Quantcast

Vraćanje novca za aranžmane turističkih agencija

Mister

Buduća legenda
Poruka
30.367
Do sledeće godine ko zna sta će biti sa agencijom. Druga stvar, javlja mi se da će tražiti da se doplati za identičan aranžman.
Ko sto je pomenuo diskutant iznad mene... da se prvo nadamo da agencije kod kojih smo uplatili prezive ovaj pogrom,,ja licno uplatio kod agencije koja se bavi i prevoznistvom.. imao sam aranzman za Nea Plagia oni se javili meni na mob.. dali zelim da mi vrate novac..ja sam odgovorio neka prebace za prvi septembar... kako stvari stoje izgleda da ce septembar biti u februaru..
 

Bobib

Zainteresovan član
Poruka
127
Novac mora da se vrati ako usluga ne bude pružena, nego su zajedno smislili ministarstvo i agencije.....
Ne mora da se vrati jer je situacija vanredna i specificna i posteno reci niko ne treba da bude na gubitku. Putovanje nije otkazala ni agencija a ni putnik vec svetska pandemija dakle neka druga visa sila.. U takvoj situaciji najpravednije je da se putovanje odlozi za sledecu godinu. Novac tako nikom ne propada ni agenciji a ni putniku. Ili da godinama trosite ovaj kratki zivot po sudnicama.
 

Rayela

Legenda
Moderator
Poruka
56.039
Taj novac nije strasan, meni se sve više ljudi javlja za 1500-2000 evra aranžmane. Moraćemo pokretati potrošačke sporove. Nema druge.
Tek kad drzava ( ministarstvo inostranih poslova) proglasi neku zemlju nesigurnom moze da se prica o povracaju,
samoinicijativno storniranje putovanja ne garantuje da ce se novac od agencije vratiti. Zapravo tu nema nikakve garancije.
Sporovi mogu naravno da se vode, ali ako je agencija otisla u stecaj onda tu nema nikakvih obestecenja za potrosaca.
 

Marijana832

Zainteresovan član
Moderator
Poruka
300
Nije tačno, ako ode u stečaj postoji osiguranje koje se aktivira. Od 300-600.000 evra je fond po agenciji. Pa koliko se namire.
Drugo, taj novac ko zna da li će i kada vratiti. Da li će opstati agencija do tada.
A i ako ga vrati za dve godine zasto ne vrati sa kamatom.

Ne razumem tok novca, mi platimo agenciji, agencija uplati Etihadu to je ok to može vaučer, ali niko nije platio hotelima, a ako jeste pozivaću ih na sudu da donesu izvode da je plaćeno.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.