Vučević: Odustali smo od rušenja SPENS-a, nema podrške javnosti za rušenje

Promenada.Napravljeno je to sranye već i obesmislilo SPENS.

- - - - - - - - - -

Između Spensa i Merkatora stoji Promenada.Suludo.Promenada u kojoj svakih par dana treba menjati pločice jer ih podklobuče podzemne vode.Promenada u kojoj su se srušile stepenice.Fušeraj

neiscrpan biznis, ko zna koliko puta se to renovira...na papiru

baci se na papir , izracuna sta je finansijski kvalitetnije,

srusi se ili adaptira.

nit zbog javnosti treba ulagati u bure bez dna , nit treba rusiti samo da bi se radilo.

slusaj ti beogradjaninu ili sta si vec...

da rusis spens novosadjanima mozes samo ako si spreman kuca da ti se srusi!!!

seme vam beogradsko!

SPENS je ikona novog sada!!!

sala od 11 000 ljudi je bila najveca u srbiji dok sebi niste iygradili arenu... unistio je *******i partizan , i sada bi novosadsku djecu i vojvodinu da unisti tako sto nece biti sportske hale za sportove u dvorani poput kosarke odbojke... ODBOJKA IZ NOVOG SADA od brace grbica djule mestera boskana i desetine njih je donela olimpijska svetska zlata! ne partizan i zvjezda!

ODBOJKE NE BI BILO DA NE BI SPENSA!!!

ne igrajte se beogradjani!!!

inace nemojte se cuditi kada bude pasos koristili za prelazak u novi beograd!!!

Ja nisam građevinski inženjer, ali kontam zašto je SPENS energetski neefikasan.
ZATO ŠTO JE SAV U STAKLU!!!! To je očigledno. Ne moraš biti inženjer da bi to ukapirao.
Treba smisliti neko racionalno rešenje: na prvih 3-4 metra visine stara stakla zameniti novim, trostrukim izo-staklima punjenim argonom, i da budu recimo braonkaste boje, kao do sada, ili tamno plave boje, i to slabo providna, ali da nemaju onaj koeficijent propustljivosti toplote viši od 0,7 W/m2K. Sve iznad toga postaviti ploče u istoj toj boji ispunjene stiroporom koji je izuzetno dobar izolator.

Siguran sam da tako nešto može da se smisli za bolju energetsku efikasnost te građevine.

Problem Spensa je, naravno, i u velikom višku broja zaposlenih. To takođe pravi gubitke.

Ja sam praktično odrastao na SPENS-u i emotivno sam vezan za tu građevinu.

I super je što će Kinezi da grade garaže. U širem centru Novog Sada nikad nema parking mesta. Dobro bi nam došlo novih 1000+ parking mesta.

Nema lepšeg grada od Novog Sada.

http://nsuzivo.rs/novi-sad/novi-sad-u-buducnosti-ovako-ce-izgledati-nas-grad-foto-video

:)

Nema ružnijeg grada od Novog Sada.

Ух, не могу да се сложим. Али питам, одакле такво мишљење?

- - - - - - - - - -

Јер знаш шта је ово?

Matica-srpska-890x395_c.jpg

Znači princ Čarls je bio tamo 2016. Nisam to znao. Ja sam bio na nekoj predstavi 2017.

I to je ova zgrada:

Galerija-Mtice-srpske-740x431-696x405.jpg

Чини ми се да је Нови Сад више српски од главног града. Не верујем да је принц набасао случајно него да зна шта може да види у матици српској.

Znači, ako ja dobro kapiram raspored objekata, ide istočna tribina koja je i ovako bila ispunjena raznim lokalima, pa onda taj tržni centar i posle toga SPENS? Kome je pobogu palo na pamet da tako gomila građevine na relativno malom prostoru, plus već solidno popunjenom?

Ако знаш где су Спенс , Меркатор и Стадион направиш троугао и тачно у центру тог троугла је Променада. Људи причају да су је радили робијаши из Румуније па је одатле и дошао тај фушерај.

Back