Vrane napadaju Beograđane!

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
129.187
U Novom Beogradu, u neposrednoj blizini "Geneksove" kapije Vrane sve češće napadaju građane. Ptice kidišu na prolaznike tradicionalno u maju, jer tada ptići uče da lete

BG-genex.jpg

PROLAZNICI i stanari novobeogradskog Bloka 34 poslednjih dana često doživljavaju pravi "košmar" nalik scenama iz Hičkokovog filma "Ptice".

Jata vrana, koje "stanuju" na stablima u ulici Omladinskih brigada pored "Geneksove" kapije, obrušavaju se na prolaznike, "ateriraju" oko njihovih glava i prolaze im kroz kosu. Stanarka Mira V. je od proteklog vikenda primetila da vrane napadaju sve koji tuda prolaze.

- Zbog vrana idem okolnim putem, jer su izuzetno agresivne i kidišu na ljude - kaže frizerka Mira V. - I komšinice se žale da su ih proteklih dana napadale vrane, pa pošto smo upozorile sve u zgradi nije bilo povreda, jer su svi obazrivi i saginju se kada prolaze pored naše zgrade. U frizerskom salonu čula sam da su se na neke žene bukvalno obrušavale i kljunovima ih udarale u glavu. Takođe, primetili smo da napadaju i golubove, a ne samo ljude!

VRANE KAPITALCI

BEOGRAD nikada nije bio u situaciji kao Berlin gde se u maju, čak, postavljaju table sa natpisima "Pažnja, agresivne vrane!". Berlinske vrane imaju raspon krila od jednog metra, pa iako se obično radi o "lažnim napadima" prolaznici mogu da zadobiju posekotine od kljunova i kandži ptica.

Ovo nije prvi slučaj da vrane u Novom Beogradu napadaju ljude, a svima je zajedničko da se to uvek dešava u proleće i na mestima gde vrane svijaju gnezda.

- Druga polovina maja je period kada ptići uče da lete pod budnim okom svojim majki i dešava se da ispadnu iz gnezda - objašnjava Saša Marinković, ornitolog iz Instituta za biološka istraživanja "Siniša Stanković". - Vrane napadaju ljude u blizini gnezda jer se boje za svoje mladunce. Zbog toga, takva mesta treba izbegavati. To se dešava svake godine, nije ništa neuobičajeno i nikada nije bilo ozbiljnijih povreda.

http://3.***************/-K7kb6BcJ_XE/TdmxOAGo6bI/AAAAAAAAB0M/j3QVG5UT1Sc/s1600/The-Birds-alfred-hitchcock-2422003-1024-768.jpg

strasno!ja bih crkla od straha.

ptice-na terasi imamo 2 velika goluba i ne znam na koju foru da ih oteram.

Stvarno smaraju.
Tako su mene neko jutro oladila 2 goluba.Probudih se, izlazim iz sobe a po trpezariji šeta 2 komada...Ja vrisnula, keva se probudila pa i ona vrisnula.
Ona ih navadila ostavlja im mrve u žardinjeri (iako sam joj 1000 puta rekla da to ne radi zbog cveća) i valjda taj dan zakasnila pa došli po svoj deo.

Back