Vraćaju se stare stvari na automobile!

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
244.832
Mnogo puta sam u raznim diskusijama popljuvan kao metuzalem koji ne razume napredak, međutim došli smo do toga da se potvrđuje rečenica koju rado i često koristim - nije sve što je novo obavezno i dobro.
U ovom videu ćete videti šta će se sve vratiti na automobile ili zadržati u njima iako je bilo predviđeno da nestane.

10 minuta drugar, da li smo se toliko ulenjili?
Stvarno se trudim da ne postavljam ogromne sadržaje.
10 minuta?!?
Ko jos gleda toliko dugacke videjee? Odavno sam presao na shortse od maksimalno 120sec, vreme je skupo.

Gledam ove youtubere koje prate milioni (poput Balda ili Katza), veliki youtube videi im imaju 300-400 hiljada pregleda a shortsi po 1-1,2 miliona, tik-tok-ovi i vise. Takvo je vreme, niko vise ne gleda ni filmove od 2-3 sata, odgledaju pilot epizodu serije od 35-40min pa ako im odgovara nastavljaju da gledaju dalje. Pregazilo te vreme matori.

Novi modeli automobila se prave prema zahtevima trzista, milijarde dolara i visegodisnji rad je ulozen sto u tehnicki, sto u marketing i istrazivanje sta potencijalni kupci zele da kupe i voze.

Logika da je nekom u fabrici djokic@ mali pa zato hoce da kompenzuje velikim automobilom je vise nego smesna...

Novi modeli automobila se prave prema zahtevima trzista, milijarde dolara i visegodisnji rad je ulozen sto u tehnicki, sto u marketing i istrazivanje sta potencijalni kupci zele da kupe i voze.

Logika da je nekom u fabrici djokic@ mali pa zato hoce da kompenzuje velikim automobilom je vise nego smesna...
Nekom u fabrici možda nije, ali nekim kupcima svakako jeste.

Mnogo puta sam u raznim diskusijama popljuvan kao metuzalem koji ne razume napredak, međutim došli smo do toga da se potvrđuje rečenica koju rado i često koristim - nije sve što je novo obavezno i dobro.
U ovom videu ćete videti šta će se sve vratiti na automobile ili zadržati u njima iako je bilo predviđeno da nestane.

Vraćam dva puta lik je rekao LABARATORIJA :rotf:

И ја имам врло старомодне навике по многим питањима.

Не видим да ћу икада мирно прихватити што су ми прозори на ауту "електрика".
Како на струју отворити прозор пола сантиметра? Само уз доста труда, а још ако се креће, онда је тек тешко.
Са ручицом? Лако, увек.

И ја имам врло старомодне навике по многим питањима.

Не видим да ћу икада мирно прихватити што су ми прозори на ауту "електрика".
Како на струју отворити прозор пола сантиметра? Само уз доста труда, а још ако се креће, онда је тек тешко.
Са ручицом? Лако, увек.
Idealno bi bilo da je vozačev prozor s ručicom, a ostali na struju.

Kako to objasniti Srbinu koji misliš da se svet vrti oko njega . sve se kreće u pravcu potrošača i država koje nameću standarde ..Ima i mehanička ručna ali u jeftinim autima imaju i dugmići ali opet u jeftinim autima ali eto sad bi neko sve to i u Mercedesu koji košta 100k €

Kako to objasniti Srbinu koji misliš da se svet vrti oko njega . sve se kreće u pravcu potrošača i država koje nameću standarde ..Ima i mehanička ručna ali u jeftinim autima imaju i dugmići ali opet u jeftinim autima ali eto sad bi neko sve to i u Mercedesu koji košta 100k €
I taj Mercedes sto kosta 100k evra za qurac nije, sve gola plastika i neke ekrancine nabili ....to nije ni A od auta sto su nekad pravili.

Plastika i ekrancina...bilo dobro ili ne...stari auto vise ne kupujem, osim ako nije oldtajmer...
Danasnjim razvojem auto industrije, vise je nego ocigledno da novi kupci (da kazemo mladje generacije, a Kina je najupecatljiviji primer za sada) su mnogo vise zainteresovani za komfor i udobnost, nego za miris benzina.

I uvek sam se cudio, recimo svojim roditeljima na pr...kao posle 20 godina posedivanja telefona..i dalje nisu u stanju da ga koriste osim u osnovnom modu.
A ustvari...ljudi sa godinama postaju sve nefleksibilniji, neprilagodjeni, odbijaju inovacije misleci da je "ono" iz njihove mladosti mnogo bolje, i na kraju ostanu izopsteni i otudjeni od realmnog zivota..

Naravno ima tu i komponente novca, gde su ljudi cesto besni sto je nesto preskupo i nedostizno (moram reci opravdano), ali negirati razvoj automobilizma u pravcu u kome novo trziste i novi kupci zele, jeste samo negiranje realnosti.

Sve u svemu, ja jedva cekam da kupim i novi Mercedes, i novi EV i da isprobam sve sto izmisle.

I taj Mercedes sto kosta 100k evra za qurac nije, sve gola plastika i neke ekrancine nabili ....to nije ni A od auta sto su nekad pravili.
Probaj pa pričaj ..Ovako napamet je teško i tome pričati .. Kao Mario sa onim BMW dok nije seo u njega nije verovao ..Plastike su uvek bile u vozilima ali tehnologija koja se danas nalazi u vozilima se ne može porediti sa nicim iz prošlosti .. Kad uđem danas u Golfa 2 (koji mi je cool) zapitam se kako smo u ovome prelazili 300-400k km (pogotovo dizelima)..Doduše ja sam položio kad je izašla Golf 3

Poslednja izmena:
Probaj pa pričaj ..Ovako napamet je teško i tome pričati .. Kao Mario sa onim BMW dok nije seo u njega nije verovao ..Plastike su uvek bile u vozilima ali tehnologija koja se danas nalazi u vozilima se ne može porediti sa nicim iz prošlosti .. Kad uđem danas u Golfa 2 (koji mi je cool) zapitam se kako smo u ovome prelazili 300-400k km (pogotovo dizelima).

Bas to, zamisli sad da ides nekim odtajmerom na dalek put...mozes odmah i do banje da svratis, lecis kicmu i noge 😉

Back