Volontiranje u Evropi uz plaćen smeštaj, put i hranu

Ovo mi zvuči suviše dobro da bi bilo istinito. Kao kad odeš u omladinsku zadrugu i oni ti daju listu da biraš oblasti poslova, radno vreme i željenu platu a posle toga ti iznesu onu jednu ponudu koju ustvari imaju pa kad si već platio članarinu, daj šta daš. Onda do kraja "radnog odnosa" njima plaćaš reket od 20 do 40%.
 
Imate mlade istrazivace srbije, nema ogranicenja u godinama. To su kampovi volontera po celom svetu, ima razlicitih poslova i razlicitih smestaja i razlicito traju (nedelju do mesec dana kratkorocna volontiranja, i 6meseci do godinu dana dugorocna) ...i najpovoljniji su koliko ja znam 4000 se placa... tamo imate smestaj i hranu, vi placate put ... super je stvar ko hoce neku avanturu ili neki jezik da usavrsi ....
Sad se pojavilo dosta centara koji nude te volonterske programe, ali koliko sam ja upucena mis je i dalje najpovoljniji,a i proveren je-radi vec godinama....
 
Poslednja izmena:
Licno sam pricao sa devojkom koja je provela preko takvog programa 9 meseci u Poljskoj.
Posto sam i ja hteo da idem u Nemacku, ona mi je sve objasnila kako ide,tako da pitaj.
Sta budem znao odgovoricu ti. :)
Hvala Kojo na odgovoru, malo sam bio odsutan, nadam se da i dalje imas volju da me informises.
Imam 21 godinu i to je jedan od uslova koje ispunjavam.. e sad me zanima sta jos treba da posedujem? a i najbitnije od svega, koliko mi novca treba za tu avanturu? :)
 
Za pocetak ne znam koliko novca ti treba, mislim da je dovoljno da imas za put do tamo gde ides i jos nesto malo pored toga.
Potrebno je da nadjes i neku organizaciju iz Srbije koja ce da te posalje ali ti sam trazis i saljes prijave tamo gde hoces da ides.
Kako mi je ta devojka rekla, ona je imala placen smestaj i prevoz do mesta gde je volontirala a plus je dobijala 1000e mesecno za hranu, plus oko 100e za dzeparac ali naravno nije mogla za hranu da potrosi svih 1000 tako da je mogla da trosi i na druge stvari.
Znaci prvo nadjes zemlju u koju hoces da ides i projekat za koji si zainteresovan. To mozes da nadjes ovde:
http://europa.eu/youth/evs_database
Kad nadjes nesto za sta si zainteresovan, napises im mail da se raspitas o svemu.
Ovde mozes da nadjes organizacije iz Srbije koje mogu da te salju na te projekte:
http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_list_from_query.cfm

I kako mi je ta devojka rekla, najvaznije je da si motivisan za sve to, znanje jezika i iskustvo nisu toliko bitni, I najbolje je poslati sto vise prijava.
 

Back
Top