Vraćanje na ateizam

Vernici od tebe ocekuju da dokazes da bog ne postoji,a oni imaju 1000 predstava kako izgleda i neizgleda to mitsko nadbice. Nikada ga nisu dokazali a veruju, kao verovanje je stub vere. Da Andersen samo kaze da je bogonadahnuto pisao bajke, verovali bi i u Ivicu i Maricu.
Da je dokumentovano jedno pojavljivanje boga pa dalje da raspravljamo da li je jos ziv, vi da verujete mi da ne verujemo, imalo bi neke logike, a ovako ne treba gubiti vreme. Kao da sizofrenicaru dokazujes da njegove vizije ne postoje

Umrijeti kao ateista je jedna od najvecih katastrofa kojeg covjek moze dozivjeti uopste....jer poslije smrti predstoji Bozija kazna za nevjerovanje i za neizvrsavanje sto se trebalo a nije se radilo, i sto se radilo a nije se smjelo.
Umreti kao ateista možda je više tužno jer si svestan da je to definitivno kraj, koga ostavljaš u tuzi, borba za svaki dah jer nisi spreman i ne možeš biti spreman jer instikt, refleksi tela se i nevoljno bore da ostaneš u životu što duže, da će vreme obrisati trag tvog postojanja (večni zaborav).
Vernik koliki god da je vernik, ima dozu skepse kad dođu takvi momenti. Kada vidi da je definitivno kraj onda pomisli da je vreme da se sretne sa svecima, da se seli u "drugi svet" i smrt "lakše proguta" od ateista.

A taoista? Sintoista? Kako ide gradacija? 🤔

gradaciju nivoa nevjerstva zna najbolje Bog, i zato su razliciti nivoi u Pakla, Pakao nije samo jedan nivo i to je to, pa da sve sorte nevjernika idu pod isti bic...

nego su nivoi zavisno od tezine zlocina/grijeha.

umrijeti kao sintoista, taoista, ateista, satanista, sve vrste nevjernistva podpadaju pod boziju kaznu na buducem svijetu, samo je stvar koliko tesko nevjerstvo je u pitanju, koja djela su radili, ne moze jedan ateista biti isto kaznjen koji nije pio alkohol kao onaj ateista koji pio alkohol, onom ko pije alkohol slijedi teza kazna.

Uglavnom Bog nikoga nepravedno ne kaznjava, svako dobije po zasluzi.

gradaciju nivoa nevjerstva zna najbolje Bog, i zato su razliciti nivoi u Pakla, Pakao nije samo jedan nivo i to je to, pa da sve sorte nevjernika idu pod isti bic...

nego su nivoi zavisno od tezine zlocina/grijeha.

umrijeti kao sintoista, taoista, ateista, satanista, sve vrste nevjernistva podpadaju pod boziju kaznu na buducem svijetu, samo je stvar koliko tesko nevjerstvo je u pitanju, koja djela su radili, ne moze jedan ateista biti isto kaznjen koji nije pio alkohol kao onaj ateista koji pio alkohol, onom ko pije alkohol slijedi teza kazna.

Uglavnom Bog nikoga nepravedno ne kaznjava, svako dobije po zasluzi.
Ta divan bog, duša jedna... 😊
Pljunuo bih na takvog boga i da jeste stvaran.

Ta divan bog, duša jedna... 😊

Ta divan bog, duša jedna..

ON jeste divan, problem je sto ga ne poznajes, on radije hoce da oprosti osobi i nagradi je nego da kazni....ali osoba trazi prije kaznu nego oprost.

nebi ti tu mogao nista....osim da se pomiris sa situacijom....a ako mislis da mozes nesto, onda si lud na kubik.

Žal ateiste je iskreniji i neprolazan jer je svestan da osobu koju žali nikada više neće videti i da je to definitivan kraj i da je ta osoba zanavek pod zemljom.Ta bol ne prolazi. Možda navikne vremenom da živi s time, nekako se pomiri s tim ali bol i praznina su teški.

