Vrapci –glasnici predstojeće smrti ili upozorenje magijskih sila?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Džek svih zanata

Veoma poznat
Poruka
14.802
Nedavno, jato vrabaca mi je preseklo put. Jurio sam autom magistralnim putem a to jato se spustilo oko 30 cm iznad visine asfalta i od onolikog prostranstva Vojvodine (tregični incident se desio ns putu NS-Baćki Petrovac, par Km pre novog Akva Parka), nađe baš da pretrči (preleti) ispred mene.
Molio sam bogove znane i neznane da su se svi zdravi i živi izvukli.
Ubrzo sam zaboravio na to.

Narednih dana, u autopraonici, držim šmrk i perem prednju masku moje ljute zveri.
A ispod maske, ima još jedna maskica, odmah iznad asfalta, sve sa stilizovanim rešetkicama, te primetim da se iza nje nešto mrda.

Priđem bliže i ugledam mrtvog Vrapca.

I kako god mlazom vrele vode pod pritiskom da ga isteram, ne ide.
Pokušao sam da zavučem ruku ispod maske, sa zadnje strane da ga izvadim, ali opet nisam uspeo jer procep između motora i maske je preuzak da bih zavukao ruku.
Gurao sam ga šrafcigerom do procepa, da ispadne, ali ne može ni to.

Njegov usud je da mu moja zver postane grobnica.
Znam da će, kada istrune (ne bi trebalo dugo po ovoj vrućini) sam od sebe ispasti kroz procep (u delovima, naravno) ali mene nešto drugo brine…

U poslednjem periodu mnoge žene su mi, suznih očiju, rekle „crk’o dabogda!“
Ne osećam se nizašta krivim jer nisam im obećavao ništa.
Dalje, kada sam nedavno nabavio zver od vozila, ceo moj komšiluk mi je upućivao jasne i nedvosmislene poglede tima „Dabogda te vatrogasci iz njega vadili.“

Ni na to se ne obazirem, jer naučio sam živeti sa takvim komšijama kojih izjeda moja lepota, moja pamet i talenat, a sada i vozilo koje je najbolje, najveće i naj naj na zajedničkom parkingu. Mislim, vozilo po mojoj meri…

Sada, od svih tih želja mislim da je vrabac glasnik smrti, koji se uselio u moje vozilo i počeo da upravlja mojom sudbinom, koja se neumitno bliži završnom činu.
Da li ću se prevrtati u ambis, ili imati direktan sudar sa šleperom Bugarskih tablica, ili vrišteći izgoreti za volanom smrskanog tela, zaista ne bih znao, to samo onaj vrabac ispod hladnjaka zna.

Zanima me da li su vrapci glasnici smrti i od koga poslati?
Da li pod cirkuskom šatrom magije postoji tačka „pošalji mu vrapca da mu odsvira posmrtni marš?“

I ako je to sve tako, kako da se odbranim od takog mi serviranog usuda? Riki tiki tumba ritualom? (onaj gde skačem oko auta i pevam „riki tiki tumba, evo vam ga na!“) ili moram da potražim profesionalnu pomoć Skenera i Tarotana?

Napominjem da mi predstoje mnogi kilometri, trebam uskoro i za Bg, pa u Šumadiju, pa i u Sarajevo…

Pomagajte, ako boga znate!

Јеси пробао да пишеш приче, можда и романе?
Ако ти је за утеху све је мање џивџана у Београду, а они су као симбол града... Неки чедисти се бунили што је врабац био симбол Универзијаде, али није то сад битно...
Мислим, та вест је лоша, али можда за неког ипак добра.

ja sam više za -profesionalke.
Ima ih i na forumu, ovde, samo se ne javljaju, garant su dobile veliku narudžbu za izradu ljubavnog napitka...

Elem, ne znam te tarife, nisam siguran da ću se uklopiti.
Negde uzimaju basnoslovne sume za skidanje (čini) a negde prođeš za Dž.

Ipak, za svaki slučaj, kilo belog luka da rasporedim po autu, raspeće ispod retrovizora i bog te veselio (a moram i neku da privedem, da "krstim" vozilo (neki dan ga kupio) pa će magija da ode :)

Ako bude izrečen u granicama pristojnosti ne vidim zašto bih?

Ма није пристојност проблем, него можда си већ наслутио.
Батали кола. Сигурније је и јефтиније. Ако будем гласао за Ђиласа неће бити због моста, него због воза. Добро, ово се односи на БГД и околину.
Истина, ја сам глуп за вожњу па и немам много могућности...
Проблем је што ти треба више времена да стигнеш, но то не мора да значи да губиш више времена. Шетња је здрава, у возу се може прочитати књига. Мада знам за случај човека који чита док вози. На семафорима, некад и у току вожње... Тако кажу, срећом нисам лично искусио.

