Vredjanje & moovanje - bez smeca

Pera_Zdera

Domaćin
Poruka
3.555
A) Ovo je jedan fenomen koji meni nikad nije bio jasan, a ipak je toliko cest da je cak i nasa redovna svakodnevnica...pogotovo na forumu.

Ja sam uvek kontao da kad nekog muvas treba da budes prijatelj sa njim da lepo komunicirate, da tezite da se zblizite, a ne da se vredjate. Pa mi otud nije jasno:

1. Zasto neki ljudi vredjaju onoga koga muvaju? Sta time zele da postignu? Da li je to samo zato sto su nemusti da drugacije (normalno) muvaju ili je to samo njihova nevestina u muvanju? Ili ima tu neke skrivene logike koju ja ne vidim?

-------------------------------------------------------------------------------------

B) Kad su vec krenula vredjanja, logicna reakcija je bar po meni da se na vredjanja uzvrati. I pretpostavimo da su se sad njih dvoje dobrano napljuvali (npr. Tebi fali daska u glavi...a tebi ne fali ti jesi daska...). Daklem stvorio se plast mrznje, povredjane sujete, ponosa pa i osvete. Ako recimo hipoteticki, zanemarimo taj plast - oboje su svesni da su bez njega oboje normalni i da su u principu ok i da bi se cak i svidjali jedno drugom.

2. Da li je posle takvih uvreda uopste moguce ostvariti neki ok i normalan kontakt i odnos? Da li ce te uvrede kasnije isplivati ponovo u prvi plan? Da li ako se vec pokazalo toliko nepostovanje, da li moguce da se ti ljudi iskreno cene ponovo?

PS Zamolio bih admine da izbrisu proslu temu, a ja cu ovde prekopirati bitnije i normalne postove vezane za temu. Tj da izbacimo smece.

hanibal77:
ima i slucajeva koji zaboravljaju
agresivnost bespotrebna je neverovanje u sebe i da cemo biti prihvaceni i primeceni kakvi jesmo,odatle idu odgovori
ja ne mogu npr da zaboravim,svaka moja ljubaznost posle takvih ispada je lazna

Maxy:
To ti je fora!Recimo na forumu,svi se slihtaju nazovimo cool likovima:roll: .Mozda uz njih i oni dobiju malo na popularnosti:-P Jaki napadaju slabe,i tako u krug................Glupa fora al sta ces.
Cast izuzecima8-) !

iluzionista:
Ili napadaju iste te kako bi ispali veći frajeri...
......

Maxy:
Ne misle svi neiskvareno;-) Misli ako te spusti ispod sebe da ce ti pokazati tvoje mesto,i gde treba da budes po njemu.I da ces mu se kao slabiji vecito klanjati...........Tako je kada nema merila za prave vrednosti!

Pera_Zdera:
Znaci ti kazes da je to sve neka borba za biovlast...za dominaciju...

E sad pogledajmo u buducnost toga...
A) Ako neko ne prihvati da bude inferioran (najcesci slucaj) onda ce se njih dvoje samo svadjati i vredjati, nema onda tu mnogo mesta za neku ljubav. Pa samim tim to ne vodi nicem pozitivnom.

B) Ako neko prihvati da bude inferioran, onda opet ostaje vrlo diskutabilno koliko dugo ce neko moci da trpi inferiornost, a i drugo pitanje ako se neko oseti dosta superiorniji...pa zar taj ne treba da nadje nekog sebi ravnog a ne ovog inferiornog. Daklem i to je vise odnos rob-gospodar nego neka prava stvar. Po meni ne valja ni ovo.

Opet logicki gledano ne vidim dokazanu ispravnost vredjanja i muvanja. Tj po meni je to greska. Da i sam mozda nesto pogresno analizirao? I dalje ne vidim logiku...mada se slazem da ima i ovoga....ima logike, mada neispravne...
......

