Celeste
Primećen član
- Poruka
- 514
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ako neko posle dva min slusanja sa linka kaze da ne voli klasiku...taj nije cist!

Klasicna muzika je u Srbiji mnogo lose prezentovana.
Ja prosto ne mogu da razumem da se narodu ne svidja klasicna muzika!?
Kladim se da bi ljudi slusali bilo sta sto im se dovoljno agresivno predstavi kao "in" i "kul". A dokle god su Seka i Ceca u centru paznje, deca ce imati na koga da se ugledaju....Klasicnoj muzici u Srbiji treba jaka kampanja popularizacije, ali nema ko da je izvede.
nekvalifikovani i nemotivisani profesori, zastareo sistem rada, loši uslovi i organizacija, sveopšta politizacija umetnosti i svega ostalog, umesto kultivacije ako je kultura izraz za smisleni sadržaj ljudskog života.
prosto rečeno, s jedne strane stoji ideja koju je formulisao šenberg, da, ako je umetnost, onda nije za mase, a s druge strane uslovi koje sam pomenuo iznad, a koji čine da i pojedinci sa istančanim senzibilitetom ne budu u mogućnosti da od varnica talenta naprave plamen. mislim da neću mnogo pogrešiti ako se ne ograničim samo na muziku hic et nunc, već na umetnost u srbiji uopšte.
Slucajno znam kako su promovisani koncerti klasike u manjim mestima. Nikako. Evo i primer:Ako se uopšte može govoriti o umetnosti u Srbiji. Na koncerte klasične muzike u manjim gradovima (koji su naravno veoma retki) dodje toliko malo ljudi da je one koji su došli bude sramota zbog toga, pa tako neki veoma dobri muzičari sviraju u polu-praznoj sali!
A što se tiče uslova rada i svega gore navedenog, to je tačno. Šta će nekom u Srbiji muzičke škole, za to nema ko da daje pare za renoviranje i kako već kažeš motivaciju...Tako da i ako te nešto zanima moraš sam da "juriš" i da dosadjuješ.
Ako neko posle dva min slusanja sa linka kaze da ne voli klasiku...taj nije cist!

Slucajno znam kako su promovisani koncerti klasike u manjim mestima. Nikako. Evo i primer:
Dolazi Aldo Rodriguez (valjda sam dobro napisao, ima tome preko 10 godina), i dodje 100 ljudi, niko zivi nije obavesten. I to kad mislim nije obavesten, znaci niko ne objavljije ni da se odrzava koncert, a kamo li nesto o izvodjacu. Posteno receno, i ja sam dosao samo zato sto je bio raspust pa nisam imao pametnijeg posla, a video ekstra informativni redic u programu nase trash smotre- "Aldo Rodriguez, Kuba, Gitara". Posle kad se prica rasirila po gradu, mnogi ljudi pizdeli sto nisu znali.
Klasika uopste nije popularna, umetnost je ujuriti drustvo za koncert/operu/balet, i to govorim o akademski obrazovanim ljudima. Neretko te i glasno pitaju "A sta ce ti to u zivotu?"

Ja sam upisala akademiju (violina) i naravno da znam Sarasateove kompozicije. Habaneru svirala, divna je)))

Na kojoj si akademiji.