih poslova Dželjaljom Svećljom sa kojim je razgovarao o trenutnoj situaciji na Kosovu i tenzijama nakon današnjih razgovora u Briselu koji nisu rezultirali rešavanjem krize sa tablicama.

Ristuća je, poput drugih međunarodnih zvaničnika, apelovao na sve strane da izbegavaju akcije koje bi mogle da dovedu do pogoršanja situacije. Ujedno je pozvao i Beograd i Prištinu da se ponašaju odgovorno, te da aktivno učestvuju u održavanju bezbednosti.

„Važno je izbeći bilo kakvu ponovnu eskalaciju, nakon tenzija u avgustu“, poručio je Ristuća, saopšteno je iz KFOR-a.

Komandant KFOR-a, kako je saopštila ova misija, ostaje u bliskom kontaktu sa EULEX-om, predstavnicima kosovskih institucija i bezbednosnih organizacija ali i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije.

„KFOR ostaje na oprezu i nastavlja da sprovodi svoj mandat UN, sa svim svojim raspoloživim kapacitetima, za bezbedno i sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve ljude na Kosovu, prema Rezoluciji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 iz 1999. godine“, zaključio je KFOR.

Sastanak je održan u jeku najnovije krize sa tablicama na Kosovu, ali i svega nekoliko sati nakon neuspelog sastanka u Briselu između kosovskog premijera i srpskog predsednika na kojem strane nisu došle do dogovora.

Evropska unija zatražila je od Prištine da prekine sprovođenje druge faze odluke o tablicama, odnosno izdavanje kazni za one koji nisu prešli na RKS, a od Beograda da suspenduje izdavanje novih tablica sa oznakama gradova na Kosovu, uključujući i KM .

Visoki predstavnik EU Žozep Borelj kazao je nakon razgovora da je Beograd prihvatio predlog, ali ga je odbio kosovski premijer.

Sa druge strane, Aljbin Kurti kritikovao je Borelja zbog toga što je, kako je rekao, odustao od roka – marta 2023. kao konačnog datuma za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

 
Poruka
15.991
“ Predsjednik Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga te države Zoran Milanović sudjelovao je danss na svečanom ispraćaju 38. hrvatskog kontigenta u NATO operaciju KFOR na Kosovu.Hrvatskim vojnicima koji putuju na Kosovo, Milanović je poručio da idu pomoći Kosovu čiji suverenitet i nezavisnost Hrvatska priznaje, a da bi i druge države trebale slijediti taj primjer i podržati Kosovo “ .
 

veliki krang

Legenda
Poruka
71.081
“ Predsjednik Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga te države Zoran Milanović sudjelovao je danss na svečanom ispraćaju 38. hrvatskog kontigenta u NATO operaciju KFOR na Kosovu.Hrvatskim vojnicima koji putuju na Kosovo, Milanović je poručio da idu pomoći Kosovu čiji suverenitet i nezavisnost Hrvatska priznaje, a da bi i druge države trebale slijediti taj primjer i podržati Kosovo “ .

Kad pomeneš Hrvatima kako ste vi i oni braća, odmah se ograđuju, jer čak ni zakržljale nakaze ne žele da se druže sa kozojebima :whistling:
 

mast

Domaćin
Poruka
3.987

Albanska strana neće rešenje; Vučić jasno upozorio: Sprema se sukob? "Od sutra..."​


preneti sukobe sa Severa KiM prvo na Presevsku Dolinu - potom Sandzak, pa pravac nastupanja ka Nisu a Madjari da udare preko ravnice...i bugarasi da uzmu svoj deo...ili da svi izginemo od uranijumskih NATO bombi ili da se kolektivno brze bolje selimo u Sibir...u stocnim vagonima sa max 5 kg bagaza po njusci...ja ostajem nadam se da cu u grob povuci pre mene par anglo-saksonskih glava
 

комшија

Stara legenda
Poruka
83.612

1669073576566.png

Kosovska policija počinje da piše kazne zbog tablica


- Кosovska policija će od ponoći početi da izriče novčane kazne od 150 evra vozačima koji budu upravljali vozilima sa registarskim oznakama kosovskih gradova koje izdaju izmještena odjeljenja MUP-a Srbije, rečeno je Srni u Кomandi Кosovske policijske službe /КPS/ u Prištini.

1669073556634.png


21.11.2022 | 19:37


Iz Policije sa rezervom dodaju da očekuju dodatnu naredbu direktora kosovske policije o primjeni Odluke donijete juče, kojom je rok za izricanje kazni pomjeren za 24 časa.

"Stekli su se uslovi za primenu Odluke o obaveznoj preregistraciji vozila sa srpskih na RКS tablice", kažu iz policije dodajući da je sinoćnji rok pomjeren za 24 časa po nalogu predsjednika privremene Vlade Aljbina Кurtija zbog današnjeg sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu.

Ukoliko dođe do bilo kakve promjene odluke, dodaju iz policije, građani će biti blagovremeno obaviješteni, posebno oni koji ulaze ili izlaze sa teritorije Кosova.
 

Straks92

Legenda
Moderator
Poruka
64.945

Stoltenberg: I am disappointed that the license plate dispute has not been resolved, KFOR remains vigilant​

Jens Stoltenberg

Source: RTK2

NATO Secretary General Jens Stoltenberg said that he spoke with the High Representative of the European Union for Foreign Policy, Borrell, and that they were disappointed that the license plate dispute has not been resolved.​

He points out on Twitter that now is the time for responsibility and pragmatic solutions, but that escalation must be avoided.
"I spoke with the High Representative of the European Union for Foreign Policy, Josep Borrell. We are disappointed that it was not possible to solve the license plate dispute. Now it is the time for responsibility and pragmatic solutions. Escalations must be avoided. NATO/KFOR remains vigilant," Stoltenberg said.
 

комшија

Stara legenda
Poruka
83.612
1669093208890.png

NAPETO NA KOSOVU: Američki ambasador hitno reagirao, premijer Kurti donio novu odluku...


Albin Kurti se zahvalio Hovenieru i potvrdio da prihvata njegov zahtjev.

1669093252129.png


Prije 16 min

Premijer Kosova Albin Kurti potvrdio je na Twitteru da će, na zahtjev američkog ambasadora u Prištini Jeffa Hoveniera, za 48 sati odložiti izricanje novčanih kazni za ulazak građana sa KM tablicama na teritorij Kosova.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država je putem društvih mreža izrazio zabrinutost zbog nepostizanja dogovora između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Albina Kurtija jučer u Briselu, te je predložio premijeru Kosova da implementaciju izricanja kazni odloži.

Albin Kurti se zahvalio Hovenieru i potvrdio da prihvata njegov zahtjev.

„Prihvatam njegov zahtjev za 48-satno odlaganje izricanja kazni za nelegalne KM (i druge) automobilske tablice. Sretan sam što ću raditi sa SAD-om i EU na pronalaženju rješenja u naredna dva dana“, poručio je on na Twitteru.

 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.