Vučević: Srbija spremna na kompromis oko Kosova!

Kosovo je drzava gradjana koji tamo zive, ne neka megalomanska kolektivna glupost neke narativne koloktivne grupe.
Ti znas sta se desavalo na Kosovu 99-e. ali neces da kazes, vec sejes mrznju i ostavljas krvavi zavet nekim mladjim ili nerodjenim generacijama, sto nije lepo kapetanemark.
Desavalo se svasta nesto i pre sto ti i ne znas, ali dobro..
Za sve sto se desavalo tebi i Srbima, i onima koji nisu imali srecu da se vrate, samo i jedino treba da krivis banditsku srpsku vlast i Sluzbu.
Samo niih.
I opet, bukvalno samo njih.
Pricaj mi nesto o ubijenim ljudima koji su gurnuti u smrt, zarad interesa bande na vlasti.
Ja stvarno ne znam nista o tome, kako da ne.
Moli Boga da ne bude rata, jer ce pre svega ovde biti civilnog rata, posto necemo dozvoliti bandi da Srbi ponovo gube zivote za interese bande na vlasti.
ti nesrbine nemas nista sa tim.

srbi ce vratiti otetu joj zemlju. kojim putem i kada to tebe pitati nece.

Desavalo se svasta nesto i pre sto ti i ne znas, ali dobro.

Dešavanja su počela još sedamdesetih godina prošlog veka. Tada su počele prve selidbe sa KiM. Onda se sve nastavilo 1981.godine.

Danas, u 21. veku, AV je dao sve što se moglo dati. Od međunarodnog broja do Sporazuma u Ohridu, koji ima i Aneks Sporazuma.

Možda bi sve bilo drugačije da su Srbi tih 70-tih godina ostali na KiM.

Ali, i danas na tom prostoru žive Srbi. Nisu svi napustili svoje kuće i imanja. Ako se sva usmena priznanja završe potpisom..biće još teže tim ljudima, a već im je jako teško.

Dešavanja su počela još sedamdesetih godina prošlog veka. Tada su počele prve selidbe sa KiM. Onda se sve nastavilo 1981.godine.

Danas, u 21. veku, AV je dao sve što se moglo dati. Od međunarodnog broja do Sporazuma u Ohridu, koji ima i Aneks Sporazuma.

Ali, i danas na tom prostoru žive Srbi. Nisu svi napustili svoje kuće i imanja. Ako se sva usmena priznanja završe potpisom..biće još teže tim ljudima, a već im je jako teško.
Bilo bi sve drugacije da na Kosovu nije postojalo Jim Crow segregirano drustvo, i policijska Drzava.

Sa, pazi sad posebna legendarna stvar- narod koji je vladao, se redom sve uglavio da drzavno parazitira, umesto da otvara uspesne privatne biznise.

Sto je ostavilo prostora ovom podredjenijem narodu da razvija privatni biznis, sverc i kriminal.

To je toliko glupo, da mi je potrebno 2 strane da objasnim zasto je to vrhunac gluposti.

Zamisli na americkom jugu u doba Jim Crow-a, da belci redom odbace sve privatne biznise, i svi se naguraju u drzavnu upravu.

E to ti je bilo Kosovo pod srpskom upravom.

ali i tada su srpski drugovi iz beograda cutali na to.
1974 su bili ogromna vecina zar ne kada se napravio anti srpski ustav koji je samosrbiju podleio na 3 dela davsi pristini i novom sadu vlast policiju sudstvo i pravo glasa kao republike? pa su cutali i podrzali

oni koji su uputili pitanja zasto ustav deluje destruktivno samo po srbiju (po neki clanovi sanu) doveli su do pogroma na SANU pogotovo pocetkom osamdesetih koje je predvodio stambolic

ti nesrbine nemas nista sa kosovom.

