Vreme za udaju/ženidbu

Mogu da se udam pa da zajedno sa deckom, muzem, izlazim na splavove, on moze da sedi ako nece da igra, a ja mogu da igram. Ali, ne mogu stalno sama da igram ili sa devojkama, kad tad ce tu da se umesa neki decko i sta onda da radimo? Da se razvedem?

Можда би било згодније да одмах директно праве унучиће...:roll:

Odlicno! nasmijala si trudnu zenu koja ne moze da zadrzi u organizmu niti jedan kompletan obrok i stalno je malaksala i umrtvljena... Eto, tvoje dobro djelo za danas :)
Nem pravog vremena... Svakome svoje pase. Ja se udado' sa 18 (i to nisam ostala trudna, nego smo se zezali, izlazili, studirali, pa sad cekamo beberonce) i super mi je. Bas mi odgovara tako. Prosli smo puno divnih stvari, proputovali koliko se stiglo, planiramo i nova putovanja (jos jedno za dvoje, a onda za troje) osjecam se ispunjeno i zadovoljno. Skoluljem se, nadogradjujem u svakom smislu. Sto ne znaci da bi svakoj djevojci prijala udaja odmah po zavrsetku Srednje.

Kad je vreme za udaju/ženidbu po Vašem mišljenju? I da li uopšte mislite da je određeno koje su to najbolje godine za žene da se udaju i za muškarce da se ožene? Razmišlja li neko o ovome ili je to totalno ne bitno!?!

Da li Vam je OK da se devojka odmah posle srednje škole uda i rodi dete pa kasnije nastavi školovanja(ako uopšte ima takvih slučajeva, pri tom mislim na upis faksa) ili npr da se mladić oženi vrlo mlad takože posle srednje???

Osoba sa ovakvim pitanjem je daklem na jednoj zivotnoj raskrsnici. Svi mi nekad stojimo na tim raskrsnicama i imamo 5 minuta vremena da odlucimo kojim cemo putem ici. Naravno da smo u trenutku nesigurni i dvoumimo se ali ipak krenemo jednim putem. Eto i dragi nam forumasi uticu na takve slucajeve.

Rekla mi drugarica da sam ja na netu i da trazim savete tamo. Samo sam se nasmejao i rekao joj da samo ovce koje vicu "dosla sam na sisanje" traze savet na netu. Nikad ne bih prihvatio ni jedan savet od neke osobe kojoj ne vidim lice i oci i kojoj otprilike ne znam njen zivot i njenu zivotnu situaciju.

Ova tema je tipican primer dobrobiti i doprinosa foruma na klasicne zivotne situacije...

Osoba sa ovakvim pitanjem je daklem na jednoj zivotnoj raskrsnici. Svi mi nekad stojimo na tim raskrsnicama i imamo 5 minuta vremena da odlucimo kojim cemo putem ici. Naravno da smo u trenutku nesigurni i dvoumimo se ali ipak krenemo jednim putem. Eto i dragi nam forumasi uticu na takve slucajeve.

Rekla mi drugarica da sam ja na netu i da trazim savete tamo. Samo sam se nasmejao i rekao joj da samo ovce koje vicu "dosla sam na sisanje" traze savet na netu. Nikad ne bih prihvatio ni jedan savet od neke osobe kojoj ne vidim lice i oci i kojoj otprilike ne znam njen zivot i njenu zivotnu situaciju.

Ova tema je tipican primer dobrobiti i doprinosa foruma na klasicne zivotne situacije...

Odmah da ti kazem da gresis nisam na raskrsnici a posebno ne na toj! Jednostavno postalo mi monotono na podforumu Zenski kutak pa rekoh da pokrenem temu oko koje se uvek vodi polemika....neki su za odredjene godine a neki nemaju predrasuda za to(kao i ja)!

Što pre to bolje....

Mladja snaša , lepša , deca zdravija, sretnija, kao roditelji imate više živaca , snage, ljubavi....svi ste svakom lepši....pa i sretniji....

A ko bi i veće i vreće on taktizira.....pa se posle čudi šta se sve dešava.....

znam da je pravo vreme, bar što se mog slučaja tiče, juče.
pošto bih voleo da imam petoro dece, trebao sam se oženiti ranije kako bih dostigao tu cifru, jer bi supruga faktički rađala svake 2-3 godine po jedno, pomnoženo sa 5, znači nekih desetak-petanestak godina....
iako me vreme ugazilo (imam 28 godina), i dalje ne odustajem od ovog cilja, a postoji i neko rešenje da nađem poprilično mlađu ženu od sebe, ili pak da sa vršnjakinjom stanemo na cifri od 3.... takođe, postoji i opcija usvajanje, ukoliko zakažemo u pogledu začeća, zašto da ne....
ukratko, u odnosu na taj faktor odgajanja dece, ja procenjujem kad je pravo vreme za brak, pa konstatujem - što ranije to bolje...

