Volite li njegov miris?

Piše u tekstu da je znoj pun raznih izlučevina pa i hormona koji ne moraju da mirišu ali u telu prave ugodnost
Feromoni jesu hormoni, nazovimo ih hormonima uzbudjenja. Feromone detektuje odredjeni centar u nosu i šalje signal hipotalamusu gde se nalazi centar za sreću, uživanje, emocije. Dakle, jesu prepoznatljivi ljudskom nosu ali na animalnom-podsvesnom nivou. To je otprilike neka situacija koja se svima nama sigurno desila, da nas naoko neprivlačna osoba privuče, ili pak zgodan muškarac ne.
Luči ih koža, tačno.

Feromoni jesu hormoni, nazovimo ih hormonima uzbudjenja. Feromone detektuje odredjeni centar u nosu i šalje signal hipotalamusu gde se nalazi centar za sreću, uživanje, emocije. Dakle, jesu prepoznatljivi ljudskom nosu ali na animalnom-podsvesnom nivou. To je otprilike neka situacija koja se svima nama sigurno desila, da nas naoko neprivlačna osoba privuče, ili pak zgodan muškarac ne.
Luči ih koža, tačno.
вау

има нешто у томе

сећам се једне девојке, стално је волела да ми мирише мајицу а дисмр од зноја. мислио сам да је ћакнута.
Nemam pojma :lol:
Ja mirišem sve čega se dohvatim, knjigu koju čitam, hranu obavezno, non stop jagodice svojih prstiju :mrgreen: npr.
Postoje ljudi kojima je možda više naglašeno to čulo.

Ali ovo sa feromonima nema veze sa čulom mirisa, kao što iznad napisah.

Nemam pojma :lol:
Ja mirišem sve čega se dohvatim, knjigu koju čitam, hranu obavezno, non stop jagodice svojih prstiju :mrgreen: npr.
Postoje ljudi kojima je možda više naglašeno to čulo.

Ali ovo sa feromonima nema veze sa čulom mirisa, kao što iznad napisah.
не разумем се у те феремоне

бојао сам се ако ми омирише ноге после целог дана у патикама да не доживи оргазам
:hahaha:

волим и ја мирис књига али не волим читати. раније сам волео.

Luči ih koža, tačno.

Pa da, to. Nalaze se i u znoju. Iz meni nepoznatih razloga nečiji znoj, moram da kažem da je to baš retko, mi jako prija, a uglavnom je jako odbojan. Potpuno nesvesno i tu nema leka. Recimo, dešavalo se da izađem sa nekim, sedne blizu i ja osećam da želim da se udaljim. Može biti ne znam kako lep, to je nebino. Takođe, dešavalo mi se kad sam bila 20 i kusur da se zabavljam sa nekim ko sve ima onako naoko i ličnost, ali kod intime me je uvek nešto odbijalo.. želja da se udaljim, nikad nije bilo dobro. Tada sam bila zbunjena. Mnogi ljudi tako uđu i u brakove sa nekim ko im ne prija podsvesno u tom smislu. Sad već imam izoštren miris ;), i to mi je glavni pomoćnik plus intuicija čist osećaj tela da li želim da se približim ili odaljim. Itd.

Ali to je to, feromoni sa kože, ima ih u znoju, i eto nekad jako prijaju, budeš navučen. Ali istraživanja kažu vidiš da direktno utiču na naše telo, baš to.

1764391766306.jpeg

Back