Hesse
Aktivan član
- Poruka
- 1.815
sublimacija:Hesse:sublimacija:Hesse:sublimacija:Rahmanjinov razbija i po klaviru i u kompozicijama, Musorgski takodje.
Betoven mi je za opustanje.
Obozavam II rukovet, naravno Mokranjac. Za hor postoje jako zanimljive stvari. Recimo, Hor Jevreja (Hor zarobljenika).
Pozdrav svim klasicarima!
"Rachmanjinov razbija i po klaviru i u kompozicijama..."
On je za sebe rekao da nikad u zivotu nije znao sta je zaista: pijanista, kompozitor ili dirigent? :wink:
P.S.Izvrstan je!!!
Ah, da i diriguje 8) Film o njemu je bio odlican, samo sam ga gledala davno.
Volim neobicne instrumente u kompozicijama, kao ono zvono koje nosi ovan predvodnik koji je neki nas kompozitor koristio u koncertu (ne mogu da se setim koji)![]()
Ne znam na koji film mislis. Ja sam gledao davno film "Sjaj", prica o klincu koga su forsirali da svira Rachmaninova, pa je na kraju poludeo iako je postao poznati pijanista...a ne znam bas za film o Rachmaninovu.
E, da! Bas sam blesava! U pitanju je film 'Sjaj'. Da ne znas kako se zove glavni glumac?
I dalje ne mogu da se setim naseg kompozitora koji je za diplomski napisao fenomenalan koncert za zvono i bio prihvacen tek kasnije od svojih kolega.![]()
Ne mogu da se setim glumca...davno sam ga gledao...na BK cini mi se da je bio...
...jako mi se svideo...