Vraćanje na ateizam

Religija je smišljena kao skup nekih zakona da bi čoveka držala pod kontrolom.
Ono, ne ubij, ne kradi, ne poželi tudje itd .
Tome služe sad zakoni.
Na žalost, uvek postoji rupa u zakonu.
I u religiji ono pokajaću se.
Ili kad ništa drugo ne upali pomozi bože.
Како може бити у истој равни лични кодекс и правила наметнута са стране?

Samo nemoj da radiš ono što ne bi želeo drugi tebi da rade.
to možeš samo da se trudiš inače za mene je to jedina zapovest.
ima ona poznata indijanska mudrost ali u trenucima slabosti kada ego nadvlada pokaže se i loša strana, zato postoje te mudre izreke da bi suzbijao zlo u sebi . kao npr patrijarh Pavle što je govorio "ne brani se od zla svojim zlom" itd

Ti kazes da je alhemija.🙂
A ja kazem da matematicki izracunas.
Ja sam zaboravila vjerovatnocu,a nekada sam ucila.Ali koliko se sjecam...mislim da je vjerovatnoca za tako nesto...nula.🙂
Negdje ovde ima i tema,sad ne mogu da je nadjem...sta vjestacka inteligencija misli o tome.
Interesantno je,pronadji.😉
Vjerovatnoća i statistika su pogađajuće nauke, ono ako ubodeš ubodeš. Daj konkretan dokaz.
Ne mogu, AL me blokirao.

Joj Sale, što izazivaš. Danas sam dobre volje, pa neću, ali ne garantujem za sutra i ubuduće.
Али то је истина, ево и ја ти као и Сале могу навести неколико флоскула које ће бити приказане као крунски докази да Бог не постоји иако су шупље како год их окренеш.

Vjerovatnoća i statistika su pogađajuće nauke, ono ako ubodeš ubodeš. Daj konkretan dokaz.
Ne mogu, AL me blokirao.
Nisam znala da postoje i pogadjajuce nauke.😀
Nego,ne mogu da nadjem temu,a sasvim sam sigurna da sam je ovde negdje procitala.
Ili mi treba veca dioptrija?
Naslov je bio nesto kao...Da li ce vjestacka inteligencija ubiti ateizam?

Па већ имаш неколико на овој теми које путују са једне на другу тему:

- Човјек се рађа као атеиста, индоктринацијом постаје вјерник, а логиком и размишљањем остаје атеиста.
- Онколошки пацијенти, првенствено дјеца, узимају се као доказ да Бог не постоји, а сви превиђају да је то у порасту и не доводе у везу са животним навикама модерног човјека, са тзв прогресом и оним што га прати.
- Неправда у свијету, гдје добри страдају и пате, док криминалци просперирају.
- Вјерници не читају ништа осим светих књига конфесије којој припадају, па су самим тим затуцани...
Има их још, ово су неке од чешћих.

Па већ имаш неколико на овој теми које путују са једне на другу тему:

- Човјек се рађа као атеиста, индоктринацијом постаје вјерник, а логиком и размишљањем остаје атеиста.
- Онколошки пацијенти, првенствено дјеца, узимају се као доказ да Бог не постоји, а сви превиђају да је то у порасту и не доводе у везу са животним навикама модерног човјека, са тзв прогресом и оним што га прати.
- Неправда у свијету, гдје добри страдају и пате, док криминалци просперирају.
- Вјерници не читају ништа осим светих књига конфесије којој припадају, па су самим тим затуцани...
Има их још, ово су неке од чешћих.
i to kao ringišpil, demantuju evoluciju :D
a najbolje kriv im nepostojeći bog, pa onda religija koja ima neke zakone, a i sekularizam ima neke zakone.
ovo za čitanje je irelevantno jer ima nepismenih i jednih i drugih
što se tiče indoktrinacije, pa eto škola ti je najveća indoktrinacija ili oni misle ko đuka bizon da su deca vlasništvo države

Ne mogu, AL me blokirao.
Evo sta kazu 🙂:

Matematička nevjerovatnost
Argument:

Šansa da mutacije proizvedu čak i jedan funkcionalni protein iz niza aminokiselina je izuzetno mala.
Proteini su sastavljeni od tačnog slijeda aminokiselina. Čak i male greške u slijedu često čine protein nefunkcionalnim.
Matematičari su procijenili da je šansa da se funkcionalni protein proizvede slučajno manja od 1 u 10^150. Za poređenje, broj atoma u poznatom svemiru procjenjuje se na oko 10^80.
Ilustracija:

Zamislite bacanje kocke sa milijardu strana. Šansa da bacite tačan broj stotinu puta zaredom je praktično nemoguća.

Back