Ворен Бафет: Еврозона неће опстати у садашњем облику

Lord Tywin

Veoma poznat
Banovan
Poruka
11.141
http://www.nspm.rs/hronika/voren-bafet-evrozona-nece-opstati-u-sadasnjem-obliku.html
ЊУЈОРК –Амерички милијардер Ворен Бафет изјавио је данас да сматра да еврозона неће опстати у садашњем облику уколико се свих 17 земаља које као валуту користе евро не сложе око монетарне политике.
voren-bafet-470.jpgБафет, председник управног одбора и извршни директор компаније „Беркшир Хатавеј”, навео је да систем који је установила Европа садржи фундаменталну грешку, пренела је агенција АП.

Он је додао да 17 земаља у саставу зоне евра раде на томе да поправе свој систем, али им је тешко да се сложе с обзиром на то да их има толико.

Током последњих неколико месеци је у Европи пословање значајно успорено услед тога што се државе боре да изађу на крај са својим проблемима презадужености, истакао је Бафет.

(Танјуг)
 
Boro
Obrati paznju, covek je rekao u sadasnjem obluku, naravno posto se menja.

Citaj sta pisu Amerikanci.

Chief Officers' Network:

Stratesko pitanje: Nemacka dominacija Evropom skoro potpuna

Strategic Issues: Germany's European domination almost complete


http://chiefofficers.net/888333888/...germany_s_european_domination_almost_complete

But her walk was simultaneously scurrying and triumphant. It seemed as if the only reason she was hurrying was to get in the car and out of public view before a huge guffaw would shake her - and the EU establishment - to their socks.

For what Merkel had done was to pull of the biggest coup of any German chancellor ever. Where military leaders had failed, indeed had brought the country to its knees in trying, Merkel succeeded in putting Germany right at the heart of European fiscal policy.

That sounds simple enough - and it might have been if there had actually been a European fiscal policy.

...
Kao sto mozes procitati sto Amerikanci pisu, ovo je najveci nemacki uspeh u istoriji ostvaren mirnim putem jer danas se tako pobedjuje, ekonomski, ionako si video da je Britanija smanjila budzet za odbranu na nivo iz vremena Napoleona.
 
Poslednja izmena:

Back
Top