esperanca137:
Vredjanje,pljuvanje ,svadjanje..............bljak.Gde su bre romanticni momci koji muvaju zene komplimentima,pamecu,finim ponasanjem,pa i sexi provokacijama,ali u granicama i dozirano. :? Razumem da se ljudi zezaju po forumu, vredjaju se u sali, ali da to stvarno misle :confused: Trebalo mi je vremena da ukapiram neke stvari ovde. :shock: Kad je covek ozbiljan - smara,kad se opusti i pocne da se zeza - nekog juri,kreten/ka napaljen/a i da se ne izrazavam.Bezveze. :twisted: Kuda ide ovaj svet? :roll: ;)

esperanca137:
Ne zelim da se mesam u vase svadje da nebih izvukla deblji kraj ni kriva ni duzna.Samo,nije lepo da tako pljujete jedni po drugim ljudima. :-? U coveku postoje nagoni da vrate milo za drago,da povrede i osvete se drugima. :twisted: Niko nije savrsen.Ja to ne primenjujem.Ne svadjam se, izbegavam da ulazim u vece konflikte sa ljudima jer volim harmoniju,zelim da se lepo osecam kad dodjem na Krstaricu,da se druzim,nasmejem sa vama,pa i placem ako treba,ali ne da se svadjam. :D Mene je danas jedna forumasica gadno uvredila,a cak sa njom nisam ni jednom dosla u kontakt niti prozborila koju. :shock: Toliko je u zabludi..........ja sam je iskulirala,izdigla se iznad njene zlobe i jednostavno nastavila dalje.Mislim da takve osobe ne zasluzuju da se spustam na njihov nivo... :roll:
Nisam ti ja bas od neke koristi sto se tice ispravljanja krive drine.
Mislim da bi trebalo da zaboravite stare razmirice i da svi odete na pivo ;)
.....

Gazdarica:
E sad, salu na stranu... Ako uzmemo da je to light varijanta teorije "ko se tuce, taj se voli", onda vjerujem da ima ljudi koji na taj nacin zaista zavrse u nekoj vezi emotivno-seksualne prirode... No, posto ja zaista nisam iz te price, ne bih zeljela dublje da analiziram porive koji ih tjeraju na takav model funkcionisanja...

Aleksej_BASO:

Ne shlihtam se nikad nikome, ne vidim bas ni neku poentu tome...

Ali ima shlihtara, ono, bas puno...

etotako:
postoje ljudi koji ne umeju na konstrktivan nacin da ispolje svoje slabosti prema odredjenoj osobi, pogotovo ako je idealizuju

ako osecaju slabost i/ili inferiornost normalno da pokusati na sve nacine da je uvaljaju u govna ne bi li joj ili bolje reci sebi... objasnili da nije toliko sjajna koliko oni to misle :D

CaLiMeRo:
Vređanje&muvanje je od budala, za budale.
.......

Citat:
Original postavio etotako
postoje ljudi koji ne umeju na konstrktivan nacin da ispolje svoje slabosti prema odredjenoj osobi, pogotovo ako je idealizuju

ako osecaju slabost i/ili inferiornost normalno da pokusati na sve nacine da je uvaljaju u govna ne bi li joj ili bolje reci sebi... objasnili da nije toliko sjajna koliko oni to misle
icon_biggrin.gif

Evo ti Pero odgovor.
Samo molim te nemoj zaboraviti da nije SVAKO vređanje - muvanje. Uglavnom vređanje ipak znači SAMO VREĐANJE.

Nda...znaci kompleks inferiornosti...ok. Kako to nekome izleciti?
@Mackica
Naravno da svako vredjanje nije muvanje, samo bi retard to pomislio. Ali na ovoj temi se ipak radi o tom slucaju, kad se vredjaju i muvaju u isto vreme....i stvarno ne bi pojedinima vise da tumacim i objasnjavam temu i proste recenice.

storm cloud:
Неки би стално некога лечили. Што се нису онда школовали за тај посао?
Pa ne moze 100 poslova odjednom. Nego nije lecenje nego neako drugacije bi ja to rekao...konstruktivno i pozitivno usmeravanje...i nije to sve nikad jednostrano...pomognes drugom i drugi ce pomoci tebi...I svaki covek bi trebalo drugima da pomaze...

PS Ova tema i nije nastala zbog mojih nedoumica jer ja u principu i znam da muvanje i vredjanje ne valja, vec je vise da bi pojedine usmerila...saznanja sa ove teme pomogla pojedinima koji je shvate...stvaramo bolji i lepsi svet...Muvanje bez vredjanja bi bilo konstruktivno a ne destruktivno muvanje...Da li ce sad neko shvatiti poruku i pouku teme...to je vec na njima samima...

A, daaaa... Evo josh jedne Perine "tripologije"... Nismo dugo chekali.

