Vozite li bicikl ?

gost 346714

Veoma poznat
Poruka
14.726
Pojedinačno ili porodično ?

Sećam se, kad sam ja bio mali da smo nekada porodično (svi četvoro) išli u rekreativnu vožnju bicikla.

A kolko ćesto vi to radite ? Dal uopšte vozite bickl ili vam je lepše da vozite neke modernije stvari npr Auto ili Motor ?

Sećam se, kad sam ja bio mali da smo nekada porodično (svi četvoro) išli u rekreativnu vožnju bicikla.

A kolko ćesto vi to radite ? Dal uopšte vozite bickl ili vam je lepše da vozite neke modernije stvari npr Auto ili Motor ?

Uh obavezno!!Izuzetno dobra stvar za kondiciju, zdravlje i naravno misice. Noge dobijaju izuzetno fin oblik. Ali sve to zavisi i od gradje...nece svakome odgovarati
Vozim se sama, jer mi tako najvise odgovara. Ovako bih morala da cekam pola sata da me stigne drustvo

Imam odlican bajs, ali ne vozim tako cesto, jer nemam bas neke staze u blizini.

Naucila sam rano, jer moj tata voli bajs, svako jutro vozi dosta kilometara..... cak je i uclanjen u neki klub.

U saobracaju nikad ne bi vozila bicikl, jer smatram da je nebezbedno..
narocito u BG, gde su vozaci motornih vozila neuki sto se tice ponasanja i tretirnja biciklista.

Vozim često. Vožnje su mi obično 20-50 km za dan, a ovogodišnji rekord je 80 km. Inače ove godine sam prešao tačno 1727 km. Da imam malo više slobodnog vremena, sigurno bih izašao na 3500 km godišnje, ali jbg, šta ćeš, mora da se radi.

Vožnja bicikla je stvarno odlična stvar! Korisna na bezbroj načina. Preporučio bih svakome.

Волела бих да возим али не могу.
Под један - немам где да остављам бицикл, под два - треба то унети у мали лифт, под три - живим у прометном делу града, ни луда не бих ризиковала.

Imam odlican bajs, ali ne vozim tako cesto, jer nemam bas neke staze u blizini.

Naucila sam rano, jer moj tata voli bajs, svako jutro vozi dosta kilometara..... cak je i uclanjen u neki klub.

U saobracaju nikad ne bi vozila bicikl, jer smatram da je nebezbedno..
narocito u BG, gde su vozaci motornih vozila neuki sto se tice ponasanja i tretirnja biciklista.

Ja sam skroz kontra od ovoga. Skoro nikad ne vozim na biciklistickim stazama. Za nas koji voznju bicikle shvatamo malo ozbiljnije mucenje je voziti stazom. Pesaci ne postuju oznacenu stazu. Vikend biciklisti kako ih ja zovem nisu nista bolji od pesaka. Voze paralelno i caskaju, pricaju telefonom dok voze, gledaju svuda samo ne ispred sebe... i mnooogo su spori pa na stazi nema nista od prave voznje.

Sto se tice voznje ulicama. Nisam nikad imao problema bas zbog toga sto sam svestan da nasi vozaci uopste ne paze na bicikliste. To znaci da se ja pazim.

Evo su nekoliko mojih pravila:
- nema voznje bicikle sa slusalicama u usima. Mora se uvek biti svestan okoline. Ispred, iza, sa strane...
- bicikla se striktno vozi desnom stranom trake, znaci sto blize ivicnjaku ili liniji koja razdvaja trake kada ima vise traka u jednom smeru
- kada se skrece u levo obavezno prestrojavanje. To znaci da ako vozim ulicom gde ima po jedna traka za svaki smer. Prvo pogledam iza sebe ima li vozila, kada vidim da nema prestrojim se sa desne strane na levu stranu trake tj do linije. Ako ima 2 trake u jednom smeru onda isto ovo samo sto se prestrojavam u levu traku i vozim desnom stranom te trake uz liniju.
- na raskrsnicama zaboravite na prednost. Ja uvek idem sa pretpostavkom da me vozac ne vidi ili ne zeli da ispostuje moju prednost. Uvek usporim ili stanem kada vidim neko vozilo, nema zaletanja

