Vozači su Tadiću najpogodnije ovce za šišanje

Тихи

Starosedelac
Poruka
154.062
"Kanal" prazni džep

NAJAVA saobraćajne policije da će od sledeće godine automobili stariji od 15 godina dvaput godišnje ići na tehnički pregled zabrinula je većinu srpskih vozača. Iako nema zvaničnih podataka, procenjuje se da je prosečna starost vozila na srpskim drumovima čak 18 godina. To znači da novi pravilnik "kači" bar polovinu četvorotočaša, od 1,6 miliona automobila.
Najveće negodovanje izazvao je propis - predviđen novim Zakonom o saobraćaju - prema kojem će vozači morati da plaćaju oba tehnička pregleda, a cenu će određivati Vlada Srbije. I, dok sada pregled košta od 600 do 2.000 dinara, u javnosti se uveliko pominje moguće poskupljenje na 4.000 do čak 8.000 dinara.
Damir Okanović, direktor Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja, smatra da, iako sa stanovišta sigurnosti na drumovima nova mera nije loša, ona predstavlja snažan udar na vlasnike starih vozila, među kojima većina ima plići džep.
- Država će morati da pronađe način da zaštiti vlasnike starih automobila koji su "tankog" imovnog stanja - napominje Okanović. - To se može učiniti ograničavanjem cene tehničkog pregleda
ili smanjenjem dažbina za registraciju vozila.
Međutim, u Komitetu za bezbednost saobraćaja napominju da je starost vozila najređi faktor koji utiče na izazivanje saobraćajnih nesreća. U najvećem broju slučajeva, udesima, uglavnom, "kumuje" vozač koji ne poštuje saobraćajne propise, ili loše stanje puteva.
Osim što predviđa dvostruku proveru ispravnosti starijih vozila, novi pravilnik o tehničkom pregledu donosi i strože kriterijume za izduvne gasove, gume i ispravnost kočnica, trapa i pneumatika. Svi tehnički pregledi, uz to, obavljaće se pod video-nadzorom.
Pravilnik propisuje da će na tehnički pregled dva puta godišnje morati da idu i sva motorna i priključna vozila kojima se obavlja javni prevoz, autobusi, vozila za prevoz otrovnih materija, vozila auto-škola koja se koriste za obuku kandidata, vozila pod pratnjom i s pravom prvenstva prolaza, motorna i priključna vozila čija masa prelazi tri i po tone i vozila za iznajmljivanje.
Iako još nije poznato kako će ova mera biti primenjena u praksi, kalkuliše se da će učiniti da gotovo 50.000 vozila bude isključeno iz saobraćaja.

MILIJARDE PRIHODA
ČAK i kada bi cene tehničkih pregleda ostale iste, što je malo verovatno, svaki vlasnik automobila "zrelog za penziju" godišnje bi morao da izdvoji oko 3.000 dinara za "proveru" svog vozila. A, samo bi ova armija od 750.000 ljudi iz ove "klase" tokom godine trebalo da plati 2,25 milijardi dinara!


"OLDTAJMERI"
NOVE mere o tehničkom pregledu starijih vozila biće veliki udarac i za ljubitelje "oldtajmera".
- U udesima uglavnom učestvuju nova vozila koja ispunjavaju sve bezbednosne standarde - ukazuje Dejan Kovačić iz Udruženja "Buba Beograd", koje okuplja vlasnike "folksvagena". - Osim registracije od 11.000 dinara i skupih delova, ljubitelji starih vozila vrlo teško će podneti i ovaj namet.

BROJ VOZILA
2.200.000 registrovanih vozila u Srbiji bilo je na kraju 2008, od čega 1,5 miliona
putničkih. 8.727 autobusa ima u našoj zemlji, a registrovanih 18.854 kombija.

http://www.novosti.rs/code/navigate...žep&kword_add=tehnicka komisija, stara vozila

-----------------------------

U kanadi i americi nema tehnickog pregleda vec se svakih par godina obavlja test emisije gasova koji je potpuno besplatan. U Nemackoj TUV svake 2 godine a u Srbiji uskoro tehnicki 2 puta godisnje x 4-8000 dinara . Jos ako ne prodjete tehnicki, a verovatno necete zbog teskog poostravanja uslova, morate otkloniti problem i opet platiti taksu

Ocigledno da je Tadicu najlakse otimati pare od vozaca i da su vozaci u ovoj zemlji Tadicu i njegovoj vladi najpogodnije ovce za sisanje.

Zbog ovog najnovijeg tadicevog HARACA, najsiromasniji gradjani ove zemlje, koji voze automobile starije od 15 godina , ne iz hira vec zato sto zbog bednih plata nemaju novca za drugi - ce placati registraciju i za duplo skuplju nego do sada....
 
ko o cemu enchanted on sisanju, pusenju i drugim oralnim tehnikama z:D

ne izlazi ti bre ona stvar iz glave z:D

Naravno mislilo se na shishanje , al sobzirom da pisem bez srpskih karaktera ispalo je tako kako je ispalo

Pa bolje misliti o oralnim tehnikama nego o Tadiću 24h dnevno :p
Mada, ne radi se o mojim mislima nego o tvojoj nepismenosti. Jak si mi ti Srbin kad ne znaš ni sva slova ;) :lol: I s' obzirom su dve reči od kojih jedna ima apostrof a ne jedna reč, pametnjakoviću i intelektualcu :lol: :rotf:
 

Back
Top