Nenad1331
Iskusan
- Poruka
- 6.291
Samo jabuke, ne volim breskve, mandarine, nektarine i slično lepljivo.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Komovica se pravi od đubreta a šljivovica je rols rojs rakija.Kod nas su pravili uglavnom komovicu koju su zvali lozom, a manje šljivovicu. Komovica je bila više na cjeni. Većina je imala vinograde a oni koji nisu su kupovali grožđe, uglavnom svi su pravili vino. Komovica se obavezno pravila nakon vina.
Pa nije baš tako, šljiva daje kvalitetniju rakiju od komine ali opet zavisi, i šljivovica ima krš. Da bi dobio kvalitetnu šljivovicu treba da se odradi sve u fulu - od toga kakvo voće stavljaš u bure da fermentiše jer mora da bude zrelo i zdravo, odvajanje koštice, temperatura fermentacije, pa onda destilacija...Komovica se pravi od đubreta a šljivovica je rols rojs rakija.
Naravno uvek naša bagra dodaje šećerPa nije baš tako, šljiva daje kvalitetniju rakiju od komine ali opet zavisi, i šljivovica ima krš. Da bi dobio kvalitetnu šljivovicu treba da se odradi sve u fulu - od toga kakvo voće stavljaš u bure da fermentiše jer mora da bude zrelo i zdravo, odvajanje koštice, temperatura fermentacije, pa onda destilacija...
A pio sam kvalitetnu komovicu koja je odležala u drvenom buretu par godina, jako je prijatna za piće. Komovica ima u sebi nešto lekovito što nemaju druge rakije, kod mene u kraju se, osim za obloge koristi za lečenje probavnih problema, ujutru se popije jedna ili pre jela.
Pio sam nase rakije od brlje do onih od po sto evra,ali ova komovica koju pravi moj deda za sopstvene potrebe ,nema premca,cak su se u inostranstvu odusevljavali mirisom i ukusomPa nije baš tako, šljiva daje kvalitetniju rakiju od komine ali opet zavisi, i šljivovica ima krš. Da bi dobio kvalitetnu šljivovicu treba da se odradi sve u fulu - od toga kakvo voće stavljaš u bure da fermentiše jer mora da bude zrelo i zdravo, odvajanje koštice, temperatura fermentacije, pa onda destilacija...
A pio sam kvalitetnu komovicu koja je odležala u drvenom buretu par godina, jako je prijatna za piće. Komovica ima u sebi nešto lekovito što nemaju druge rakije, kod mene u kraju se, osim za obloge koristi za lečenje probavnih problema, ujutru se popije jedna ili pre jela.
Ne mogu zelenu dinju da povezem sa dinjom iako ima slatkihSmokve zrele koje sama uberem pa odmah pojedem,Dinju zutu i zelenu.
To što ti više voliš šljivu ne znači da je komovica đubre. Znam X ljudi koji više vole komovicu, a i sam spadam u takve.Komovica se pravi od đubreta a šljivovica je rols rojs rakija.
Kad se prave vino i rakija nekad se prosto mora dodati šećera, jer ga ne bude dovoljno u voću i vino/rakija ne bi ispali kako treba.Naravno uvek naša bagra dodaje šećer
Da si probao komovucu koje imam u podrumu jedno 10-15 litara ne bi tako pričao. Domaća 100% i jaka tam koliko treba. Vinjak i one kupovne loze su smeće prema toj mojoj komovici.Znam jer pravimo komovicu od otpadaka grožđa
Samo kad je loša godina, maksimum je 5% na 100kg voćaKad se prave vino i rakija nekad se prosto mora dodati šećera, jer ga ne bude dovoljno u voću i vino/rakija ne bi ispali kako treba.
Biraš sorte, kalemiš, đubriš, orezuješ... Najlakše je sunuti šećerDa si probao komovucu koje imam u podrumu jedno 10-15 litara ne bi tako pričao. Domaća 100% i jaka tam koliko treba. Vinjak i one kupovne loze su smeće prema toj mojoj komovici.
Plave banane nikad nisam probao a znam da postoje
Da si probao komovucu koje imam u podrumu jedno 10-15 litara ne bi tako pričao. Domaća 100% i jaka tam koliko treba. Vinjak i one kupovne loze su smeće prema toj mojoj komovici.
Voće mi je najčešći doručak.
Jabuka mi je voćka broj 1 ali dugo nisam našla lepu ukusnu jabuku pa ih retko jedem u poslednje vreme.
Voćni sendvič? Pa hleb i pekmez npr.
Ne, ja jedem samo voće. Klot.