ja sam valjda zasluzio od Srbije da imam za lekove i da starost provedem makar skromno ? tri sam godine proveo dobrovoljno sa svojih 20 godina u vojsci rep srpske otisavsi iz NS u Doboj a potom na ozrensko ratiste od kraja 92 do kraja 94, pocetkom 95 sam prebacen na ilijas.
samo dve do tri hiljade dobrovoljaca iz srbije je bilo u rep srpskoj (sto je premalo po procentima je vise dala crna gora u hercegovini od 1992 )
dvije rane vucem. sa 20 sam po ozrenu gazio sneg do pasa, a zimi bosnu i krivaju hladnu. kosti sam sjebo u startu a stiglo me je potom krajem tridesetih vec.
koliko mrtvih sam gledao oko sebe mlad, koliko ranjenih spasavao i vukao na svojim ledjima... glad je bila cesta stvar i najmanja neprilika.

od polovine 98me do kraja bombardovanaj sam bio na kosmetu. bombardovanje predeo djakovice...

sada kada ponekad udjem u javni prevoz (uglavnom ga ne koristim) acesto dozivim da vidim sijaset omladine od 16 do 20 godina (devojcica sto je porazavajuce) kako sjede i ne pomisljaju da upitjau - gospodine da li biste sjeli ? imam u sebe boracku invalidsku legitimaciju i imam pravo na sediste u autobusu zar ne? precutim , zazmurim da ne gledam. jer tu nema osjecaja kod njih stida ni najmanje. a kada nema osjecaja stida to nije dobro. u sta se pretvaramo to je strasno...
jednom sam reagovao kada nisu ustali starici od 75 godina koja se jedva drzala na nogama. tada su ustali naravno i bili su postidjeni. rekao sam im e vidite dobro je da naucite i osjecaj stida! vrlo dobro! jer osjecaja srama je neophodan. on nas koriguje u zivotu...

moja penzija ili penzija nekakvog generala ojdanica je kao dupe i oko zar ne ? taj debeljko podguzni osim dupelizanja drugo nije ni cinio a o njegovim kvalitetima ne bih ovom prilikom...

mislim da je veci problem ogroman broj zaposlenih u javnim rpeduzecima koji i ne dolaze na posao vec im cekiraju akreditacije nego sto su to uniformisana lica u penziji zar ne ?

ali tebi nesbrinu je trn u oku ono sto sam ja bio i sto sam ja radio sa tih dvadesetak godina, kada sam ti slao pase i ustase u sehide spasavajuci srpski narod preko drine po ozrenu od mudzahedina bin ladenovih.. to tebe zulja.

kosovo je oteta zemlja. silom. sila boga ne moli, ok to stoji. ali Bog silu ne voli. kako i kada , sigurno nece tebe pitati nesrbine...

danas da se vrati vreme , isto bi ucinio i otisao u pomoc nasoj braci preko drine. Jedan smo narod. Imao sam srece da upoznam najbolji narod na svjetu. najvece srpstvo. Tako da dok je rep srpske i takvog naroda ja ni malo ne brinem. jer mozes ih unistiti to ne kazem ali mroaces bukvaln osve da ih unistis ali da ih pokoris i ponizis to ne mozes.
Kakva bre penzija gen. Ojdanića, pa čovek je umro pre 4 god? Dokle ćemo na Krsti da trpimo teror nekih neiživljenih ljudi?

Kakva bre penzija gen. Ojdanića, pa čovek je umro pre 4 god? Dokle ćemo na Krsti da trpimo teror nekih neiživljenih ljudi?
uzet je ko primjer tutubanu

ima jos mnogo iz tog ranga nesposobnog ali i americkih miljenika generala

ponos perisic i kompanija

rec je o visini penzije bila nepsimeni nesretnice

i tebe kao nesrbina i mujicu zulja ono sto sam vam slao mundzose domace i bin ladenove u sehide :mazi:

uzet je ko primjer tutubanu

ima jos mnogo iz tog ranga nesposobnog ali i americkih miljenika generala

ponos perisic i kompanija

rec je o visini penzije bila nepsimeni nesretnice

i tebe kao nesrbina i mujicu zulja ono sto sam vam slao mundzose domace i bin ladenove u sehide :mazi:
Pored mrtvog stavio si i čoveka koji je na mardelju. Vrlo hrabro sa tvoje strane, mislim kao primer.

