VOLIMO LI HRVATE, DA LI SU NAM DRAGI KAO NAROD?

Gost
Bilo je lepo čuti nedavno izvinjavanje hrvatskog predsednika Mesića, koliko je to Srbima značilo, da li prošlost treba zaboraviti i opet se voleti sa Hrvatima?
Mislim da je to i naš interes, oni su naš put u Evropsku Uniju, ako stremimo boljem životu.
...A i onih prijeratnih leta u Makarskoj se uvek setim s nostalgijom, imam i danas tamo puno drugova.
:D
 
Niko nema sto srbin imade...
Srbin ima Hrvata za brata...


A Hrvat Srbina kurata

Mesić je koliko se sećam rekao samo isrpičavam se (koliko da ne ćuti) a to izgleda, kao kada bi neko posle posete komšiji ili prijatelju, iz nekakvog vaspitanja rekao: "izvini na dosadi", a ovaj mu rekao: "ma ništa, ništa".

Tako bih i ja njemu odgovorio (Mesiću): "ma ništa ništa, koljite nas još..."
 
Anonymous:
Bilo je lepo čuti nedavno izvinjavanje hrvatskog predsednika Mesića, koliko je to Srbima značilo, da li prošlost treba zaboraviti i opet se voleti sa Hrvatima?
Mislim da je to i naš interes, oni su naš put u Evropsku Uniju, ako stremimo boljem životu.
...A i onih prijeratnih leta u Makarskoj se uvek setim s nostalgijom, imam i danas tamo puno drugova.
:D

Mesić se "ispričao" građanima SRJ, a ne onima kojima se trebao da izvini!!! To su Srbi iz RSK!!!!!!!!!!1
Kada to učini, onda možemo da razgovaramo! Ovako, nek se on tera u Lijepu Njihovu!!!!!!!!
 
Posle svega, konacno treba izbaciti emocionalne kategorije iz razmisljanja o (susednim) narodima. Komsije su zavrsile zapoceti posao - izbacili Srbe...da ne kazem ono: trecinu iseliti, trecinu pokrstiti, trecinu pobiti, Amerikanci su bacili atomske bombe na Japan, Nemci su pobili sest miliona Jevreja, saveznici su spalili Drezden (oko 150 000 civilnih zrtava), bombardovali npr. Leskovac, pedesetak godina kasnije npr. Surdulisu... Svet se, naravno, i dalje okrece. Ekonomski, politicki interesi, upraznjavanje mode na izvinjenja - sve to moze i, onoliko koliko nam je potrebno, i treba, al' da "volim"!? Nesto moze da mi se dopada, manje ili vise, i to je sve. A na moru sam sve svoje racune platio - smestaj, klopa, taksa...
 
Ljudi su ljudi, politika je politika,
ali i politiku cine ljudi, biraju ljudi... mi nase oni njihove...
Ali ne znam... skepticna sam... mnogo je mrznje i krvi bilo vekovima izmedju dva naroda... treba nam mozda kolektivna amnezija... i skloniti ljude u politici koji su doveli do ovoga. A njih je mnogo i kod nas i kod njih (pogotovu jer su jos uvek na vlasti)... eto... komplikovano je to mnogo...
 
Bio sam mali kad je moj deda osamdesetih pricao o hrvatima kao ustasama, kad god bi se oni spomenuli bilo je ono "bem im mater ustasku". Moji roditelji i rodjaci su se na to uvek smejali, u fazonu, star covek, lupeta, a on je govorio, "videcete vi, vratice se oni". Nemam pojma zasto, ali jako sam dobro zapamtio tu pricu. Moj deda je legenda.

I ja nisam deda, ali kazem vam, vratice se oni. Ko nije dobio po sapama kad pogresi nema razloga da ponovo ne napravi zlo.
 
e da i ja nesta kazem,gledate li onaj smrdljivi pink,lizu tamo guzice onim hrvatskim pjevacima,a oni samo dodju po lovu,a mi kod njih u lipu naravno nikad,eto taki smo mi srbi,hvala bogu da sam makar crnogorac,a sto se njih tice njima je u genima nacizam i mrznja prema srbi,kako bre bratstvo-jedinstvo
 
Ja sam bio 3. godine u ratu.Otisao sam kada mi je bilo 18. god.Dok su moji vrsnjaci jurili cure po diskotekama ja sam se smrzavao po smrdljivim bunkerima punih pacova.Nagledao se svega i svacega i pomalo izgubio zivace u svemu tome.Isto tako su prolazili momci sa druge stane.Ne mrzim hrvate,nikog ne mrzim.Vidim da su najvece patriote ovi koji nisu primirisali barut.Sada sam u SRBIJI ali cujem od mojih prijatelja da imaju vrlo uspesne poslovne saradnje sa njima,a svi se bili u ratu.Jedva cekam da vidim Dubrovnik,a kome se ratuje nek ide u Irak'Avganistan,ma u pizdu mateinu ako hoce!!!!
 

Back
Top