Врагославље уместо Сатанизма?

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
82.177
Сатанизам је реч која се често користи у Срба.

Углавном када хоћемо да попљујемо неке западне обичаје који се не уклапају у нашу агенду.

Међутим, неко је на Тњитеру данас поменуо израз Врагославље који је баш у духу српског језика.

Ја се залажем за то да се уместо речи сатанизам, убудуће користи израз врагославље, јер је далеко прецизнији и етимолошки лепши.

МОжда је тема за ПТФ Језик?

Углавном када хоћемо да попљујемо неке западне обичаје који се не уклапају у нашу агенду.

Међутим, неко је на Тњитеру данас поменуо израз Врагославље који је баш у духу српског језика.

Ја се залажем за то да се уместо речи сатанизам, убудуће користи израз врагославље, јер је далеко прецизнији и етимолошки лепши.

Баш си @đavolčić

Треба нам оваква слика,

само Свети Сава и Враг.

1730459968076.jpeg

Pa ne samo zapadne obicaje. Joga je npr. ultra satanizam.

Сатанисти би били "Врагославци".

Тако да бисмо имали вечити двобој као борбу добра и зла

Православци вс. Врагославци.

Православци & Врагославци.
Не кажемо ми Срби - враг... То Руси и Хрвати и остали СеверноИсточни Словени тако причају...

Ми користимо грчку реч ђавол (дијавол)... Неретко и сатана... Реч ''враг'' врло ретко, јер реч враг значи ''непријатељ'', који није увек демон, већ враг може и човек да ти буде...

Дакле Ђавославци би било боље да вас њуејџ ботине зовемо, мада и сатанославци може такође...

Не кажемо ми Срби - враг... То Руси и Хрвати и остали СеверноИсточни Словени тако причају...

Ми користимо грчку реч ђавол (дијавол)... Неретко и сатана... Реч ''враг'' врло ретко, јер реч враг значи ''непријатељ'', који није увек демон, већ враг може и човек да ти буде...

Дакле Ђавославци би било боље да вас њуејџ ботине зовемо, мада и сатанославци може такође...

Чекај, полако.

Дакле, Ђаво је од грчке речи, а Враг је словенска реч.

Још један додатни разлог да користимо израз Врагославље за сатанизам, јер користимо нашу изворну, словенску, реч.

Зар ниси ти пре неколико дана писао овде негде како је наш ранији језик био богатији пре него што је дошао Вук Стефановић Караџић - Врагославац, и скресао нам вокабулар?

Враг значи непријатељ... А сатана - лажов, prevarant...

Треба да вас зову Црква Лажова, ако ћемо баш баш Србе дејисте да окрпимо ''по нашки''

Чекај, у ком контексту је враг непријатељ а сатана лажов и преварант?

Овде оба израза користимо у контексту палог анђела.

А то што се развојем језика, у народу тај израз негде добије и нека друга значења, не значи да се тиме губи изворно значење речи.

Чекај, полако.

Дакле, Ђаво је од грчке речи, а Враг је словенска реч.

Још један додатни разлог да користимо израз Врагославље за сатанизам, јер користимо нашу изворну, словенску, реч.

Зар ниси ти пре неколико дана писао овде негде како је наш ранији језик био богатији пре него што је дошао Куријак Вјенценовић Црноџић - Врагославац, и скресао нам вокабулар?
Сатаниста је општеприхваћено...

Рекох ти већ, да враг није исто што и ђаво, јер је ђаво увек нечовек, демон, а враг може и нека узнемирена људска будала да ти постане..

Сатаниста је општеприхваћено...
Не спорим.

Међутим, језик је динамичан. Мења се временом.

Не видим зашто не би постојала могућност да се уведе и овај израз за сатанисте, тј. следбенике палог анђела.

Баш је у духу српског (ти би рекао србског) језика.

Чекај, у ком контексту је враг непријатељ а сатана лажов и преварант?

Овде оба израза користимо у контексту палог анђела.

А то што се развојем језика, у народу тај израз негде добије и нека друга значења, не значи да се тиме губи изворно значење речи.
Џаба натежеш тај контекст за врага... враг није увек демон, тако да је глупо мешати људе дебиле, и демоне који мудро и прорачунато мрзе људе...

Не спорим.

Међутим, језик је динамичан. Мења се временом.
Мења се кад задебилиш

Не видим зашто не би постојала могућност да се уведе и овај израз за сатанисте, тј. следбенике палог анђела.
Па већ постоји, ал га нико не користи

Баш је у духу српског (ти би рекао србског) језика.
У духу је модернизма, који измишља топлу воду дуплицизмима

Углавном када хоћемо да попљујемо неке западне обичаје који се не уклапају у нашу агенду
znači , zapadni su običajni , a u Pravoslavlju to je neka agenda
u krajnjem slučaju , ko se od koga odelio i ko je kome zabio nož u leđa centru Hrišćanstva koji se u to vreme nalazio u Carigradu

Back