Pored mrtvog stavio si i čoveka koji je na mardelju. Vrlo hrabro sa tvoje strane, mislim kao primer.
ja sam svoju hrabrost dokazivao dje je trebalo. po ozrenu ilijasu. saljuci u sehide tvoje mundzose

o meni se zna mujice.

a za ove dupelisce i knjiske kancelarijske moljce me zabole patka

perisicu je mesto bilo na robiji u srpskom zatvoru bar 40 godina kad vec nema srmtne kazne ca cin IZDAJE

Генерал Перишић један од најстаријих осуђеника у Забели​

Бивши начелник Генералштаба, осуђен због шпијунаже у корист САД, четворогодишњу казну затвора издржава у Казнено-поправном заводу у Пожаревцу

ВОЈНЕ ТАЈНЕ ЗАВРШИЛЕ У РУКАМА СЛУЖБЕНИКА САД: Генерал Перишић у затвору, Секулић побегао, а Влајковић замолио одлагање​

jel spijun i izdajnik treba da dobija penziju ?
znamo mi da vama mujicama ovakvi odgovaraju

ne spamuj vise temu

Poslednja izmena:
ja sam svoju hrabrost dokazivao dje je trebalo. po ozrenu ilijasu. saljuci u sehide tvoje mundzose

o meni se zna mujice.

perisicu je mesto bilo na robiji u srpskom zatvoru bar 40 godina kad vec nema srmtne kazne ca cin IZDAJE

Бивши начелник Генералштаба, осуђен због шпијунаже у корист САД, четворогодишњу казну затвора издржава у Казнено-поправном заводу у Пожаревцу

ВОЈНЕ ТАЈНЕ ЗАВРШИЛЕ У РУКАМА СЛУЖБЕНИКА САД: Генерал Перишић у затвору, Секулић побегао, а Влајковић замолио одлагање​

ne spamuj vise temu
Dosta dugo si proveo u ratu i to je nažalost ostavilo posledice po tebe. Nije ništa strašno, bitno je da se obratiš nekom stručnom licu. 25 odn. 29 god. posle rata tebi se i dalje priviđaju Alijini džihad ratnici, Bin Laden i njegovi glavoseče, ustaše iz Jasenovca, a sve to začinjeno u zaveri CIE i Vatikana.
Ako si iz glavnog grada Otadžbine onda se obrati Drajzerovoj, Palmotićevoj, Skeli ili kod dr Laze.
Legitimaciju invalida imaš i toeto. Srećno.

Dosta dugo si proveo u ratu i to je nažalost ostavilo posledice po tebe. Nije ništa strašno, bitno je da se obratiš nekom stručnom licu. 25 odn. 29 god. posle rata tebi se i dalje priviđaju Alijini džihad ratnici, Bin Laden i njegovi glavoseče, ustaše iz Jasenovca, a sve to začinjeno u zaveri CIE i Vatikana.
Ako si iz glavnog grada Otadžbine onda se obrati Drajzerovoj, Palmotićevoj, Skeli ili kod dr Laze.
Legitimaciju invalida imaš i toeto. Srećno.
ne vodi brigu.

Dešavanja traju od XVIII veka kad su Turci počeli da proteruju Srbe i kolonizuju Šiptare.

o meni se zna mujice.

jel spijun i izdajnik treba da dobija penziju ?

ne spamuj vise temu
Perišić je zaslužio bar 40 godina robije, s tim da može da izđe tek kad oslobode i poslednjeg “haškog” zatvorenika.

