Vrata Sunca - prolaz u drugu dimenziju

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
344.970
Clip.jpg

Za najpoznatiji spomenik Južne Amerike Vrata Sunca (La puerta del sol) veruje se da predstavljaju prolaz u drugu dimenziju, Ovaj posve neobični spomenik nalazi se u Boliviji, u gradu Tijavanaku koji je, prema starom verovanju odabrao bog Inka po imenu Viračoka za mesto sa kog će otpočeti život na Zemlji, Grad Tijavanaku se inače nalazi na 200m nadmorske visine i za njega se verovalo da je nekad bio luka.

Vrata Sunca je zapravo monolit težak 12 tona koji su naučni istraživači otkrili u 19. veku. Spomenik je isklesan od andskog vulkanskog kamena, širine 4, i visine 3 metra. Na spomeniku se nalaze brojni simboli čije značenje do danas nije utvrđeno.

Spomenik Vrata Sunca i danas zbunjuje naučnike. Nije poznato da li su se nalazila na istom mestu na kom se nalaze danas ili pak na nekoj drugoj lokaciji. Smatra se da njihova starost datira od pre 1500 godina, ali se ne zna pouzdano njihova namena. Postoje brojne teorije koje ovaj spomenik povezuju sa astrologijom i astronomijom, a veruje se da su predstavljala i svojevrsni portal koji je vodio u drugu dimenziju.

 

Back
Top