Ljudi, ja sam pre nekoliko godina došao ovde da na neki način nađem Boga. Bilo je to pre covida ali ipak se osećalo neko zlo u najavi.
2019.
Ništa nisam znao, neke rečenice samo od pokojne bake jer sam sa njom i braćom i sestrom kao klinac išao u crkvu, Oče naš i više ništa.
Ovde sam nekako uspeo da se ubacim u razgovore, pa kasnije čak i da otvaram teme, postavljao sam pitanja, čitao Novi Zavet, razmišljao o postovima, ubacivao logiku ako je moguće itd.
Ne znam šta se desilo, odnosno, šta se MENI desilo, taman kad sam nešto počeo da učim,da verujem u Boga, otišao sam na pdf politika i dobio ban

Dobro, nema veze, nisam trebao neke stvari da kažem, prekjuče mi je istekao ban i evo mene ali izmenjenog.
Sad će se verovatno svi začuditi kakve veze ima ban na politici sa ateizmom na pdf religija, pa evo, ima. Kad shvatiš da moćnici, u najširem smislu te reči, dele pravdu i nepravdu po nahođenju, jednostavno izgubiš veru, prvo u pravdu, pa u dobrotu pa na kraju i u Boga.
Kako čovek da zadrži veru? Moja je očigledno već bila klimava čim sam je izgubio tako lako. Ej, pet godina da se sruši za 5 dana, toliko je đavo moćan? Ako neko ima komentar...
A sad kako ce pijanica da tumaci boga.... a kako nepismen, a kako onaj koji osim rostilja ne zna skoro nista vise...
Nekako ce tumaciti...ali da li ti trebas da tumacis Boga na isti nacin kao sto ga oni tumace?
Da bi bili jednoobrazni?
Ja mislim da ne treba da tumacis isto kao takva osoba....sad slede frizeri , mesari , vozaci , automehanicari , a opet isti moj odgovor..
A kako onda da tumacis Boga...
Pa nije da bas nije receno kako , ali nije ono sto oni uzimaju kao osnovu , da budu funkcionalne zivotinje..
A nije ni da budemo svi plachipitch...i sta ide dalje..
Kad mi dodju ljudi koji zele da shvate ljude, pogane ljude, ili svet, pogan svet, ja im kazem jednu moju teoriju o hijararhiji....bozijoj hijararhiji , i zacudo ona bi funkcionisala dobro i u realu....trazi samo jednu stvar, a to je da izaberes possao i nivo aktivnosti koji gi NAJVISE ODGOVARA...
Gle cuda, da biras tempo i kolicinu rada koja ti odgovara, sta ovaj budalishe....?
Ali je tako...
Jer kad ti biras ono sto tebi lezi , to radis lako i uzivas u tome, ali mozda nije placeno najvise na svetu...jel treba da ti bude krivo ili zao zbog toga...
Resi odmah i znaces ko si...lihvar ili alavac ili zelis srecu sebi..
Ali ako izaberes ono sto ti lezi po kolicini i izboru, onda ti nije tesko , a zamor ti je nekako sladak...ali nikad nisi preopterecen, a na kraju se osetis i vredan, cudna rec, ubraja u sebi vrednost....u smislu vredis neke pare, a i ubraja u sebi da si bio radan...da si radio...kao drugo znacenje...
Ali sta se desava sa drustvom ako ti izaberes tacno onoliko posla i onaj posao koji ti lezi , a nije najvise placen na svetu...?
Pa desava se da neki maher dodje i izabere isto , ali njemu lezi to da spaja slican ali malo razlicit posao od tvog...i njemu bi bilo sporo da odigra samo jednu partiju saha kao zabavu , a tebi recimo godi 3 partije saha, i Tv utakmica pride....
Nekome treba vise akcije, nekome treba manje akcije...
Tada se on kao sposobniji , hijararhijski pozicionira iznad tebe...
Jel to lose, ili losije?
Nije, kao trebalo bi biti jer ako imas vise novca vise mozes da ga potrosis...ali ti si taj visak novca platio zivcima, umorom koji ti je izasao na nos....a cesto i na zdravlje...
A onaj koji je visi u hijararhiji i lako mu pada to , on moze u svakom trenutku da podnese svoj obim i ne oseca se izmoreno , a cak moze i vise, kao i svako sto moze, ali nema potrebe za tim , osim ako je nesto privremeno , burst mode se to zove...intezivan rad...
Sta se desava ako se hijararhijski pozicioniras po radu u tom burst modu , u svom maksimumu...
Pa to se cesto radi u kapitalistickim zemljama kao oportunisticka prilika...i onda se desavaju dve stvari , jedno je izmoris se i posle firma ima radnika koji folira...krivinari..ne moze da postigne stalno svaki dan a da ne bude premoren...
A drugo sto se desava je pocne da utrpava drugome svoj posao , tj ponasa se kao bic boziji , prevarant koji uvaljuje drugima...
Obicno se desava oba...i prema gore , prema firmi , i prema dole prema saradnicima...
A levo i desno ?
Pa levo su porodica....sta oni nece da osete da je neko premoren na poslu , hoce, bice na idi igraj se napolju , ne zelim da te slusam gledam i da te cujem...to deci kazu , a zeni , a bre zeno ajd umukni treba mi 3h da danem...da se normalizujem...dakle treba coveku 3h vise od zivota iako nije na poslu , uzece to od svog zivota i prebaciti na aktivne sate, kao da je na poslu , samo sto komiran lezi ili sedi u kuci...
Desno su prijatelji, hoce li tri sata biti dosta da se obnovi energija za prijatelje i za hobi...?
Sipak...
Dakle osoba koja je potegla i pretrgla, je sebe prodala skuplje za pare, ali je posle dodala i zivotne sate u svakom danu...ili jos gore prevarom kulira i uvaljuje firmu svojim slabijim sposobnostima...
Dobro , recicete, pa svi tako rade...Ne, ne rade svi , rade svi oni koji su prevaranti , tj rade svi oni koji pored toga prihvate i druge nacine prevare, pa im zivot lici na sve vise oportunizma, prevare i mutljavine....ne samo oko sposobnosti sto foliraju , pocece da foliraju i oko drugih stvari...npr nece verovati kad im neko nudi iskrenu priliku za dobru radnu aktivnost, ako pri tome nema ko da se zakine...jer bi inace to vec neko razvio kao biznis...
Oportunizam i stalno druzenje sa onima koji laziraju svoje sposobnosti dovodi do toga da svi takvi postaju neverne bebe, tj prestanu da veruju da je moguce biti sposoban, nego veruju da su svi prevaranti...i da je dobro sa djavolom tikve saditii jer ne moze drugacije..
Itd itd..,.