Vrijeđanje Srba u Sarajevu

dragon x

Legenda
Poruka
54.703
Košarkaška reprezentacija Srbije slavila je u Sarajevu protiv Bosne i Hercegovine sa 74:72 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, no sportski događaj u dvorani Skenderija ostao je u drugom planu zbog ponašanja dijela domaćih navijača.

Već pri izlasku srpskih košarkaša na parket s tribina su se čuli zvižduci i uvrede. Tijekom intoniranja himne Srbije navijači BiH pjevali su pogrdne stihove upućene protivničkoj reprezentaciji, a prozivanja su se nastavila i tijekom utakmice.

"Pitam se kako su se sinoć u dresu Bosne i Hercegovine osjećali Vojin Ilić i Stefan Simanić dok su sa parketa slušali skandiranja "gazi, gazi, gazi četnike", psovke o "vlaškoj majci" i ostale primitivne izlive mržnje, upućene mladićima koji nisu bili ni rođeni kad je bjesnio rat. A da krkanluk ne bi ostao samo na nacionalnoj osnovi, pobrinuli su se i za dodatne slojeve primitivizma – transparentom “Defend Europe from gay brotherhood” sa grbovima Srbije i Rumunije. I nacionalizam i homofobija u jednoj rečenici", započeo je Danijal Hadžović svoj tekst o ovom ispadu.

Istakao je da je Košarkaški savez Bosne i Hercegovine odgovoran što je to dozvolio. Navijačka grupa BH Fanatikos se mjesecima borila da dobije mesto na tribini i na kraju je u tome uspjela.

https://www.tportal.hr/sport/clanak...ne-pripadate-sarajevu-i-niste-od-nas-20251201

Mir, suživot i tolerancija su nepoznati pojmovi u FBiH ma o čemu se radilo kada se tiče Srba.
Sve to zbog kulture i društva koje u Sarajevu u svakom većem naselju kači table sa natpisima
"Ovde su srpski zločinci ubili 5 građana Sarajeva" itd. Dok naravno nema obilježja za ubijenu srpsku djecu čak ni mjesta gdje su ubijene djevojčice Nataša i Milica i kuće gdje je ubijeno šest članova porodice Ristović među kojima je bio dječak i nepokretna starica nema nikakvih natpisa niti bilo čega.
A da napišu "Ovde su muslimanski zločinci ubili šest članova porodice Ristović" to bi tek bilo ravno dolasku vanzemaljaca.

Bolest Sarajeva je izgleda hronična, pored dobrih ljudi kojih ipak ima u njemu grad su preuzeli mrzitelji i podlaci koji škole i trgove nazivaju po osuđenim fašistima.

Što i ne bi kada u Sarajevu više nema ni srpske ni jevrejske djece...

Bitno da Oric partija sa Srbima.

images

To je grozno što se desilo, upšte nije u redu da smo se spustili na nivo navijača iz kad uzvikuju na utakmicama "Nož, žica, Srebrenica" "ubij baliju" itd.
Ne bi trebalo da se dešavaju takvi incidenti na utakmicama ali očito je da su navijači najgora sorta društva svake države pa me zato i ne potresa previše. Nek se i poubijaju, ebe mi se.

To je grozno što se desilo, upšte nije u redu da smo se spustili na nivo navijača iz kad uzvikuju na utakmicama "Nož, žica, Srebrenica" "ubij baliju" itd.
Ne bi trebalo da se dešavaju takvi incidenti na utakmicama ali očito je da su navijači najgora sorta društva svake države pa me zato i ne potresa previše. Nek se i poubijaju, ebe mi se.
Nije baš da ako nešto ne kažete, da mi ne osećamo šta mislite. Kad npr. pokušavate da namećete političke lidere Srbima, to je mnogo gora uvreda od uzvikivanja na utakmicama.
A tvoja ocena navijačke populacije generalno, nešto je sa čime se slažem. Zamisli u životu biti navijač. :roll:

Nije baš da ako nešto ne kažete, da mi ne osećamo šta mislite. Kad npr. pokušavate da namećete političke lidere Srbima, to je mnogo gora uvreda od uzvikivanja na utakmicama.
A tvoja ocena navijačke populacije generalno, nešto je sa čime se slažem. Zamisli u životu biti navijač. :roll:
Ne znam da li ste očekivali cvijeće, vatromet?
Navijači su zlo, osvetoljubivo zlo. Problem je što te ista navijače boli dupe za to kako će igrači otići na utakmicu u državu koju su izvrijeđali sa tribina. Odvratni su mi i jedni i drugi i treći navijači sve dok miješaju politiku i sport. Ćao!

Aca Lukas je pokušao da uspostavi... A Ždrale, ne znam ko je, ili šta je... :mrgreen:
Opaki kriminalac, eto imaš video neko je okačio na početku baš ove teme. Samo što Dodo nije imao muda njemu reći: e nećeš više krasti u RS-u! :D
Uostalom, dobro mu je Aca i rekao: šta ti pričaš Dodiku o kredibilitetu, ja sami dalje pjevač, a ti? :D

Uzećeš joj 20 km, neće biti ništa isto kao što godinama, decenijama nije bilo ništa ni u Srbiji :D
Bilo je. Hiljade i hiljade evra smo plaćali EU ligama zbog takvog navijanja. Igrali mnogo puta bez publike, igrali mnogo puta u drugim zemljama... bilo bi fer da postoji reciporcitet, jer dokle god ga ne bude, biće i ovih koji će mrzeti jedni druge.

Back