Al' moja ljena guzca ne može bez vozila sa motorom na unutrašnje sagorevanje... a klima, kožne fotelje, podesiv ugao kičme, visine, servo, abs, centralno, zatamljena stakla, 120 KS injection... svega toga da se lišim? Ne pada mi na pamet, radije i da ugrozim zdravlje, negoli da se lišim tog luksuza i konfora...

Samo me ebe onaj vrabac, moram nešto da učinm povodom toga.

Nedavno, jato vrabaca mi je preseklo put. Jurio sam autom magistralnim putem a to jato se spustilo oko 30 cm iznad visine asfalta i od onolikog prostranstva Vojvodine (tregični incident se desio ns putu NS-Baćki Petrovac, par Km pre novog Akva Parka), nađe baš da pretrči (preleti) ispred mene.
Molio sam bogove znane i neznane da su se svi zdravi i živi izvukli.
Ubrzo sam zaboravio na to.

Narednih dana, u autopraonici, držim šmrk i perem prednju masku moje ljute zveri.
A ispod maske, ima još jedna maskica, odmah iznad asfalta, sve sa stilizovanim rešetkicama, te primetim da se iza nje nešto mrda.

Priđem bliže i ugledam mrtvog Vrapca.

I kako god mlazom vrele vode pod pritiskom da ga isteram, ne ide.
Pokušao sam da zavučem ruku ispod maske, sa zadnje strane da ga izvadim, ali opet nisam uspeo jer procep između motora i maske je preuzak da bih zavukao ruku.
Gurao sam ga šrafcigerom do procepa, da ispadne, ali ne može ni to.

Njegov usud je da mu moja zver postane grobnica.
Znam da će, kada istrune (ne bi trebalo dugo po ovoj vrućini) sam od sebe ispasti kroz procep (u delovima, naravno) ali mene nešto drugo brine…

U poslednjem periodu mnoge žene su mi, suznih očiju, rekle „crk’o dabogda!“
Ne osećam se nizašta krivim jer nisam im obećavao ništa.
Dalje, kada sam nedavno nabavio zver od vozila, ceo moj komšiluk mi je upućivao jasne i nedvosmislene poglede tima „Dabogda te vatrogasci iz njega vadili.“

Ni na to se ne obazirem, jer naučio sam živeti sa takvim komšijama kojih izjeda moja lepota, moja pamet i talenat, a sada i vozilo koje je najbolje, najveće i naj naj na zajedničkom parkingu. Mislim, vozilo po mojoj meri…

Sada, od svih tih želja mislim da je vrabac glasnik smrti, koji se uselio u moje vozilo i počeo da upravlja mojom sudbinom, koja se neumitno bliži završnom činu.
Da li ću se prevrtati u ambis, ili imati direktan sudar sa šleperom Bugarskih tablica, ili vrišteći izgoreti za volanom smrskanog tela, zaista ne bih znao, to samo onaj vrabac ispod hladnjaka zna.

Zanima me da li su vrapci glasnici smrti i od koga poslati?
Da li pod cirkuskom šatrom magije postoji tačka „pošalji mu vrapca da mu odsvira posmrtni marš?“

I ako je to sve tako, kako da se odbranim od takog mi serviranog usuda? Riki tiki tumba ritualom? (onaj gde skačem oko auta i pevam „riki tiki tumba, evo vam ga na!“) ili moram da potražim profesionalnu pomoć Skenera i Tarotana?
Napominjem da mi predstoje mnogi kilometri, trebam uskoro i za Bg, pa u Šumadiju, pa i u Sarajevo…

Pomagajte, ako boga znate!

Hitno potraži pomoć profesionalca.

Kao što sam i obećao, ovu svoju priču, za razliku od drugih, onih astralno reptilianskih sa piramidama u fruškoj gori, potkrepljujem dokazima.

Digao sam auto sa servisa a tamo pitao majstora da mi izvadi Vrapca a on kaže da je nemoguće dohvatit ga bez rastavljanja auta!!!

Moje slutnje su se obistinile! Prokletstvo je baćeno na mene!!

Evo slika:

DSC00223.jpg

DSC00225.jpg

DSC00226.jpg

DSC00239.jpg

Vidite kako se hvatam za glavu i sekiram radi Vrapca i prokletstva koje mi je doneo...

