Vučević: Napadi Dinka Gruhonjića na Vučića su napadi blokadera na ustavni poredak

Vučević: Napadi Dinka Gruhonjića na Vučića su napadi blokadera na ustavni poredak​

Pogledajte prilog 1854347
Vučević: Napadi Dinka Gruhonjića na Vučića su napadi blokadera na ustavni poredak - Copyright screenshot/RTS
Autor: Tanjug

01/02/2026 @21:20

Predsednik SNS i savetnik predsednika Srbije za regionalna pitanja Miloš Vučević izjavio je večeras da su napadi profesora Univerziteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjica na predsednika Srbije Aleksandra Vučića napadi blokadera na ustavni poredak i nezavisnost Srbije.

"I svako ko sebe smatra Srbinom, a blokader je, treba dobro da se zapita - kako je završio u pokretu koji vodi jedan Dinko Gruhonjić? I za sprovođenje čijih ideja se zapravo bori?", upitao je Vučević u objavi na društvenoj mreži Instagram.

"Njegovi napadi na predsednika Aleksandra Vučića, napadi su blokadera na ustavni poredak, na srpsko pravo da imamo svoju državu, na našu nezavisnost", poručio je Vučević.

Gruhonjić je u intervjuu za "Slobodnu Bosnu" rekao da će u Novom Sadu država Srbija slomiti zube i da će se tu "obračunati jednom za zauvek sa velikosrpskim kleronacionalizmom".

https://www.euronews.rs/srbija/poli...a-gruhonjica-na-vucica-i-ustavni-poredak/vest

Ništa novo pod Suncem, Dinko Gruhonjić samo kopira metode Titove KPJ koja se takođe kominternovski krila iza borbe protiv “velikosrpske diktature”.

Велика Србија?! А да! То су оне шешељеве новине. Квалитетни стрипови са националном темат и диплерице опупели’ снајки из шумадијски’ села. :heart::heart:

To je tek stara nebuloza, koja se ponavlja non-stop.

Naravno da znaju.
Hoćeš da kažeš da Francuz ne zna ko je Makron ili Austrijanac ko je Kurc..? :)

Ne znaju na zapadu ko su im ministri ali zato divljaju po ulicama zapada na svaki predlog zakona nekog ministra.. hahaahha Baš ne znaju.

Ne znam stvarno ko je to odvalio ali vidim da se gluposti lako primaju kod nas i ponavljaju kao i ova glupost o tome da Dinko nema nikakve veze sa studentima.. :)
Zna, al ga baš briga šta radi, sve dok u državi postoji poštovanje zakona, ne selektivnost. Kada predlože nekog ministra koji zagovara nešto što će se loše odraziti po život tog naroda naravno da protestuju. I, da, divljaju i razbijaju. Ovde mirne proteste prebijaju plaćenici, i ne postoji način da mi uzvratiš a da to bude istinita tvrdnja. Ne znam ko je prvi lupio glupost sa Gruhonjićem, u stvari, znam, glupi ćaciji kojima je on bio idealna meta, em nije ''čist Srbin'' em obrazovan, em ne ćuti, taman imao sve uslove da se proglasi državnim neprijateljem br.1. Jahanje na patriJotizmu je uvek palilo kod izvesnog broja Srba, lako je to pretvoriti u teoriju zavere oko protesta. Jedina veza je to što je profesor, to što je pre protesta ukazivao na slične stvari koje su posle i ostali mogli da potvrde nakon dešavanja i pogibije. Lako je uhvatiti se nekoga, ali mi je čudno i smešno što skoro dve godine papagajišete o njima bez ikakve trunke dokaza... šta bi BIA, CIA ,''KGB'', niko ne šalje tačne podatke?
:mrgreen:

Floskula, baš svuda se lome koplja oko toga ko je na vlasti, isto kao u Srbiji.

U Americi kad hoće da provere nečijih stanje pitaju ga ko je predsednik Amerike, deo standardne procedure.
Pitaju i koja je godina i ime, ako si na takvu proveru stanja mislio :mrgreen: nigde u svetu nisam čula da se neko toliko bavi politkom i vladom ako se dobro živi. Po mom iskustvu, jedino kada su predsednički izbori, narod se upozna sa kandidatima i njihovim programom. Što se tiče USA zna se podela na republikance i liberale, znaju se države koje koga podržavaju, ali čisto sumnjam da običan Amer zna sve senatore koji ih zastupaju. Ni guvernere ne znaju.

Ne podržavaš nijednu opciju, ali od 97 hiljada napisanih poruka podržavaš radikale u 45 hiljada, i sve ostale podržavaš u nula poruka.

Ko te ne zna.... z:mrgreen:
Ko me ne zna? Jedino čime se bavim je suzbijanje Dinkove demagogije, koliko vidim Vučićevim populizmom se već mnogo bave.

Poslednja izmena:

Back