Vremeplov - koji biste socrealistički auto izabrali?

Od tih sa slike žutu ladu :D Inače tata je imao pezejca 5-6 godina. Nov kupljen. @dlugomir spada li I princ u tu kategoriju?
Pa sad ... to je bio suštinski zapadnonemački auto, mada su neki primerci sklopljeni i u fabrici Pretis u Sarajevu. Meni se od njih naročito sviđao model 1200 C

1730031095803.png

Inače moj tata je takođe imao Pezejca, a pre njega Škodu 1000 MB koju je zbog stalnih problema koje je imao s njom zvao 1000 muka Božijih. Evo i tog auta:

%C5%A0koda_1000MB%2C_Jihlava_1992.jpg

Pa sad ... to je bio suštinski zapadnonemački auto, mada su neki primerci sklopljeni i u fabrici Pretis u Sarajevu. Meni se od njih naročito sviđao model 1200 C

1730033047238.png
Tatin prvi auto je bio princ. Jednom komšinica išla sa njim i mamom na kraći put. Kaže mi smo sve obišli a nas niko :D
Брз, лаган и живахан (овај јачи модел 1200, са „лажном маском” напријед јер му је мотор био позади), али и веома нестабилан. Многе је главе дошла та његова живахност.

Него, како да заборавите двоцилиндричног малишана с којим су силне пољске 4-5 члане породице долазиле на Јадран са метар високим товаром на кровићу?
1730032994019.png

Из тог времена је и она:
Чекала је принца на бијелом коњу, а дочекала коња у бијелом принцу. :rotf:
Znači tako je naš kolega smislio nadimak. Inače koliko se sećam kod nas su najčešći bili crveni i zeleni. Crveni mi je bio najlepši.

Znači tako je naš kolega smislio nadimak. Inače koliko se sećam kod nas su najčešći bili crveni i zeleni. Crveni mi je bio najlepši.
Не знам за колеЗу, овдје је коњ У а не НА бијелом принцу.
Иначе, било их је доста и бијелих (заправо слоновача, потпуно бијели никад нисам видио), а и неких свјетло плавих ал баш свијетла плава, свјетлије од ведрог неба.

Back