Koliko ti choveche imash godina? Tlideset? Pa ******, to da devojchicu koja ti je "simpatija" oslovljavash sa "gusko" i kradesh joj gumicu sa stola da bi skrenuo pazhnju na sebe... Gde si ti video da se to deshava na forumu?
Osim ako stvarno, ali STVARNO, nisi toliko presushio duhom da ne razlikujesh zajebanciju od prave uvrede. A bice da je to.
Vidi Pero,
Ja chim vidim novu temu i tebe kao autora iste, pomislim "jao, daj da vidim". A ne znam koji me djavo tera. Jer se ti toliko ochajnichki trudish da prozborish neshto vrhunski intelektualno, neshto od chije vrcave lucidnosti valjda treba svi da padnemo na kolena pred tobom, da time u onom koji chita indukujesh pravi fizichki napor (koji se manifestuje grchenjem vilice ili stezanjem misha). Srecom, kad ti simptomi prodju chovek mozhe jedino da se nasmeje na tvoje "opservacije".
Medjutim, da stvar bude josh gora, i ti sam se prilikom pisanja valjda toliko psihofizichki napregnesh da na svaki potonji pokushaj neslaganja reagujesh kao devojchica koju je neko povukao za repic. Nije lepo to raditi deci, ali ko moze da odoli da to ne uradi tebi? Zasluzhio si, ******.
Eto, da i ja prekopiram poneshto. Nastav'te.

Да преформулишем, пошто интелектуално супериорни изгледа тешко капирају.

Неки људи не само да мисле да имају право да "лече" све који се не уклапају у њихову жељену слику света, него имају толико високо мишљење о себи, да сматрају да су компетентни да "лече". "Болесни" су, наравно, сви неистомишљеници, којих има забрињавајуће много, а "здрав" је само понеки шлихтара-намерник, који и сам убрзо постане "болестан" када се удуби у проблематику. Много пута овде речено је да свако ко мисли да су сви око њега ненормални, тј. зрели за "лечење", треба озбиљно да се замисли над собом, јер све указује на то да он сам има озбиљне проблеме. Међутим, пошто таква критика никада није уродила плодом, нити се неко такав уопште запитао да ли можда стварно нешто код њега не штима, већ је само још подлије и вулгарније вређао све који су му на било шта покушали да укажу (неки чак бескрајно стрпљиви), онда мислим да све ово нема никаквог смисла и искрено се дивим свима који још имау воље да озбиљно приступају оваквим темама.

А ова тема је врхунац демагогије, неко ко тако безобзирно вређа људе на сваком кораку, прича о томе како није тешко бити фин и како се треба трудити да културно комуницирамо да нам свима буде боље.

storm cloud:
Да преформулишем, пошто интелектуално супериорни изгледа тешко капирају.

Неки људи не само да мисле да имају право да "лече" све који се не уклапају у њихову жељену слику света, него имају толико високо мишљење о себи, да сматрају да су компетентни да "лече". "Болесни" су, наравно, сви неистомишљеници, којих има забрињавајуће много, а "здрав" је само понеки шлихтара-намерник, који и сам убрзо постане "болестан" када се удуби у проблематику. Много пута овде речено је да свако ко мисли да су сви око њега ненормални, тј. зрели за "лечење", треба озбиљно да се замисли над собом, јер све указује на то да он сам има озбиљне проблеме. Међутим, пошто таква критика никада није уродила плодом, нити се неко такав уопште запитао да ли можда стварно нешто код њега не штима, већ је само још подлије и вулгарније вређао све који су му на било шта покушали да укажу (неки чак бескрајно стрпљиви), онда мислим да све ово нема никаквог смисла и искрено се дивим свима који још имау воље да озбиљно приступају оваквим темама.

