vreme pregazilo strip i zabavnik

Moze, ali iskljucivo u Brixijevom prevodu.

"Bježmo Grunfe, njih su dvojica, a mi smo sami!"

"Tko izgubi dobitak, dobije gubitak."

I naravno

"Tko vrijedi leti, tko leti vrijedi. Tko ne leti, ne vrijedi."

" Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti!"
Čitao sam da je Alan Ford bio popularan jedino u ex YU, čak ni u Italiji nije postigao toliki uspeh. I sve to zahvaljujući prevodu! :klap:

čitam ovih dana da se ponovo pokreću izdavanja nekada popularnih strip serija
uz koje smo mi sada već matori odrastali (Zagor, Mr.NO, AlanFord....) a i u autobusima sam video neke reklame...

Ja sam kao dečak redovno čitao Politikin Zabavnik, ali od pojave Interneta takav
tip časopisa je jednostavno postao nezanimljiv.
Da, onda je bio baš zanimljiv, bez obzira na uzrast, ali sada...pored svega ovoga što možemo da vidimo, i što smo videli...

baš mi je bez veze to dizanje iz mrtvih onih stvari koje su umrle i očekivanje da će proizvesti efekat kakav su proizvodile onda kada su postojale.

Bre visim an netu po ceo dan. A opet ne propustam nijedna broj P. Zabavnika

...chesto se nasmijem kad vidim na netu neshto o chemu se nekad davno pisalo u Politikinom Zabavniku, kao ,,vizija za buducnost''...a sada...kao shto mi je bilo smijeshno kad sam kao dijete chitala stare brojeve ,izdanja-prije mog rodjenja o chemu se pisalo...ja opet mislim da je ipak lijepo za djecu (bez obzira shto im je net dostupan) da im neko pripremi , izmedju dve korice, kroz rubrike na koje su navikli...meni je bio vazan i onaj osjecaj ,,tradicije''od kad se kupuje redovno... (hahaha, a sad znam ko ce da se nasmije na ovo - pa neke drugarice sam upoznala kroz razmjenu Zabavnika ,,na chitanje'')

najveci grijeh , koji moram da priznam...da sam nekada davno, davno (crno dijete, treba me ulemati)...mijenjala ,,one stare''Alan Fordove , sa jednom curom, za limenke koje sam pochela skupljati (jaoj, smece shareno, nama je bilo hit, tada kad se nisu proizvodile ovdje)...i dodjem jedan dan iz shkole i vidim da su moji zasadili sjemenke borova, shisharke su donijeli odnekud, chisto iz zezanja , bash u moje limenke, jer su im se uchinile zgodne za takav eksperiment ...tuga (naravno zbog Alan Fordova)

Poslednja izmena:
ta reizdanja obično omanu jer su loše crtana...........i loša je oprema i odmah je krš.........iam a.f. od prvog pa sad ne znam tačno do kog broga.....i ....sin city je odličan i ceo taj kasniji serijal...i konstantin i vendeta......onda onaj inspektor....pa novi konan...i konstantin.......sve to što je izdao beli poot......onda palestina...pa onaj strip o feliniju.....odličnih stvari ima...samo malko boli cena...

ta reizdanja obično omanu jer su loše crtana...........i loša je oprema i odmah je krš.........iam a.f. od prvog pa sad ne znam tačno do kog broga.....i ....sin city je odličan i ceo taj kasniji serijal...i konstantin i vendeta......onda onaj inspektor....pa novi konan...i konstantin.......sve to što je izdao beli poot......onda palestina...pa onaj strip o feliniju.....odličnih stvari ima...samo malko boli cena...

slazem se...

meni je sendmen nil gajmona nesto sto ne mogu da verujem da sam tek pod stare dane otkrila...sjajno...

" Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti!"
Čitao sam da je Alan Ford bio popularan jedino u ex YU, čak ni u Italiji nije postigao toliki uspeh. I sve to zahvaljujući prevodu! :klap:
citali smo isti clanak :)
i ja imam CD alana forda skeniranog... IMALA, posto sam se iznervirala i bacila.... necu to da "citam"...
nekad sam citala sve zive stripove i skupljala... hehe i nacrtala sam nekoliko stripova... boze, sto sam bila netalentovana u tome. al mi bio gust :)

nego jel' neko skupljao sve one stripove u nastavcima iz sredine politikinog? nikad necu sebi oprostiti sto sam ih se rastosiljala u jednom naletu rasciscavanja sa detinjstvom :( ... fantom... talicni... porucnik bluberi... jao jel' neko ikada citao...kako se zove... isto divlji zapad ali parodija, sa onim crvima na pruzi... koko bil? da umres od smeha...

1000271.jpg

jeste koko bil-seca li se neko?

i sambrovi su okej...ima onaj strip za odrasle..."kakav je ovo svet".......malo je perverzan...a i braća frik..tu je mačak glavni joonak...kao garfild samo bezobrazniji.......e ima istine to kad se gleda...koga bi sada nešto interesovao komandant mark...misim, meni se sviđa...al sad je to sve malo prevaziđena priča........ko šo kažu za tom sojera...prevaziđeno...gde se sad deca joore po dvorištima...idu na reku na pecanje...promenila se vremena šo bi rekla ....koočka.. ( :

Osamdestih godina dok sam kao klinac čitao stripove, uredno sam vodio spisak pročitanih i to sve klasirano po glavnim junacima. Nekim čudom, taj spisak je preživio sve ove burne godine, ratove, seobe, generalna čišćenja sobe... i danas on ima za mene neprocijenjivu vrijednost. Ima blizu hiljadu upisanih naslova, a najgore je to što se nesjećam radnje ni jednog jedinog stripa. Sve je izvjetrilo za ovih dvadesetak godina. :confused:

čitam ovih dana da se ponovo pokreću izdavanja nekada popularnih strip serija
uz koje smo mi sada već matori odrastali (Zagor, Mr.NO, AlanFord....) a i u autobusima sam video neke reklame...

Ja sam kao dečak redovno čitao Politikin Zabavnik, ali od pojave Interneta takav
tip časopisa je jednostavno postao nezanimljiv.
Da, onda je bio baš zanimljiv, bez obzira na uzrast, ali sada...pored svega ovoga što možemo da vidimo, i što smo videli...

baš mi je bez veze to dizanje iz mrtvih onih stvari koje su umrle i očekivanje da će proizvesti efekat kakav su proizvodile onda kada su postojale.

ahahhahahah vr !...postao ti je nezanimljiv chim ti je na pamet palo kako da se dokopash vagine lol...eeee moj ti...ne samo da prdish nego si se popeo na astal sred sobe i prdish xD

Back