Ja zivim u malom gradu ali vise vozim po trotoaru, a najvise volim da vozim na korzo, kad ima puno ljudi i ja ih zaobilazim, to obozavam, dok sam bio u osnovnu poceo sam od 4 razreda sam isao na Sta znas o saobracaju, jedne godine sam bio prvi i dobio biciklu, ali uvek sam bio u top 3

vozim bicikl kad imam volje,nervira me sto moram da vozim ulicom dok stignem do staze..kad stigmem ispod starog savskog mosta onda mi je super.sama vozim.
vikendom nikada ne vozim,uzasavam se guzve na adi ili na dunavskom keju.

ok kapiram da se plasite saobracaja ali nije izgovor da se ovde vozi divljacki jer ima puno ljudi koji krenu po svetu bajsem bez takvih strahova,pisah vec juce u banovcima sretoh bracni par sa dvoje dece koja ni 5 godina nemaju svi na bajsevima,reko bih iz nemacke da idu imali su zastavu njihovu

ok kapiram da se plasite saobracaja ali nije izgovor da se ovde vozi divljacki jer ima puno ljudi koji krenu po svetu bajsem bez takvih strahova,pisah vec juce u banovcima sretoh bracni par sa dvoje dece koja ni 5 godina nemaju svi na bajsevima,reko bih iz nemacke da idu imali su zastavu njihovu

Pre oko 2 meseca kod Karadjordjevog parka je bio udes,
(bila sam u tramvaju pa sam morala da izadjem jer je zaustvaljen saobracaj),

jer je jedan auto zakacio biciklistu. Sa sporedne ulice je pokusavao da se prikljuci na glavnu, i neki kreten ga je zveknuo.
Zakljucujem da je to zbog nesenzibilnosti nasih vozaca prema biciklistima...

Nosio je onaj veliki planinarski ranac, pa zakljucujem da je neki stranac, kome je nasa zemlja bila usput ....

:(

Poslednja izmena:
Pre oko 2 meseca kod Karadjordjevog parka je bio udes,
(bila sam u tramvaju pa sam morala da izadjem jer je zaustvaljen saobracaj),

jer je jedan auto zakacio biciklistu. Sa sporedne ulice je pokusavao da se prikljuci na glavnu, i neki kreten ga je zveknuo.
Zakljucujem da je to zbog nesenzibilnosti nasih vozaca prema biciklistima...

Nosio je onaj veliki planinarski ranac, pa zakljucujem da je neki stranac, kome je nasa zemlja bila usput ....

:(
juce i mene zamalo zena da udari zaustavila se na 20cm od bajsa,ja na levoj nozi silazim a ona skrece na desno a gleda u levo,ja reko gotovo vec sam se video pod tockovima,to je trajalo 2 sekunde a kao vecnost ne mozes ni makac da reagujes,kretenka se izvinjava

Volim da vozim biciklu.
Volim da je vozimi sama,avolim i samužem i decom.
Vrlo praktično, idem u kupovinu biciklom i ujedno malo i treniram.
Kod vožnje biciklom mi se najviše dopada što mogu da uživam u pejzažima,
a najveći izazov mi je vožnja po brdovitom kraju.

Бицикл је мајка!!!

Чим успемо скупити паре, купујемо још један, па идемоооо! Ја упртим клинца у седиште, а жена клинцезу и породична вожња! :)

čitao sam da je problem biciklizma što sedište pravi pritisak na prostatu i šteti joj, kao i zagrevanje testisa koje škodi spermatozoidima...
dakle, važno je nabaviti kvalitetno, udobno sedište sa amortizacijom i praviti promaju dole

ljudi grese kad uzmu debela mekana sedista, na svako dupe mora da se navikne i treba nositi gace s uloskom, i vecinu bi ovakva sedista odbila ali su nikad ubobnija
Selle-Italia-SLR-Flow.jpg

Back