Poslednja izmena:
:hahaha:
Што би рекао чика Фројд:некад је банана само БАНАНА...
А мени дјелује да си у истој.
Мислким,банани.
Несретни џивџан је случајно настрадао,шта сад?
Ја сам имао сличан случај у Македонији прије двије године.
Али са двије измјене:џивџана сам ископао и дао некој мачкетини.
Шта ћу,створила се однекуд и мјаукала.
А затим сам ишао са буразером до једне цркве у једно село.
Код једног чоека који му је дао неку виду да се умије.
Имао је буразер своје разлоге, али рекох и ја ћи да се умијем.
Макар због џивџана.
Ето ме, хвала Богу, жив и здрав сам.
:cool:

Иако си очито отворио тему зарад зајебанције,сваки догађај, па и тај наизглед безначајан који је ето доведен на ланцу узрока и последице тако што је неко јато врабаца случајно наишло на тај крш, и као такав за вас материјалисте догађај сасвим објашњив. Тј , нема у њему ништа необичног.
Међутим, они који умеју да мисле, у свему, па и томе могу наћи значење, наћи "знакове на путу", одразе метафизичке суштине која се на разне начине манифестује у појави покушавајући да нам нешто саопшти; да нас усмери ка путу негације воље, и спасења из брлога ове врсте егзистенције у коју смо доспели рођењем. О томе је Шопенхауер писао у делу "О привидној хотимичности у судбини појединца" а што је можда некима познатије као "синхроницитет".

Што се тиче тог конкретног догађаја тј. врапца. У речнику симбола Ханса Бидермана истог нема. Врабац није употребљаван нешто много као симбол.

Али на интернету сам ево нашао да врбац ипак нешто симболизује... ради се о похотљивости.

http://www.autentik.net/zanimljive_poruke/znacenje_zivotinja.php

Значи, то је показатељ теби да се манеш похоте, која је код тебе очито доминантан садржај личности...и да потражиш много битније праве вредности и праве путеве спасења.

Hahahah, ljubomorni Fronzo opet prosipa gnoj svoje zavisti... ćuj krš, vozilo sve u full-u, koža, abs, servo, klima, zatamljena stakla, Pioneer mp3 plejer, wooferi sve u 16.. vozilo dostojno Tigra koji stazama jezdi!

Ajde da vidimo tvoju limuzinu, Fronzo... :Šta, nemaš? Pa da, kako sam i mislio...

Elem, fali samo pokoje grlo iz ergele pa joj priuštim "vožnju života", al' kontam, uprkos kožnim sedištima koji se mogu pretvoriti (na dugme) u hopa cupa waterbed, da nisam u tim godinama za auto avanture. Ebe me onaj vrabac, kako da "šaltam" u petu sa mrtvim vrapcem, glasnikom smrti, ispod haube?

I za kraj... jedna stara Persijska poslovica veli, citiram doslovce:

Muškarca u životu čekaju četiri dužnosti; da stvori dom, da stekne sina, da zasadi drvo i da napiše knjigu

Ja odradih 75 posto toga, dom stvaram ako bog da ove godine; ako ne, sledeće sigurno.
A ti, Fronzo? Koliko si ti postotaka odradio, a? :):)

:hahaha:
Што би рекао чика Фројд:некад је банана само БАНАНА...
А мени дјелује да си у истој.
Мислким,банани.
Несретни џивџан је случајно настрадао,шта сад?
Ја сам имао сличан случај у Македонији прије двије године.
Али са двије измјене:џивџана сам ископао и дао некој мачкетини.
Шта ћу,створила се однекуд и мјаукала.
А затим сам ишао са буразером до једне цркве у једно село.
Код једног чоека који му је дао неку виду да се умије.
Имао је буразер своје разлоге, али рекох и ја ћи да се умијем.
Макар због џивџана.
Ето ме, хвала Богу, жив и здрав сам.
:cool:

Šta predlažeš, da se umijem banana šejkom (iz Mc Donald's-a) i tako skinem prokletstvo, odaslato od jedne zle žene, sa sebe?
Ako pomaže, kupiću bure šejka i bućnuti se u njega...

Šta predlažeš, da se umijem banana šejkom (iz Mc Donald's-a) i tako skinem prokletstvo, odaslato od jedne zle žene, sa sebe?
Ako pomaže, kupiću bure šejka i bućnuti se u njega...

Kus tamo,nema zlih zena,samo zgodne vestice!:zcepanje:
Probaj sa nekom ruznjikavom,one(jednom mi je tu tajnu otkrio jedan drugar)su sjajne u krevetu,dok su ove zgodne poprilicno razocarenje.Nisam znala,a ni sad ne znam,u koju kategoriju bih sebe volela svrstati,u ruzne ili zgodne.:rotf:

Hmmm, moje objavljeno delo (zbirka fantastične folklorne proze) zbori o vešticama kao lepim i inteligentnim ženama.
Ipak, fikcija je fikcija a život je -život.

Zahvaljujem na savetu, ali probao sam sve :) i ne bih se sasvim složio. Ružnjikave znaju da budu očajne, (mada, i one lepe) za vreme keksa mi se ćini da volim kera na izdisajusve sa ustranu isplaženom jezičinom, koga je auto udarilo, a ne ženu... (tako dahću, montiraju onaj samrtno kravlji pogled, ukoče sve udove pod ručnu i tek pokoji trzaj noge nagovesti da imam pod sobom ženu, a ne spomenutog kera... :):)

PS
Thx za rep :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back