Puno zena kod nas se udaje zato da bi im bilo lakse, da bi im muzevi nesto kupili, olaksali im zivot. Nema tu ni Lj od ljubavi.

A muski se ne bi trebali zenit pre 45-te, jer nisu ni zreli a i podlozni su zenskom komandovanju.

Ustvari muskarac se ne treba zenit dok god mu se dize, nego tek kad prestane. A tada zenama i nije ni bitno da li ti se dize, svaka ce te uzet da ne bi bila sama.

Kad je vreme za udaju/ženidbu po Vašem mišljenju? I da li uopšte mislite da je određeno koje su to najbolje godine za žene da se udaju i za muškarce da se ožene? Razmišlja li neko o ovome ili je to totalno ne bitno!?!

Da li Vam je OK da se devojka odmah posle srednje škole uda i rodi dete pa kasnije nastavi školovanja(ako uopšte ima takvih slučajeva, pri tom mislim na upis faksa) ili npr da se mladić oženi vrlo mlad takože posle srednje???

Uopsteno sazreva se od 25 god. pa na dalje,pa je to neko idealno vrijeme,ni stari ni mladi...sve kasnije dolazi do tezih odluka,vise se zanoveta,detaljise,gledaju se neke stvari na koje se mlad covjek ne obazire...nema razlike i za musko,ni za zensko...licno volim sto sam mlada mama...ali znam da u zivotu nema pravila,tako znam dosta neudatih,neozenjenih u 35 g.A i ovi koji su u tom periodu usli u bracne vode,izrodili djecu,mislim dobro im je nije da nije,ali kao da se sile neke stvari,ubrzavaju,izrode dvoje,troje u kratkom periodu pa malo djeluje konfuzno,jer svjesni su da vrijeme leti.Ali opet svako ima svoje vrijeme,i najbolje je kad se osjeti spremnost za takav zivot i obaveze...Nista gore nego ajd' da se udam jer eto moram,istice vrijeme...a tek ono zavrsila sam skolu i brze bolje samo da ne prodje voz...
Tako mislim da stariji roditelji su mnogo zahtjevniji,manje je razumjevanja,vise nesuglasica sa djecom...veci sukob generacija...

Puno zena kod nas se udaje zato da bi im bilo lakse, da bi im muzevi nesto kupili, olaksali im zivot. Nema tu ni Lj od ljubavi.

A muski se ne bi trebali zenit pre 45-te, jer nisu ni zreli a i podlozni su zenskom komandovanju.

Ustvari muskarac se ne treba zenit dok god mu se dize, nego tek kad prestane. A tada zenama i nije ni bitno da li ti se dize, svaka ce te uzet da ne bi bila sama.

Kad ti se ne diže, ne trebaš ni sam sebi, a kamoli ženi! Koja je do tih godina ostala sama, ili se navikla na samoću ili nije ni htela da se udaje, pa neće ni za nekog matorca koji ima svoje ukorenjene samačke navike (samo da joj zvoca i gunđa).

Nema tu pravog ili pogresnog vremena.Samo postoje prave i pogresne osobe.
I naravno svako od nas sazri u razlicito vreme.Ja sam se prvi put udala neprosredno posle srednje skole i dobila dete.Taj brak je propao...sve je bio jedan promasaj,koji me je kostao mnogo nerviranja.Najgore od svega je bilo,bar meni,sto sam dosta rano stekla jedno takvo iskustvo koje moji vrsnjaci nisu imali,niti su razmiljali o tome,i sto sam posle razvoda(sa 25 godina)imala osecaj da se srusio ceo moj dotadasnji svet,osecala sam se umorno i iscrpljeno od svega.A valjda su to one godine kada treba da se covek oseca lepo i da ima snage za zivot,da ga gradi,a ne da skuplja ostatke rusevina.
Ali sve je to doslo na svoje...Posle sam se opet udala i to za onog pravog.Valjda sam u svim tim mukama naucila nesto.
Ipak idalje ostajem pri tome svako ima neko svoje vreme.Samo treba to da oseti.

Back