Volkswagen џипови

zar nije u tuguanu tose stradao jer je imao neki fabricki kvar?
U Tuaregu, ne Tiguanu.
I nije nikakav fabricki kvar nego se zaleteo i zakucao u kamion.

@tema: Tiguan je okej, kum ga vozi. Standardan VW, tvrd, neudoban....
Ide redovno na skijanje, tako da verujem da je okej da te dovuce do nekog ski centra.
A za offroad - to vec ne znam, mislim da te crossovere niko ne kupuje za offroad voznju.

Moj je nov Tiguan kupljen 2021 preso 76000 dobar bez premca, jedina mana zadnja sedista jako losa. Ostalo sve extra.
Ako se putuje daleko nema sanse da se covek odmori ili spava, jako lose su ta sedista napravljena.
Да за њега сам већ чуо да су неудобни али нисам претерано размажен по том питању, више ме занима да сазнам колико је возило поуздано механички и очувано тј. шта могу да очекујем у том правцу од одређеног старијег модела возила

moze svasta da se radi na zadnjem sedistu, ne mora samo da se spava.
a, @Sara? :per:
За то би морао да узмем онда неки караван мада с обзиром да сам габаритан никад се нисам нешто претерано радовао тим ситуацијама......једино предигра може да прође, остало је за мене већ тешка акробатика z:mrgreen:

Gde si ga video pa da odem da pogledam?
Ма гледао сам на "половни аутомобили", а и пријатељ ми рече да могу да се нађу добро очувани примерци ових модела. Рачунам, много боље познаје аутомобиле од мене па врв није бзв то што је рекао.

Ма гледао сам на "половни аутомобили", а и пријатељ ми рече да могу да се нађу добро очувани примерци ових модела. Рачунам, много боље познаје аутомобиле од мене па врв није бзв то што је рекао.
Možemo to kroz ovaj primer:
Zapalio se ja za nintendo switch, ĉak mi onaj lite model bio simpatičniji jer je klasična handheld konzola a standardni switch može i na TV...
Ajd preživeo bih cenu.
A onda vidim da su igrice 4000-8500 po komadu.
Za one glupe greota bacati 2500...

E tako ti je i sa džipom, polovnim pogotovo
Da ne bude posle popravka skuplja od džipa
Pod uslovom da ovde postoje potrebni delovi

Конкретно ме занима мишљење или искуство са:

Audi Q3 2.0 TDI (2011-2015)
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI (2011-2016)

Чини ми се да може да се нађе добро очуван половњак.
To su SUV krosoveri, nisu to džipovi. Nisu baš predviđeni za vožnju po blatu i van puta.

A u poređenju sa sedanima su manje udobni, manje dinamični u vožnji, više troše, prtljažni prostor im je obično lošije organizovan nego kod sedana i nižih monovolumena, pa generalno ne razumem zašto bi to neko kupio.

On hoce udobniji auto, koji je i terenski sposoban a i koji moze da se vozi po autoputu, Lada Niva to slabo moze.
Ова возила која је набројао нису џипови, већ припадају такозваној SUV категорији, и нису баш за теренску вожњу, штавише, већина које сам виђао код нас ни нема 4х4 погон. А за аутопут су одлични.

To su SUV krosoveri, nisu to džipovi. Nisu baš predviđeni za vožnju po blatu i van puta.

A u poređenju sa sedanima su manje udobni, manje dinamični u vožnji, više troše, prtljažni prostor im je obično lošije organizovan nego kod sedana i nižih monovolumena, pa generalno ne razumem zašto bi to neko kupio.
Бољи су од нижих возила кад возиш макадамом, пењеш се на ивичњак, и слично...

Нисам рекао да не постоје 4х4 модели, већ да је већина које сам ја видео са погоном на 2 точка. И овај њихов 4х4 није баш намењен захтевној теренској вожњи ван пута, немају они блокаду диференцијала, могу да иду тамо где је макадам, па и земљани пут ако није озбиљно блато, и то је то. Али је одличан за зимске услове вожње.

Ова возила која је набројао нису џипови, већ припадају такозваној SUV категорији, и нису баш за теренску вожњу, штавише, већина које сам виђао код нас ни нема 4х4 погон. А за аутопут су одлични.
Znam da nisu to dzipovi niti prava terenska vozila u konkretnom slucaju Tiguan je crossover sa 4 puta 4 pogonom.

Back