Vrbas / Crna Gora - Humanitarna akcija vrbaških Banjana za socijalno ugrožene zemljake u zavičaju

bernardo

Veoma poznat
Poruka
12.780

ZAVIČAJNO banjsko-vučedolsko udruženje iz Vrbasa doniralo je veću količinu namirnica koje će u narednom periodu biti podeljene socijalno ugroženim porodicama sa područja Banjana i Oputnih Rudina.​


Zavičajno banjsko-vučedolsko udruženje iz Vrbasa doniralo je veću količinu namirnica koje će u narednom periodu biti podeljene socijalno ugroženim porodicama sa područja Banjana i Oputnih Rudina.

Nekoliko stotina kilograma brašna, ulja, šećera, te konzerviranog povrća, predstavnici Udruženja dopremili su u manastir Kosijerevo u Petrovićima, odakle će biti distribuirano onima kojima je takva vrsta pomoći potrebna.

- Banjani i Rudinjani koji žive u Vojvodini nikada nisu i neće zaboraviti svoje korene, isto tako kao što Banjani i Oputne Rudine nisu ni u jednom trenutku nas zaboravili. Pomoć u hrani biće uručena socijalno ugroženim porodicama sa terena Banjana i Oputnih Rudina - rekao je za "Novosti" Željko Šapurić, urednik sajta "Banjani i Oputne Rudine".

Zahvalnost je stigla i od Vladimira Bjelice, predsednika Izvršnog odbora Zavičajnog banjsko-vučedolskog udruženja.

Predsjednik Zavičajnog udruženja Simo Miljanić najavio je da će i u narednom periodu imati slične akcije, a sve u cilju kako bi pomogli stanovništvu Banjana i Oputnih Rudina.
1667896738-AKCIJA UDRUZENJA IZ VRBASA.jpg
 

Back
Top