А ова тема је врхунац демагогије, неко ко тако безобзирно вређа људе на сваком кораку, прича о томе како није тешко бити фин и како се треба трудити да културно комуницирамо да нам свима буде боље.
Ovaj tvoj post je nista drugo nego vredjanje, ali nema veze ja tebe sad necu vredjati nego cu ti samo odgovoriti.
Vidis ne gledas na neke stvari ispravno. Ali sad cemo i tebi da pomognemo, tj. da probamo da izlecimo tvoje pogrsne iluzije.
Vidis nisam ja taj koji prvi vredja...ja mislim da nikad nikog nisam namerno prvi uvredio. Sve moje uvrede su bile samo odgovori na tudje uvrede.
Ako si me imalo citala onda znas da lazes kada kazes da sam ja ikad rekao da su svi bolesni. Nikad to nisam ni rekao ni mislio. A druga je stvar ako pojedini nesto pogresno razmisljaju i ako im se treba ukazati na to njihovo pogresno razmisljanje...kao i tebi sada.
Ti kazes da ja smatram da samo ja ispravno razmisljam....pa ajde pogledaj malo sta su i drugi rekli...95% ljudi je reklo da je vredjanje % movanje pogresno. I sta ja sad tu pogresno razmisljam? I da li svi ti koji razmisljaju isto kao i ja pogresno razmisljaju? Ili pogresno razmisljaju oni koji smatraju da je vredjanje i muvanje ok?
Ako neko zeli nekome da pomogne i da ucini nesto dobro onda taj po meni nije nenormalan i nema zasto da preispituje svoje stavove. Ne vidim kakav taj probleme ima...kao sto ti navodis. Trebao bi da se preispita onaj koji smatra da je to nenormalno.
Storm ja znam da kod mene sve stima i nemam sta da se preispitujem. Ti si malo jos uvek u nekim dalekim proslostima, nosis neki bes u sebi od praistorije....ali neka i to je prakticno prikazan odgovor na temu. I da li ti sad govoris da ne treba da budemo kulturn i fini?
E sad ti sama proceni ko je ovde koga vredjao, iznosio lazi i pogresna razmisljanja.

Pera_Zdera:
Ne znam ciji si ti dupli nick i ne znam odakle ti prava da unosis izbaceno djubre. Ali jedno znam da nikad nista pametno ne kazes i da samo vredjas i sejes svoje otrove. I ne vidim nikakvu svrhu i poentu citanja tvojih postova....
Tja... shto je nekom otrov, nekom je insekticid.
Pera_Zdera:
I jos nesto znam - Ti si upravo postao drugi na mojoj ignore listi.
sunnysideup.gif

druga runda.......dajte josh jednu o bljuvanju i muvanju.....i muvanju i karanju.....i karanju i jebanju.....i jebanju i pljuvanju......i pjuvanji i tuberqlozi.....i krvi da da da dajte dooosta krviiiiiii...........dajte da teq potoci........dajte da se ispovratjamo po krvi dok josh isparava........svi iskashljemo krv iz raspuklih kapilara i sve da pljunemo na gomilu.....da samo vri kipi i previre od crvenog shlajma......umotajmo se u foliju i lezimo na sunce da nam kozha izgori.....a onda tjemo da rabijamo jedni drugima plikove nastale gorenjem kozhe......

ma bodler je nula.....pazi kako pljujem.....zamisli da je ovo muvanje i teraj dalje....mada i nisam pljuvao....mozhda da sam na pochetq reko "e pero evo ti ovo".....onda bi bilo pljuvanje....ovako je samo nishta....

AntunTun:
druga runda.......dajte josh jednu o bljuvanju i muvanju.....i muvanju i karanju.....i karanju i jebanju.....i jebanju i pljuvanju......i pjuvanji i tuberqlozi.....i krvi da da da dajte dooosta krviiiiiii...........dajte da teq potoci........dajte da se ispovratjamo po krvi dok josh isparava........svi iskashljemo krv iz raspuklih kapilara i sve da pljunemo na gomilu.....da samo vri kipi i previre od crvenog shlajma......umotajmo se u foliju i lezimo na sunce da nam kozha izgori.....a onda tjemo da rabijamo jedni drugima plikove nastale gorenjem kozhe......

ma bodler je nula.....pazi kako pljujem.....zamisli da je ovo muvanje i teraj dalje....mada i nisam pljuvao....mozhda da sam na pochetq reko "e pero evo ti ovo".....onda bi bilo pljuvanje....ovako je samo nishta....
Opet se smece gomila.
To je ono u cemu nema niceg lepog vec samo neke bljuzgotine, odvratnosti...a veze sa temom nemaju.
Ti si mi sledeci kandidat za ignore. Ionako imas svoj drugi nick...
Ma sta se ja razmisljam...ignore. Bez takvih likova bi forum sigurno bio lepsi.

Bash sam se pitao shta bi bilo kad bih SVE korisnike foruma stavio na ignore. To bi bash bilo nekako... zen. Pitacemo Peru za par meseci. Mogu da zamislim kako ce uzhivati... sam postavlja pametna pitanja i daje pametne odgovore na ista... malo se pomiluje po glavi kad mu se narochito dopadne odgovor, malo ponekad pripreti prstom (al' sve dobronamerno)...
nema druge dece... Pericin lichni pesak za igranje.

Back