- Poruka
- 9.423
mozda jesu najsladje bas zato sto su male. Rastu mi sa severne strane kuce.Sumske jagode poseban ukus samo da su malo vece
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
mozda jesu najsladje bas zato sto su male. Rastu mi sa severne strane kuce.Sumske jagode poseban ukus samo da su malo vece
mozda jesu najsladje bas zato sto su male. Rastu mi sa severne strane kuce.
Lakse bih odgovorio na pitanje koje ne volim.Koje voce najvise volite
Lakse bih odgovorio na pitanje koje ne volim.
Kad sam prvi put u prirodi video avokado i ananas bio sam prenerazen.Pa vidi lubenica je povrce jer je nemas na drvetu a avokado ne raste iz zemlje
avala.Za njih treba malo veca nadmorska visina,znaci nisi iz ravnice
Kad sam prvi put u prirodi video avokado i ananas bio sam prenerazen.
Avokado je drvo - ja bio ubedjen da je u pitanju zbun, a ono ozbiljno drvo.
ali ananas...
i dan danas mi je zao. On rodi samo taj jedan plod na vrhu, i mi ga odsecemo. Krajnje tuzno!
jedino mi zao sto nisam uspeo da se domognem da probam te cuvene plave banane.
I sam ljubitelj voca generalno. Jedino za ringolve i murve (dud) mogu reci da ih ne volim.Ja licno svako volim
Plave banane nikad nisam probao a znam da postoje
I sam ljubitelj voca generalno. Jedino za ringolve i murve (dud) mogu reci da ih ne volim.
avala.
jao dud ... dal' beli dal' crni - nisam jeo godinama. A imao sam na placu beli onomad. Izgleda da mu smeta ova nova klima pa ne raste. Moze dud.I sam ljubitelj voca generalno. Jedino za ringolve i murve (dud) mogu reci da ih ne volim.
Pa onda je to borova suma vjerovatno ako su sumske jagode, znam jer sam i ko dijete zivio u kraju gdje ima borovog drveca mnogo
Murve sam prvi put probao kao klinac u Dalmaciji. U selu blizu moje kuce je bilo veliko stablo murve.Murve su za nize nadmorske visine pogodne kao i smokve ali ok voca,mada murva moze imati tezi ukus
Imam neke jelke, ali bor nije bas uobicajen u tom kraju. Hrast, na primer, jeste. Nisam video bor u avalskim sumama. Ako je i cetinar, onda je posadjen od ljudi. Avala je vecinom listopadna.
Maline ne bih smela zbog alergije, ali se drugarici Alergiji smejem redovno u lice, i ona iz godine u godinu posustaje.Volim svo voce (osim sto nisam bas ljubimac ribizli i malina). Mada, iako volim voce - ne jedem ga.
Murve sam prvi put probao kao klinac u Dalmaciji. U selu blizu moje kuce je bilo veliko stablo murve.
Smokve obozavam, u dvoristu ima 4 stabla smokve. U zadnjih 30-ak godina smokve uspjevaju u vecem djelu Srbije jerbo su zime postale blaze, to prije nije bio slucaj. Moje smokve opstaju vec 10-11 godina. U drugoj polovini Avgusta i tokom Septembra ih bude puno i veci dio propadne, ne mozemo ih toliko pojesti a ni dati drugim koliko ih bude.
Musmule mi ne spadaju u omiljena voca, ali nisu mi lose. Ringlov je dzenarika.jao dud ... dal' beli dal' crni - nisam jeo godinama. A imao sam na placu beli onomad. Izgleda da mu smeta ova nova klima pa ne raste. Moze dud.
Nisu pomenute musmule.
sta su ringlovi?
Super su mušmule, a ti ne znaš baš šta je dobro.Musmule mi ne spadaju u omiljena voca
Smokve imaju i dosta secera. Pa ih ljudi sa povisenim secerom trebaju izbjegavati.Smokve jako kaloricno voce,sa njima treba biti umjeren a covjek ih potcijeni tu do dvije dnevno mjera
Sljiva dzenarika? (ako je to to (zuta) - to se zvalo purkaca)Musmule mi ne spadaju u omiljena voca, ali nisu mi lose. Ringlov je dzenarika.
Smokve imaju i dosta secera. Pa ih ljudi sa povisenim secerom trebaju izbjegavati.
Murve sam prvi put probao kao klinac u Dalmaciji. U selu blizu moje kuce je bilo veliko stablo murve.
Smokve obozavam, u dvoristu ima 4 stabla smokve. U zadnjih 30-ak godina smokve uspjevaju u vecem djelu Srbije jerbo su zime postale blaze, to prije nije bio slucaj. Moje smokve opstaju vec 10-11 godina. U drugoj polovini Avgusta i tokom Septembra ih bude puno i veci dio propadne, ne mozemo ih toliko pojesti a ni dati drugim koliko ih bude.
purkača ili migavci ali u Stigu, u Bg pašaluku dženerikaSljiva dzenarika? (ako je to to (zuta) - to se zvalo purkaca)
Maline ne bih smela zbog alergije, ali se drugarici Alergiji smejem redovno u lice, i ona iz godine u godinu posustaje.
U detinjstvu bi mi čitave šake imale sitne grozdove-nalik na svaku malinu koju pojedem, ali ih toliko volim da ta Alergija danas jedva izaziva neki bedni svrabić, a jedem ih kao blesava tokom sezone. Oduševila sam se danas kupinama veličine oraha u rodnoj godini i samo pričam ljudima gde iduće godine da dobre duše plate pelcer. Ono samo za ukras čovek da ima u dvorištu-dosta je, a ukus tek!!!
SvE voće volim, pa čak i avokado.
Guacamole??? Nobel Prize, please!
Aligator kruška, kažu-alternativno ime. Cool!