Volite li voce

Koja voca vam je omiljena

• Ukupno glasova
    16
Pa vidi lubenica je povrce jer je nemas na drvetu a avokado ne raste iz zemlje
Kad sam prvi put u prirodi video avokado i ananas bio sam prenerazen.
Avokado je drvo - ja bio ubedjen da je u pitanju zbun, a ono ozbiljno drvo.

ali ananas...

i dan danas mi je zao. On rodi samo taj jedan plod na vrhu, i mi ga odsecemo. Krajnje tuzno!

jedino mi zao sto nisam uspeo da se domognem da probam te cuvene plave banane.

Kad sam prvi put u prirodi video avokado i ananas bio sam prenerazen.
Avokado je drvo - ja bio ubedjen da je u pitanju zbun, a ono ozbiljno drvo.

ali ananas...

i dan danas mi je zao. On rodi samo taj jedan plod na vrhu, i mi ga odsecemo. Krajnje tuzno!

jedino mi zao sto nisam uspeo da se domognem da probam te cuvene plave banane.

Plave banane nikad nisam probao a znam da postoje

Murve su za nize nadmorske visine pogodne kao i smokve ali ok voca,mada murva moze imati tezi ukus
Murve sam prvi put probao kao klinac u Dalmaciji. U selu blizu moje kuce je bilo veliko stablo murve.

Smokve obozavam, u dvoristu ima 4 stabla smokve. U zadnjih 30-ak godina smokve uspjevaju u vecem djelu Srbije jerbo su zime postale blaze, to prije nije bio slucaj. Moje smokve opstaju vec 10-11 godina. U drugoj polovini Avgusta i tokom Septembra ih bude puno i veci dio propadne, ne mozemo ih toliko pojesti a ni dati drugima koliko ih bude.

Poslednja izmena:
Volim svo voce (osim sto nisam bas ljubimac ribizli i malina). Mada, iako volim voce - ne jedem ga.
Maline ne bih smela zbog alergije, ali se drugarici Alergiji smejem redovno u lice, i ona iz godine u godinu posustaje.
U detinjstvu bi mi čitave šake imale sitne grozdove-nalik na svaku malinu koju pojedem, ali ih toliko volim da ta Alergija danas jedva izaziva neki bedni svrabić, a jedem ih kao blesava tokom sezone. Oduševila sam se danas kupinama veličine oraha u rodnoj godini i samo pričam ljudima gde iduće godine da dobre duše plate pelcer. Ono samo za ukras čovek da ima u dvorištu-dosta je, a ukus tek!!!
SvE voće volim, pa čak i avokado.
Guacamole??? Nobel Prize, please!
Aligator kruška, kažu-alternativno ime. Cool!
:zaljubljena:

Murve sam prvi put probao kao klinac u Dalmaciji. U selu blizu moje kuce je bilo veliko stablo murve.

Smokve obozavam, u dvoristu ima 4 stabla smokve. U zadnjih 30-ak godina smokve uspjevaju u vecem djelu Srbije jerbo su zime postale blaze, to prije nije bio slucaj. Moje smokve opstaju vec 10-11 godina. U drugoj polovini Avgusta i tokom Septembra ih bude puno i veci dio propadne, ne mozemo ih toliko pojesti a ni dati drugim koliko ih bude.

Smokve jako kaloricno voce,sa njima treba biti umjeren a covjek ih potcijeni tu do dvije dnevno mjera

Smokve obozavam, u dvoristu ima 4 stabla smokve. U zadnjih 30-ak godina smokve uspjevaju u vecem djelu Srbije jerbo su zime postale blaze, to prije nije bio slucaj. Moje smokve opstaju vec 10-11 godina. U drugoj polovini Avgusta i tokom Septembra ih bude puno i veci dio propadne, ne mozemo ih toliko pojesti a ni dati drugim koliko ih bude.

Odavno zelim da posadim smokvu na plac. Klima je izgleda pogodna. Divljaju lipe, pa zasto ne bi i smokve. Kad sam mogao smokvu da gajim u Kanadi, sto da ne i na avali.

Maline ne bih smela zbog alergije, ali se drugarici Alergiji smejem redovno u lice, i ona iz godine u godinu posustaje.
U detinjstvu bi mi čitave šake imale sitne grozdove-nalik na svaku malinu koju pojedem, ali ih toliko volim da ta Alergija danas jedva izaziva neki bedni svrabić, a jedem ih kao blesava tokom sezone. Oduševila sam se danas kupinama veličine oraha u rodnoj godini i samo pričam ljudima gde iduće godine da dobre duše plate pelcer. Ono samo za ukras čovek da ima u dvorištu-dosta je, a ukus tek!!!
SvE voće volim, pa čak i avokado.
Guacamole??? Nobel Prize, please!
Aligator kruška, kažu-alternativno ime. Cool!
:zaljubljena:

na placu imam jedno malo more divlje kupine naturalno izrasle (i sasvim su OK).
Plan mi je da ih malo uredim. Bice i to.

kupina je dobar izvor vitamina C, moj drugar koji zivi u kanadskoj nedodjiji mi kaze da on skuplja i lisce od kupine pa ga nekako konzervira, i onda od toga pravi caj zimi.

Back