A) Ovo je jedan fenomen koji meni nikad nije bio jasan, a ipak je toliko cest da je cak i nasa redovna svakodnevnica...pogotovo na forumu.
Ja sam uvek kontao da kad nekog muvas treba da budes prijatelj sa njim da lepo komunicirate, da tezite da se zblizite, a ne da se vredjate. Pa mi otud nije jasno:
1. Zasto neki ljudi vredjaju onoga koga muvaju? Sta time zele da postignu? Da li je to samo zato sto su nemusti da drugacije (normalno) muvaju ili je to samo njihova nevestina u muvanju? Ili ima tu neke skrivene logike koju ja ne vidim?
-------------------------------------------------------------------------------------
B) Kad su vec krenula vredjanja, logicna reakcija je bar po meni da se na vredjanja uzvrati. I pretpostavimo da su se sad njih dvoje dobrano napljuvali (npr. Tebi fali daska u glavi...a tebi ne fali ti jesi daska...). Daklem stvorio se plast mrznje, povredjane sujete, ponosa pa i osvete. Ako recimo hipoteticki, zanemarimo taj plast - oboje su svesni da su bez njega oboje normalni i da su u principu ok i da bi se cak i svidjali jedno drugom.
2. Da li je posle takvih uvreda uopste moguce ostvariti neki ok i normalan kontakt i odnos? Da li ce te uvrede kasnije isplivati ponovo u prvi plan? Da li ako se vec pokazalo toliko nepostovanje, da li moguce da se ti ljudi iskreno cene ponovo?