Ljubo2
Iskusan
- Poruka
- 5.247
Vraćam se na tvoj prethodni post.Ако квантни вакуум поседује честице и поље, онда је он материјалне природе, а Свест није материјалне природе.
I šta dobijaš time ako kažeš da je je Kvantni vakuum materijalne prirode, s obzirom da se u nauci i dalje ne zna šta bi to materija mogla da bude. tj. šta je njena suština. Kao što ni o Svesti i dalje ništa ne znamo, ako kažemo da Svest nije materijalna. Zar se o materiji uopšte može znati bilo šta, s obzirom da materiju nikada niko nije opazi i da ona uopšte i ne postoji. Nebitno što čestoce i polja kvantnog vakuuma mogu i da nastanu i nestanu i da budu ioažljive i neipažljive, ako i dalje o njima ništa ne zmnamo. Niti ćemo da saznamo sve dok ne uspemo da rešimo problem postojanja Svesti i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti o radnji, sem kojih ničeg drugog nema.
Taćno, nauka samo registruije stvaru i pojave, opisuje kako se one manifestuju i daje im imena, ali ništa ne objašnjava. Zato što sa svojom empirijskom metodom može da opaža samo isvanjske osobine stvari i pojava, pomoću kojih se saznaje šta su stvari i pojave za naučnika kao posmatrača iz vana. A nemoćna je da sa svojom metodom uđe u unutrašnjost stvari i pojava i sazna šta je njihova suština, tj. šta su te stvari i pojave za sebe i u sebi. To i jeste razlog što od nake ne možemo da očekujemo da ona ikada sazna istinu o postojanju stvarnosti i što će onna kao takva zauvek da ostane samo na nivou vere. Da naučnici znaju da je ceo Univerum Svest, nikada ne bi smišljali i proizvodili ratne tehnologije sa takvom razornim dejstvom da pomoću njih mogu da seuše ceo Univerzum i sebe zajedno sa univerzumom. Kao takva, svetska nauka je kao dobra krava mizara. Prvo da pun čabar mleka, pa se onda ritne i sve prospe.Наука је више процес откривања него што је коначно откривање истине.
Kakve projekcije? Nema nikakvih projekcija, već samo fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji,Свест је оно што једино стварно постоји. Све остало су пројекције Свести.
Ima. Sve što je opažlovo ima značenje posledice. A logično je da posledice ne može da bude bez uzroka. A pošto sem Svesti ničeg drugog nema, da bi je bilo, nužno je da sam igra ulogu i sebe kao svog uzroka i sebe kao svoje posledice. U tome uspeva iz pomoć svojih fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, pomoću kojih se većito pretače kroz svoja tri prirodna oblika i stanja i tako večito i naizmenično igra ulogiu i sebe kao svog uzroka i sebe kao svoje posledice.Свест нема узрок ни последице..
Svest ima svoja tri prirodna oblika i stanja kroz koja se većito pretače i tako se večito samoodržava. Ona je uvek ista po tome što uvek raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, ali se i menja prilikom korištenja svtih svojih sposobnosti, pomoću kojih uvek iznova podiže sebe sa biskog nivoa svesnosti na visoki i tako se uvek iznova od zaborava i neznanja podiže ka znanju. I od zla uzrokovanog neznanjem i niskom svesnošću, uvek iznova se uzdiže ka znanju, sibru i vosokoj svesnosti.Свест нема стање, зато што је апсолутна и непромењива, увек је иста и савршена.
MiLSU, ovi je samo nekoliko komentara na neke stavove iz tvog posta kojeg još u potpunosti nisam ni pročitao, ni komentarisao. Bilo bi dobro da ne odgovaraš na ove moje poslednje postove dok tokom narednih nekoliko dana ne završim sa komentarima ovog tvoh posta koji sada komentarišem. Pa ću ja posle da pauziram i čekam da ti meni odgovorišna moje postove, ako nađeš za shodno.