Vernik svoju tugu leči bajkama i njih kao društvenoprihvatljivo koristi da izleči svoju bol i poneki se čak poraduju da time što je neko umro "to nije kraj", "preselio se na neko lepše mesto bez bola i patnji", "tu je uz nas s druge strane gleda nas posmatra čeka i štiti" "ustaće i bićemo zajedno za druga Kristova dolaska". I tim šizofrenim nebulozama se uteši i više ne tuguje

Umrijeti kao ateista je jedna od najvecih katastrofa kojeg covjek moze dozivjeti uopste....jer poslije smrti predstoji Bozija kazna za nevjerovanje i za neizvrsavanje sto se trebalo a nije se radilo, i sto se radilo a nije se smjelo.
Joj jadan ja nmg zaspati jer me čeka božija kazna da me kinij i kažnjava što nisam bio dobar. Al ja ću ga zaebem, da pred smrt kaže ja sam vernik najveći i voala raju ete me ulećem bezgrešan.

Joj jadan ja nmg zaspati jer me čeka božija kazna da me kinij i kažnjava što nisam bio dobar. Al ja ću ga zaebem, da pred smrt kaže ja sam vernik najveći i voala raju ete me ulećem bezgrešan.

i ti mislis da mozes prevariti sveznajuce Bice koje poznaje tebe bolje nego ti sam sebe, zna sve tvoje misli , tvoje snove sto sanjas po noci, zna sta se desava sa svim atomomima u tvom tijelu.

a to Bice kaze u svojoj zadnjoj objavi sljedece:

75:15 uzalud će mu biti što će opravdanja svoja iznositi.

Poslednja izmena:
Vernici od tebe ocekuju da dokazes da bog ne postoji,a oni imaju 1000 predstava kako izgleda i neizgleda to mitsko nadbice. Nikada ga nisu dokazali a veruju, kao verovanje je stub vere. Da Andersen samo kaze da je bogonadahnuto pisao bajke, verovali bi i u Ivicu i Maricu.
Da je dokumentovano jedno pojavljivanje boga pa dalje da raspravljamo da li je jos ziv, vi da verujete mi da ne verujemo, imalo bi neke logike, a ovako ne treba gubiti vreme. Kao da sizofrenicaru dokazujes da njegove vizije ne postoje
I sad ima onih kojima se *javlja bog* mada ih je psihijatrija objasnila
Nekadasnjim takvim se veruje, javljao se njima bog sigurno
*Znas, to su proroci* - sta pogodise- bice

ON jeste divan, problem je sto ga ne poznajes, on radije hoce da oprosti osobi i nagradi je nego da kazni....ali osoba trazi prije kaznu nego oprost.

nebi ti tu mogao nista....osim da se pomiris sa situacijom....a ako mislis da mozes nesto, onda si lud na kubik.
Da je divan napravio bi ovaj svet boljim, da svi imaju bar slicne startne pozicije, da napravi ljude manje alavima( to je psihicki)

Zašto? Zašto bi Bog to radio?
Brate, nema logike, ispada da čim nekome krene dobro ili jednostavno "gazi" i kad je loše, onda daj da bude pokusni kunić, daj mu otežaj krst koji nosi još, da vidim dokle može da izdrži? (da se zabavi?)
Zato što šampion sveta ne postaje bokser koji dobija sve lakše protivnike. I kao i u boksu, nije opasan ni težak protivnik, već ono što je u tvom srcu.

Da je divan napravio bi ovaj svet boljim, da svi imaju bar slicne startne pozicije, da napravi ljude manje alavima( to je psihicki)

Svet je poligon za testiranje ljudi, a ne da se odmah pretvara u Raj gdje ce ljudi uzivati do iznemoglosti.

kad si vidio studenta na testu da uziva dok traje test?

da svi imaju bar slicne startne pozicije

svi se radjamo a ne znamo nista, od nule, znaci imamo svi istu startnu poziciju.

Bog nece suditi sve ljude jednako...nego na osnovu njihovog stanja....Bog iz svoje pravednosti sudi ljudima na osnovu njihovog stanja, da li je imao mogucnost da nauci, ili nije, da li je ovo ili ono...uglavnom uzimaju se sve stvari u obzir.

Žal ateiste je iskreniji i neprolazan jer je svestan da osobu koju žali nikada više neće videti i da je to definitivan kraj i da je ta osoba zanavek pod zemljom.Ta bol ne prolazi.
Управо обрнуто.
Жал атеисте доводи људе до очајања и самоубиства кад неки њихов драг умре.
Нема ту искрености.
Неки се сете свештеника и цркве тек кад неко умре.

Back