Vozacka dozvola po novom zakonu

NICS

Iskusan
Poruka
5.705
Nisam nasao u ovom novom Zakonu o saobracaju nista o tome. Mozda i ima ali ja ne vidim.
Pitanje: posto mi uskro istice vozacka dozvola a posto su guzve za izdavanje u NS velike jer se izdaju za sada na jednom mestu u gradu. STA se desava ako malo preteram posle roka recimo istice mi 10 februara koliko posle toga mogu da produzim a da ne polazem ponovo jer su ssvi zele da produze i kome istice i kome jos vazi, sem ako sluzbeno lice "pusta" samo one kojima uskoro istice

Od danas nove
vozačke dozvole

maloletnici za volanom

20110115133702photo0.jpg

Danas počinje primena Pravilnika o izdavanju novih vozačkih dozvola. Glavna novost koju nam ovaj akt donosi jeste činjenica da će osobe starosti 16 godina moći u autoškolu na obuku, a sa punih 17 na vozački ispit. Zajednica autoškola Srbije je već počela da primenjuje ovaj pravilnik...

Maloletna lica koja polože vozački ispit dobiće privremenu dozvolu, što im omogućava da upravljaju motornim vozilom u pratnji iskusnog vozača. Odrđena kategorija vozačke dozvole dobijaće se u zavisnosti od godišta.

Tako je za C kategoriju potrebna 21 godina, dok je za dobijenje D kategorije potrebnu napuniti 24 godine života, koliko treba i za motocikl sa motorom od 750 kubnih centrimetara zapremine.

Izvor: AutoMagazin.rs

Moja devojka polozila pre nove godine,ali zbog privatnih razloga nije mogla da izvadi vozacku.Juce smo otisli u auto skolu po dokumenta i tamo nam rekose da ce dobiti probnu dozvolu na godinu dana.Koliko je to tacno,ima 29 godina.

Hm, koliko sam ja cula, mislim da je tacno, nije bitno godiste, vec vozacko iskustvo, mislim da mora imati 2 godine vozackog iskustva kako bi dobila dozvolu da moze sama da upravlja tj bez pratnje. Ispravice me neko ako gresim. Nego, do kad treba stara dozvola (vazi mi do 2013. ili 2014.) treba da se zameni za ovu novu ?

Evo i ja da se nadovezem na temu. Moj brat je polozio voznju u decembru 2010,
i dobio onu staru vozacku dozvolu. Najnormalnije sada vozi sa njom.

Nego pitanje. Posto su pricali da sa starom saobracajnom (a moguce i v.dozvolom)
nece moci da se ide u inostranstvo, on je hteo da izvadi to sve novo. Nije hitno sutra
ali barem do leta. Da li ce on (jer ima 18god) dobiti probnu dozvolu jer je tako reci tek
polozio ili ce najnormalnije kao i do sada po standardnoj proceduri vaditi ??

Evo i ja da se nadovezem na temu. Moj brat je polozio voznju u decembru 2010,
i dobio onu staru vozacku dozvolu. Najnormalnije sada vozi sa njom.

Nego pitanje. Posto su pricali da sa starom saobracajnom (a moguce i v.dozvolom)
nece moci da se ide u inostranstvo, on je hteo da izvadi to sve novo. Nije hitno sutra
ali barem do leta. Da li ce on (jer ima 18god) dobiti probnu dozvolu jer je tako reci tek
polozio ili ce najnormalnije kao i do sada po standardnoj proceduri vaditi ??
Mislim da dobija po standarnoj proceduri dozvolu bez ogranicenja, jer je polagao po starom zakonu.

Hm, koliko sam ja cula, mislim da je tacno, nije bitno godiste, vec vozacko iskustvo, mislim da mora imati 2 godine vozackog iskustva kako bi dobila dozvolu da moze sama da upravlja tj bez pratnje. Ispravice me neko ako gresim. Nego, do kad treba stara dozvola (vazi mi do 2013. ili 2014.) treba da se zameni za ovu novu ?

Jedino ti preostaje da pitas saobracajnu patrolu sve sto te zanima ako ne pronadjes na netu.

Da li 30 ili 60 dana nakon isteka vozacke istu mozes zameniti...u suprotnom ponovno polaganje. Nemojte se zezati sa tim!!!

Imam ja pitanje na slicnu temu.. polozio sam 2011 ali i te godine sam vozio probnom dozvolom.. igrom slucaja nisam bio u mogucnosti da je zamenim za vazecu dozvolu.. i dalje imam tu probnu, zanima me da li se opet polaze ili bi mi je zamenili najnormalnije za vazecu dozvolu? hvala..

Back