Gde su Zavetnici
Gde su Dveri
Gde su Radikali
Gde je Levijatan
Gde je Knjaz Babović
Gde je Obraz
Gde je Mirko Jović SNO
Gde je Nestorović
Gde je Čirilica
Gde je Naroda stranka
Gde je Miloš Vrancuz
Gde je dijaspora sa 9000 kilometara da kaže šta da se uradi
Dijaspora predlaze da se Srbi uljude i iskorene lopovluk i korupciju, a ujedno postave ljude sa regularno zavrsenom skolom i dugogodisnjim iskustvom (10+ god) u struci na odgovorne pozicije.
Onda kad urede drzavu, Šipci ce sami glasati da KiM bude deo Srbije, kao sto ljube i 🇨🇭 zastavu.

Sve dok se smece baca na ulicu, masovno gutaju cigarete i loce alkohol; skraba po fasadama, zagadjuju reke i zelene povrsine … niko normalan nece da ima posla sa takvim primitivcima i bezace od njih.

Eto predloga, bez oruzja, rata i ostalih sranya.
Sto se ne takmicite sa drugim drzavama u svakodnevnici, a ne debilanama poput trcanja za loptom.

Realno koga boli K jel Srbija dala gol u Nemackoj ili ne kad joj gradovi SMRDE.

Problem nije nastao 70-tih nego znatno pre, Grčka je isto takvo pitanje rešila onako kako su ga Turci napravili - svi koji su došli sa Osmanlijama su lepo otišli sa njima.

Poslednja izmena:
Možda da im se prizna nezavisnost ako Srbi makar mogu da koliko toliko žive i preživljavaju na Kosovu, i to je neki kompromis
Namerna permutacija imena P.Petrovića od strane sns-a , ako se tako lik naziva , od strane vlasti dovela je do stalnih kompromisa. .Trump se sigurno ne slaže sa tim da Šiptari dobiju sve a da Srbi ništa . Ali sa tim se slaže galamdžija Pero da sve izgubimo.

Čudna je psihologija.
Kada bi u na primer Beogeradu izašlo pola milona ljudi koji traže zaštitu Srba na Kosovu ili smenjuju vlast u ''Beogradu''
rešenje bi se brzo našlo naravno od onih iz Eu koji brane poziciju.
A onda bi vlast 'rekla' da ne mogu da reše jer bi nas kao ''bombardovali'' pa onda narod da ih smeni jer su lagali narod
i opet bi se rešenje našlo .
Pak ako bi demonstrirali protiv vlade i politike na Kosovu ništa ne biste dobili , ništa.

Srbija je "apsolutno spremna da razgovara sa Prištinom" i da "pravi kompromise" o Kosovu, izjavio je danas za AFP premijer Srbije Miloš Vučević.
To je rekao dan uoči sastanka o nastavku dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

Vučević je naveo da kompromisi znače da niko potpuno ne dobija, a niko potpuno ne gubi.
"Bolje je sesti, sresti se, razgovarati, pokušati da razgovaramo. Sve je bolje nego zaoštravanje", dodao je on.
Prema njegovim rečima, veliki narodi i velike države, nisu to zbog svoje teritorije, već zbog odgovornosti da traže mir.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti sastaju se sutra u novoj rundi dijaloga na visokom nivou, čiji je domaćin visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel.
https://www.021.rs/story/Info/Srbija/379747/Vucevic-Srbija-spremna-na-kompromis-oko-Kosova.html

Bilo je i ranije priča o tome, ali kad to izjavi predsednik naše vlade i čovek od Vučićevog najvećeg poverenja sve to značajno dobija na težini. Još kad tome dodamo da se sutra Vučić sastaje sa Kurtijem jasno je da su moguće razne stvari. Šta očekujete, kakav kompromis?
Takav što ćete zbog izdaje nas Srba na Kosovu i Metohiji svi vi umirati u Vučićevom jalovištu litijuma.

Back